Rugklachten verminderen met de bellicon®

Waarom de bellicon® bij rugklachten helpt

Rugklachten maken het leven er niet gemakkelijker op. Eenvoudige handelingen als het strikken van schoenveters, de boodschappen dragen en in de auto stappen zijn door rugpijn vaak al een hele uitdaging. Het gaat ook nog eens ten koste van uw energie, stemming en werklust. Kortom: het tast de kwaliteit van uw leven aan. Bewegen op een zachte manier is essentieel om een gezonde rug te onderhouden.

  • Bouncen op de bellicon® versterkt de rompspieren
  • Dankzij de druk- en trekbewegingen vindt er voor een betere levering van vloeistof en nutriënten naar de tussenwervelschijven plaats
  • Bewegen moet leuk en aantrekkelijk zijn, wat is meer fun dan een mini trampoline?
  • De elastieken zorgen ervoor dat er geen zware belasting is
  • De instabiele mat zorgt ervoor dat u continu met uw evenwicht en uw balans bezig bent wat tot een betere houding leidt

Rugklachten zijn te voorkomen

Ongeveer vier op de vijf volwassenen krijgen vroeg of laat last van hun rug. Veel mensen zijn het zich niet bewust dat de onderbenutting van de rompspieren (rug-, buik- en heupspieren) een van de belangrijkste oorzaken tot rugklachten is.

Sterke rugspieren ontwikkelen of onderhouden is de kern om de tussenwervelschijven en de wervelkolom te verlichten. Op het degelijke en flexibele oppervlak activeert u bovendien uw kleine hersenen en het binnenoor, waardoor uw lichaam zich beter bewust is van zijn positie in de ruimte. Net als alle hersenfuncties kunt u deze vaardigheid verbeteren door regelmatig te trainen. Spring dus op de bellicon® voor een sterkere rug en een structurele verbetering van uw houding en balans.

Hiervoor is het bouncen op de bellicon een hele aangename manier om rugklachten te verminderen of er zelfs van af te komen. Dit komt door de gepatenteerde elastieken vering van de bellicon die de training zacht maakt door de negatieve effecten van de schokken te vermijden.

Een man op de bellicon die dankzij oefeningen met gewichtsballen zijn rugklachten aan het verminderen is

Actie voor een gezonde rug

Logo van het keurmerk AGR (Actie voor een gezonde rug) met een meneer die gezond op de bellicon zijn rug aan het trainen is


AGR beveelt bellicon® aan voor de rug

Onafhankelijke deskundigen van verschillende specialisaties hebben het AGR keurmerk aan de bellicon® gegeven als gevolg van de efficiënte en zachte training op de bellicon® dat veel positieve effecten op de rug heeft.

Meer informatie

In de media

Mijn Leven, Mijn Gezondheid

'Veel fysiotherapeuten werken met de bellicon, voornamelijk voor mensen te helpen met rug- en knieklachten. '

Meer in de media

Dit vinden klanten

Laura

De bellicon gebruik ik graag en met veel plezier!

"De bellicon gebruik ik graag en met veel plezier! Ik heb gemerkt dat je het in het begin rustig moet opbouwen. Nu heb ik minder vaak last van mijn rug en is mijn conditie verbeterd. Daarom raad ik de bellicon aan voor mensen met rugklachten of lymfeklachten. Met de bellicon kun je op een leuke manier meer bewegen. Ik gebruik de bellicon bijna dagelijks!

Meer reviews lezen

Grafische voorstelling van de drie aanbevelingen in de tekst

Voorkomen is beter dan genezen

Rugklachten associëren wij vooral met slijtage en zwaar werk. Maar juist omdat uw rug zo veel wordt belast, is het belangrijk dat u uw rug- en rompspieren traint om de ruggenwervels en tussenwervelschijven te ontlasten. Een milde work-out op de bellicon® versterkt de spieren in buik, bekken en heupen, die zo belangrijk zijn voor een goede ondersteuning van de rug. Daarnaast maakt het overbelaste spieren sterker en soepeler.

De oude Griekse dichter Solon zei het duizenden jaren geleden al: ‘Alles met mate’. Een wijs advies, en nog steeds actueel. Ook met betrekking tot uw sportactiviteiten. Want telkens opnieuw toont onderzoek aan dat trainingen met een gematigde intensiteit meer zoden aan de dijk zetten dan oefeningen waarbij u helemaal tot het uiterste gaat.

Ook botverlies als gevolg van osteoporose en osteopenie kan tot rugklachten leiden. En ook dan is trampolinespringen een perfecte remedie. Tijdens het trampolinespringen werkt de zwaartekracht twee tot drie keer zoveel in op uw lichaam, waardoor de botdichtheid wordt hersteld en letsel kan worden voorkomen. Bovendien blijven uw gewrichten soepel en wordt de doorstroming van het vocht in de schijven gestimuleerd. Zo blijven ze gezond en voorzien van voedingsstoffen.

Ruggentraining op de bellicon®

Oudere man zit op de bellicon mini trampoline voor een rugtraining

Train met regelmaat en op je eigen rythme

De oude Griekse dichter Solon zei het duizenden jaren geleden al: ‘Alles met mate’. Een wijs advies, en nog steeds actueel. Ook met betrekking tot uw sportactiviteiten. Want telkens opnieuw toont onderzoek aan dat trainingen met een gematigde intensiteit meer zoden aan de dijk zetten dan oefeningen waarbij u helemaal tot het uiterste gaat. Probeer er dus een dagelijkse routine van te maken om elke dag minstens 10-15 op de bellicon te staan. 

Als u lijdt aan chronische of acute rugpijn, vraag dan uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen. Het is bovendien niet verstandig om te sporten als u spierpijn heeft. Wacht tot de pijn is verdwenen en stap pas dan weer op de bellicon®. Zo voorkomt u dat de klachten verhevigen.

We helpen u met uw training

Bij elke bellicon mini trampoline komt een gratis training poster, twee trainingsdvd's en een toegang voor drie maanden aan onze online bellicon Home platform. Dankzij deze verschillende middelen kunt u makkelijke inspiratie vinden voor uw trainingen. 

De juiste elastieksterkte kiezen

De bellicon® mini trampoline kan helemaal samengesteld worden naar uw persoonlijke behoeften. Waar u vooral op moet letten is de elastieksterkte. Hiervoor zijn de twee belangrijke factoren het gewicht en het intensiteit van de training voor de gebruikers. Bij rugklachten raden we aan om een elastieksterkte te kiezen die overeenkomt met het rubriek "healthy bounce" dus de wat zachtere elastieken. 

Advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale workout om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van minimaal 112cm. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" om van de zachtheid van de elastieken te kunnen genieten. Deze zijn minder belastend. De mat zal dan ook instabieler zijn wat een extra goede training voor uw rompspieren biedt. 

Een leuke toevoeging aan uw training is de Xbase training tube. Deze helpt u bijvoorbeeld om uw romp te stabiliseren op de bellicon. Bij rugklachten is het doel niet om van de mat af te gaan maar vooral juist om contact met de mat te behouden. 

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!