afvallen en op gewicht blijven

Door bouncen op de bellicon® mini trampoline

Afvallen blijft een actueel thema, het meest effectief is afvallen op een gezond en rustig tempo. Wist u dat bijna de helft van de Nederlanders overgewicht heeft? Bij de 65-plussers zijn zelfs 3 op de 5 mensen te zwaar! Bijna 13% van de Nederlanders lijdt aan obesitas, dit is een ernstige vorm van overgewicht. Over het algemeen kampen mannen vaker met een te hoog gewicht dan vrouwen.  We kunnen dus wel stellen dat er veel vraag is naar juiste informatie over afvallen.

  • Met de juiste combinatie van bewegen en gezonde voeding kunt u op een verantwoorde manier afvallen
  • Belangrijk is dat bewegen leuk is, dan beweegt u vaker
  • Bouncen op de bellicon® trampoline is bijzonder geschikt, omdat er geen schokbelasting plaatsvindt op de gewrichten
  • Om af te vallen raden wij u aan dagelijks 30 minuten te trainen
  • Laagdrempelig in gebruik in uw woonkamer of op de werkvloer

Dat gezond eten en voldoende bewegen hand in hand gaan, wanneer het om afvallen gaat weten we natuurlijk al veel langer. Maar in de praktijk is dat niet altijd even gemakkelijk. Om de haverklap is er weer een ander trendy dieet, maar het is een gegeven dat een dieet alleen niet genoeg is om af te vallen, uw streefgewicht te bereiken en te behouden. Want ondanks de diverse diëten kampen heel veel mensen helaas nog steeds met overgewicht. Lichaamsbeweging speelt ook een grote rol bij het afvallen en het kwijtraken van de hardnekkige kilo’s. 


CALORIEËN VERBRANDEN EN EEN BETERE STOFWISSELING

Zittend verbrand je minder calorieën, dan op de bellicon minitrampoline

Veel mensen vinden sporten niet leuk of hebben moeite om een manier van bewegen te vinden die bij hen past en die ze kunnen volhouden. Daar biedt bouncen op de bellicon® een uitkomst! Springen op een trampoline is ontzettend leuk en een uitstekend hulpmiddel tijdens het afvallen, doordat u effectief calorieën verbrandt. U kunt het op uw eigen niveau doen, u hoeft er de deur niet voor uit, er zijn geen starende blikken van andere mensen, hij staat altijd voor u klaar en het is een vorm van bewegen welke alle 656 spieren in het lichaam traint. 

Zittend verbrandt u weinig calorieën. Op het moment dat u gaat sporten, bijvoorbeeld door te fietsen verbrandt u plaatselijk calorieën, voornamelijk in de bovenbenen en een gedeelte van de romp. Met bewegen op de bellicon® mini trampoline brengt u uw hele lichaam in beweging, waardoor u zeer efficiënt calorieën verbrandt. 

Om uw streefgewicht te behouden dient er een goede balans te zijn tussen gezond eten en lichaamsbeweging. De Amerikaanse National Weight Control Registry kwam in dit opzicht met duidelijke cijfers: van de ruim 10.000 mensen die gemiddeld dertig kilo afvielen en vervolgens meer dan vijf jaar op gewicht bleven, kwam bijna 90% tot dat resultaat door naast het dieet ook te sporten. Train daarom op de bellicon® voor een work-out voor het totale lichaam, waarmee u afvalt, een gezond gewicht krijgt én behoudt.

In de media


bellicon Nederland bij RTL4: Life is Beautiful

Presentatrice Chimène van Oosterhout interviewt Remy Draaijer over de gezondheidseffecten van de bellicon®. Zo vertelt Remy op welke vlakken u de bellicon® thuis kunt inzetten, maar ook op de werkvloer.

Meer in de media

Dit vinden experts


Meer calorieën verbranden met de bellicon®

Belasting van de gewrichten wordt vermeden op de bellicon®, want de beweging die je maakt wordt gebufferd – die wordt zacht gemaakt. Een bijkomend gunstig effect van de bellicon is dat je vrijwel al je spieren gebruikt, waardoor de hele celstofwisseling wordt geactiveerd en je meer calorieën gaat verbranden.

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Suzanne:

Afvallen gaat gemakkelijker en ik voel mij energieker

"Ik heb heel lang getwijfeld over de kosten. In vergelijking met de minitrampoline met stalen veren die ik tot nu toe gebruikte is het een enorme verbetering. Ik gebruik bellicon met veel plezier. Ik kan meer bewegen op een prettige manier zonder grote impact op mijn knieen. Ook verbrand ik veel meer calorieën. Afvallen gaat daarom gemakkelijker en voel ik mijn energieker. Hierdoor ga ik niet meer naar de sportschool en dat is dan weer kosten- en tijdsbesparend. Ik heb een aantal vriendinnen en mijn zus al geadviseerd om een bellicon aan te schaffen. En ook een collega die te zwaar is om te kunnen sporten vanwege de belasting van de gewrichten. Ik blijf mijn progressie nauwkeurig bijhouden en blijf altijd op zoek naar nieuwe trainingen op de bellicon."

Meer reviews lezen

afvallen en op een leuke manier bewegen

Voor een actievere stofwisseling

U denkt dat het verbranden van calorieën dodelijk vermoeiend en saai is? Niet met een bellicon® mini trampoline. Door al die leuke oefeningen op onze minitrampoline vliegt de tijd. Bovendien kunt u de intensiteit en de duur van uw training eenvoudig aanpassen aan uw situatie en conditie. Daardoor voelt u zich na afloop niet uitgeput, maar juist als herboren.

Het geheim van de bellicon® is de 'fun factor': trampolinespringen haalt het kind in u naar boven. Bovendien zorgt het bouncen voor extra aanmaak van endorfinen en daar wordt je blij van! De bellicon® maakt bewegen leuk.

Trampolinespringen is een zeer efficiënte calorieverbrander. De nadruk ligt bij deze training vooral op regelmaat en minder op intensiteit. Onderzoek toont aan dat deze vorm van cardiotraining zorgt voor een snellere stofwisseling, zelfs tot 24 uur na afloop. Gewoon terwijl u werkt, ontspant of zelfs slaapt.

Met een bellicon® heeft uw work-out voelbaar en zichtbaar resultaat. Het maakt daarbij niet uit of u de minitrampoline binnen of buiten gebruikt, als u opstaat, tijdens het televisie kijken of tussen het werken door. Ook bent u niet aan bepaalde tijden gebonden. De mat is met elastiekringen bevestigd aan het uitzonderlijk degelijke frame, dat een lichaamsgewicht tot zelfs meer dan 200 kilo kan dragen. De bellicon® is vrijwel geluidloos, zodat u niet bang hoeft te zijn dat u iemand wakker springt.

Een vrouw met overgewicht oefent op een bellicon©

advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale workout om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van minimaal 112cm. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" wanneer u zwaar overgewicht heeft, en "intensieve training" als u in mindere mate overgewicht heeft.

Een leuke toevoeging aan uw training is de FitBit motion tracker. Deze helpt u uw activiteiten bij te houden, en uw doelstellingen te bereiken.

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Stel nu mijn bellicon® samen!
bellicon bestellen met een fitbit tracker

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!