allergieën? LAAT U NIET WEERHOUDEn!

Een jonge dame die op de bellicon mini-trampoline springt met een florale achtergrond

Als de donkere winterdagen voorbij zijn, kunt u eindelijk al die overtollige kerstkilo's laten smelten onder de lentezon. Helaas is dat voor allergiepatiënten niet zo vanzelfsprekend. Want met de zon keert ook het hoesten en proesten terug en komen ze na een work-out in de buitenlucht al snotterend weer thuis.

Met bellicon zijn uw fitnessoefeningen immuun voor allergieën

Regelmatig training is de sleutel tot gezondheid, fitheid en welzijn. Dat geldt ook voor mensen met een allergie. Misschien lijdt u aan een seizoensgebonden pollenallergie of een andere vorm van hooikoorts. Of ligt de oorzaak van uw allergie juist binnenshuis, zoals stofmijten of haren van huisdieren. Het kan ook zijn dat u last heeft van astma. In al die gevallen zet een bellicon® u toch in beweging.

Laat uw allergie achter

De bellicon® is zo licht en draagbaar, dat u ‘m in tegenstelling tot al die zware fitnessapparaten moeiteloos mee naar buiten of binnen kunt nemen. U kunt dus trainen waar u dat het liefste doet en waar de lucht dat toelaat. Laat uw allergie dus gewoon achter. 

Onze matten zijn bestand tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, waardoor u de bellicon® gerust in de zon kunt gebruiken. Bovendien is het synthetische rubber in onze elastieken niet alleen veilig voor mensen met een latexallergie, maar is het ook elastischer, duurzamer en beter te recyclen dan natuurlijk rubber.

Volgens een rapport van het Amerikaanse National Institute of Health kan een regelmatige aerobictraining bepaalde allergieën en astmasymptomen zelfs verlichten. Ook voor deze oefeningen is de bellicon® uitermate geschikt.

Een jonge dame zit op haar bellicon mini-trampoline met haar hond

Inspanningsastma

Twee collegas die samen aan het werken met elkaar spreken. Een van de twee staat op een bellicon mini-trampoline

Een van de meest voorkomende vormen van allergie is inspanningsastma. Omdat u tijdens de training sneller ademhaalt en via de mond inademt, droogt het bronchiale slijmvlies uit. Dit veroorzaakt hoestaanvallen, een piepende ademhaling of kortademigheid.

Als u lijdt aan deze aandoening, is het ideaal dat u uw minitrampoline bij koud en droog weer ook binnen kunt gebruiken. De symptomen zullen zich dan minder snel voordoen.

Omdat het acht tot tien minuten duurt voordat de effecten van inspanningsastma merkbaar worden, kunt u uw dagelijkse trainingsprogramma ook opdelen in sessies van tien minuten. Zo heeft u altijd genoeg energie.

Checklist voor allergieën

Tips ter vermindering of voorkoming van allergische reacties tijdens de oefeningen

Europese weer voorspelling map

Let op de weersvoorspellingen

De meeste lokale weerberichten - ook op internet - vermelden de kans op hooikoorts voor uw regio. Vaak waarschuwen ze ook voor ongezonde luchtvervuiling die nadelige gevolgen heeft voor de ademhaling en de effecten van allergenen in de lucht kan versterken.

Illustratie van een spray flesje voor asthma behandeling

Bereid u goed voor

Als u vermoedt dat uw allergie gaat opspelen, is het wellicht een goed idee om uw medicatie in te nemen voordat u buiten gaat sporten. Zo heeft u tijdens de training geen last van de symptomen, die tijdens het sporten immers tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Zorg er eventueel ook voor dat u uw inhalator bij de hand heeft als u tijdens het allergieseizoen of in de buurt van allergenen gaat trainen.

Een illustratie van een man die op de bellicon mini-trampoline aan het opwarmen is

Langzaam opbouwen

Als u buiten adem raakt, worden uw longen, ogen en neusholten bevattelijk voor pollen en andere stoffen die irritatie veroorzaken. Begin daarom met een rustige warming-up. Dan kunt u de hevigheid van uw allergische reacties inschatten en uw programma op basis daarvan aanpassen. Met een goede warming-up en coolingdown houdt u niet alleen uw allergische reacties onder controle, maar het is ook nog eens beter voor uw hart, spieren en gewrichten.

Illustratie van een vrouwelijke doctor in een wit bloes

Een andere omgeving

Als u last heeft van pollen of andere irritatieopwekkende stoffen in de lucht, wil dat natuurlijk niet zeggen dat u niet kunt sporten. Ga dan gewoon met de bellicon® naar binnen. Andersom geldt hetzelfde: als uw allergische reacties worden opgeroepen door schimmels, huisstofmijt of haren van huisdieren, is de buitenlucht geschikter voor de training. Als u lijdt aan een allergie, vraagt u uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen. Ook allergische patiënten kunnen werken aan hun gezondheid en fitheid. Dankzij de bellicon®.

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!