„Na een korte tijd op de bellicon® trampoline verbeterde mijn ademhaling, verdween mijn rugpijn en voelde ik mij over het algemeen veel energieker.“
Simone, klant

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Verbeter uw immuunsysteem

Logo van het keurmerk AGR (Actie voor een gezonde rug) met een meneer die gezond op de bellicon zijn rug aan het trainen is

Trampolinespringen is goed voor het immuunsysteem

Waarom trampolinespringen zo goed is voor uw immuunsysteem? Omdat het uw stofwisseling versnelt en de bloedsomloop in uw hart- en vaatstelsel en het lymfestelsel verbetert. Daardoor stromen de lymfocyten en antistoffen - uw eigen leger - sneller door het lichaam om het te ontdoen van onzuiverheden en ongewenste indringers.

Meer informatie

In de media

Mijn Leven, Mijn Gezondheid

'Veel fysiotherapeuten werken met de bellicon, voornamelijk voor mensen te helpen met rug- en knieklachten. Bovendien is het een ontzettend goede manier om afvalstoffen kwijt te raken omdat het lymfesysteem wordt geactiveerd.'

Meer in de media

Dit vinden klanten

Jannie

Ik heb een verbeterde ademhaling

"De bellicon ligt boven mijn verwachtingen. Ik heb meer plezier in bewegen, verbeterde ademhaling en verbeterd evenwicht. Daarnaast heb ik meer controle over mijn lijf. Meer rust en betere conditie. Hij staat bij ons midden in de huiskamer, iedereen die op visite komt kijkt wat vreemd op. Ze willen hem bijna allemaal uitproberen, en wie dat doet lacht!!!"

Meer reviews lezen

met de  bellicon® komt u weer in vorm – ondanks uw allergie

Eine junge Frau mit ihrem Hund auf dem bellicon® Mini-Trampolin

De bellicon® is zo licht en draagbaar, dat u ‘m in tegenstelling tot al die zware fitnessapparaten moeiteloos mee naar buiten of binnen kunt nemen. U kunt dus trainen waar u dat het liefste doet en waar de lucht dat toelaat. Laat uw allergie dus gewoon achter. 

Onze matten zijn bestand tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, waardoor u de bellicon® gerust in de zon kunt gebruiken. Bovendien is het synthetische rubber in onze elastieken niet alleen veilig voor mensen met een latexallergie, maar is het ook elastischer, duurzamer en beter te recyclen dan natuurlijk rubber.

Volgens een rapport van het Amerikaanse National Institute of Health kan een regelmatige aerobictraining bepaalde allergieën en astmasymptomen zelfs verlichten. Ook voor deze oefeningen is de bellicon® uitermate geschikt.

inspanningsastma

Zwei Arbeitskollegen unterhalten sich, der eine schwingt dabei auf einem bellicon®

Een van de meest voorkomende vormen van allergie is inspanningsastma. Omdat u tijdens de training sneller ademhaalt en via de mond inademt, droogt het bronchiale slijmvlies uit. Dit veroorzaakt hoestaanvallen, een piepende ademhaling of kortademigheid.

Als u lijdt aan deze aandoening, is het ideaal dat u uw minitrampoline bij koud en droog weer ook binnen kunt gebruiken. De symptomen zullen zich dan minder snel voordoen.

Omdat het acht tot tien minuten duurt voordat de effecten van inspanningsastma merkbaar worden, kunt u uw dagelijkse trainingsprogramma ook opdelen in sessies van tien minuten. Zo heeft u altijd genoeg energie.

CHECKLIST VOOR ALLERGIEËN

Tips ter vermindering of voorkoming van allergische reacties tijdens de oefeningen

Wetterkarte von Europa

Let op de weersvoorspellingen

De meeste lokale weerberichten - ook op internet - vermelden de kans op hooikoorts voor uw regio. Vaak waarschuwen ze ook voor ongezonde luchtvervuiling die nadelige gevolgen heeft voor de ademhaling en de effecten van allergenen in de lucht kan versterken.Zeichnung: Abbildung eines Asthmaspray

Bereid u goed voor

Als u vermoedt dat uw allergie gaat opspelen, is het wellicht een goed idee om uw medicatie in te nemen voordat u buiten gaat sporten. Zo heeft u tijdens de training geen last van de symptomen, die tijdens het sporten immers tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Zorg er eventueel ook voor dat u uw inhalator bij de hand heeft als u tijdens het allergieseizoen of in de buurt van allergenen gaat trainen.

Zeichnung: Ein Mann trainiert auf einem bellicon®

Langzaam opbouwen

Als u buiten adem raakt, worden uw longen, ogen en neusholten bevattelijk voor pollen en andere stoffen die irritatie veroorzaken. Begin daarom met een rustige warming-up. Dan kunt u de hevigheid van uw allergische reacties inschatten en uw programma op basis daarvan aanpassen. Met een goede warming-up en coolingdown houdt u niet alleen uw allergische reacties onder controle, maar het is ook nog eens beter voor uw hart, spieren en gewrichten.

Zeichung: Eine Ärztin im weissen Kittel

Een andere omgeving

Als u last heeft van pollen of andere irritatieopwekkende stoffen in de lucht, wil dat natuurlijk niet zeggen dat u niet kunt sporten. Ga dan gewoon met de bellicon® naar binnen. Andersom geldt hetzelfde: als uw allergische reacties worden opgeroepen door schimmels, huisstofmijt of haren van huisdieren, is de buitenlucht geschikter voor de training. Als u lijdt aan een allergie, vraagt u uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen. Ook allergische patiënten kunnen werken aan hun gezondheid en fitheid. Dankzij de bellicon®.

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!