‘Al na korte tijd op de bellicon® trampoline verbeterde mijn ademhaling, verdween mijn rugpijn en voelde ik me veel energieker’ 
Simone, tevreden klant

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Verbeter uw immuunsysteem

Logo van het keurmerk AGR (Actie voor een gezonde rug) met een meneer die gezond op de bellicon zijn rug aan het trainen is

Trampolinespringen is goed voor het immuunsysteem

Wist u dat trampolinespringen goed is voor uw immuunsysteem? Springen verbetert uw stofwisseling en de bloedsomloop in uw hart- en vaatstelsel en het lymfestelsel. Daardoor stromen de lymfocyten en antistoffen - uw eigen leger - sneller door het lichaam om af te rekenen met ongewenste indringers.

Meer informatie

In de media

Mijn Leven, Mijn Gezondheid

'Veel fysiotherapeuten werken met de bellicon®, voornamelijk bij rug- en knieklachten. Bovendien is het een heel goede manier om afvalstoffen kwijt te raken omdat het lymfesysteem wordt geactiveerd.'

Meer in de media

Dit vinden klanten

Jannie

‘Mijn ademhaling is verbeterd’

/De bellicon ligt boven mijn verwachtingen. Ik heb meer plezier in bewegen, verbeterde ademhaling en verbeterd evenwicht. Daarnaast heb ik meer controle over mijn lijf. Meer rust en betere conditie. Hij staat bij ons midden in de huiskamer, iedereen die op visite komt kijkt wat vreemd op. Ze willen hem bijna allemaal uitproberen, en wie dat doet lacht!!!'

Meer reviews lezen

Allergie of niet: met de bellicon® komt u weer in vorm

Eine junge Frau mit ihrem Hund auf dem bellicon® Mini-Trampolin

De bellicon® is heel licht en makkelijk te verplaatsen. In tegenstelling tot al die zware fitnessapparaten neemt u de trampoline moeiteloos mee naar buiten of binnen. U kunt dus trainen waar u dat het liefste doet. 

De matten zijn bestand tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, waardoor u de bellicon® gerust in de zon kunt gebruiken. Bovendien is het synthetische rubber in onze elastieken veilig voor mensen met een latexallergie. Ook is het elastischer, duurzamer en beter te recyclen dan natuurlijk rubber.

Volgens een rapport van het Amerikaanse National Institute of Health kan een regelmatige aerobictraining bepaalde allergieën en astmasymptomen zelfs verlichten. Ook voor deze oefeningen is de bellicon® uitermate geschikt.

Heeft u inspanningsastma?

Zwei Arbeitskollegen unterhalten sich, der eine schwingt dabei auf einem bellicon®

Een van de meest voorkomende vormen van allergie is inspanningsastma. Omdat u tijdens de training sneller ademhaalt en via de mond inademt, droogt uw slijmvlies uit. Dit veroorzaakt hoestaanvallen, een piepende ademhaling of kortademigheid.

Heeft u last van inspanningsastma? Dan is het een extra voordeel dat u uw minitrampoline bij koud en droog weer ook binnen kunt gebruiken. De symptomen doen zich dan minder snel voor.

En nog een tip: deel uw dagelijkse training op in sessies van 10 minuten. Het duurt namelijk 8 tot 10 minuten voor u de symptomen van inspanningsastma merkt. Zo heeft u toch de hele dag genoeg energie!

CHECKLIST ALLERGIEËN

Ook allergische patiënten kunnen werken aan hun gezondheid en fitheid. Dankzij de bellicon®!

Wetterkarte von Europa

Let op de weersvoorspellingen

Meestal voorspelt het weerbericht de kans op hooikoorts in uw regio. Vaak krijgt u ook een waarschuwing als er luchtvervuiling is. Vervuilde lucht heeft nadelige gevolgen voor uw ademhaling en versterkt de effecten van allergenen in de lucht.Zeichnung: Abbildung eines Asthmaspray

Bouw het langzaam op

Als u buiten adem raakt, raken uw longen, ogen en neusholten eerder geïrriteerd door pollen en andere stoffen. Begin daarom met een rustige warming-up. Dan merkt u vanzelf wel of er allergische reacties optreden. Zo ja, dan past u het programma aan. Met een goede warming-up en cooling-down houdt u niet alleen uw allergische reacties onder controle. Het is ook beter voor uw hart, spieren en gewrichten.

Zeichnung: Ein Mann trainiert auf einem bellicon®

Kies een andere omgeving

Als u last heeft van pollen of andere irriterende stoffen in de lucht, wil dat natuurlijk niet zeggen dat u niet kunt sporten. Ga dan gewoon met de bellicon® naar binnen. Andersom geldt hetzelfde: krijgt u een allergische reactie van schimmels, huisstofmijt of haren van huisdieren, dan is de buitenlucht geschikter voor de training. Als u lijdt aan een allergie, vraag dan uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma. 

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!