‘Regelmatig bouncen op de zachte bellicon® minitrampoline verbetert de stabiliteit van uw bekkenbodem aanzienlijk.’

Gisela Schirmer, bekkenbodemtherapeut

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Verstevig uw bekkenbodemspieren met de bellicon®

Bij bekkenbodeminstabiliteit en andere problemen met de bekkenbodem is bewegen belangrijk. Dit verstevigt niet alleen de bekkenbodemspieren, het helpt ook een gezond gewicht te behouden en de stofwisseling op gang te brengen. Juist die twee factoren dragen ertoe bij om uw bekkenbodemproblemen te verhelpen.

Hoe kan de bellicon® hierbij helpen?

  • Bouncen op de bellicon® (zonder van de mat af te gaan) versterkt de tonus van de bekkenbodem en de diepe rug- en buikspieren
  • De minitrampoline is eenvoudig in het gebruik en goed in te passen in het drukke tijdschema van jonge moeders
  • Rustig bouncen versterkt de bekkenbodem al, zonder dat u er oefeningen voor hoeft te doen


In de video hiernaast vertelt health coach Remy Draaijer hoe u uw bekkenbodemspieren traint met de bellicon®

Regelmatig bewegen houdt uw conditie en algehele gezondheid op peil, zeker als u last heeft van gezondheidsproblemen. Wilt u uw bekkenbodemspieren verstevigen? Dan is het slim om fysiek aan de slag te gaan!

Dit vinden experts


Fysiotherapeute dr. Maura Seleme, specialist in urogynaecologie en bekkenbodemspieren

Dr. Maura Seleme vertelt in deze video over haar meetresultaten met de bellicon®. Met deze metingen toont zij aan dat het bewegen op de zachte bellicon® heel geschikt is om op leuk én effectief de bekkenbodemspieren te trainen.

Meer informatie

Dit vinden experts


Gisela Schirmer, fysioterapeute en bekkenbodem specialiste

‘Door het regelmatige bouncen op een zachte mini trampoline verbetert de doorbloeding en het reactievermogen in de bekkenbodem. Tal van vrouwen hebben hun problemen door deze training compleet opgelost. Gebruik je spieren en stimuleer je cellen, dat is alles!’

Verder lezen

Dit vinden klanten

Erika N.

‘Vooruitgang is mijn motivatie om dóór te springen’

"De reden waarom ik een minitrampoline heb gekocht is vocht vasthouden. Urineverlies: voor mij was dit een kortdurend tijdelijk verschijnsel. Ik ging druppeltjes urine verliezen tijdens het springen, maar ook bij hoestbuien en als ik moest niezen, confronterend dit is dus niet de bedoeling. Een paar dagen heeft het me heel flink gestoord, ik vond het een nare bijwerking van het springen. Je leest het goed, VOND want door te blijven springen verdween de tijdelijke klacht van urineverlies en gaf het juist een sterkere blaasspier. Ik ga minder vaak naar de wc en houd het weer gewoon droog."

Meer reviews lezen

DE ANATOMIE VAN DE BEKKENBODEM

Beckenbodenmuskeln im Bild

Bekkenbodemspieren

De bekkenbodem bestaat uit drie spierlagen, die gezamenlijk zo dik zijn als uw handpalm. De bekkenbodemspieren ondersteunen de darmen en de blaas. Ook zorgen ze ervoor dat we urine en ontlasting kunnen ophouden. De sluitspieren regelen het openen en sluiten van de plasbuis, die de urine vanuit de blaas het lichaam uitvoert.
  
De bekkenbodemspieren hebben de vorm van een hangmat. De uitgangen van het rectum en de blaas lopen door de bekkenbodem. De spieren zitten vast aan het staartbeen en lopen door tot aan het schaambeen. Bij mannen ondersteunt de bekkenbodem de blaas en de dikke darm en loopt deze vlak onder de prostaat langs. De bekkenbodem bij vrouwen ondersteunt de baarmoeder, de blaas en de dikke darm.
 
In oorspronkelijke toestand zijn de bekkenbodemspieren aangespannen, zodat de uitgangen zijn gesloten (continentie). Als we naar de wc gaan, ontspannen we deze spieren, waardoor de plasbuis opengaat.

Zwanger? Zo voorkomt u problemen met de bekkenbodem

Tijdens de zwangerschap worden door hormonale veranderingen de bekken in meer of mindere mate instabiel. Alles wordt wat soepeler, wat de geboorte van een kind gemakkelijker maakt. Het is van belang om de spieren rondom het bekken en de bekkenbodem in zo'n optimaal mogelijk conditie te houden. U moet de bekkenbodem kunnen aanspannen, maar zeker daarna ook weer kunnen ontspannen.

Helga D. Hentzepeter-van Ravensberg is auteur van het boek ‘Zwanger Fit’. Zij  constateert dat de zwaartekracht voor druk op de voorwand van de bekkenbodem zorgt. Dat uit zich bij de urogenitale uitgangen. De bekkenbodem kan verstoord raken wanneer u zwanger bent geweest, wat de bekkenbodem gevoelig en kwetsbaar maakt. Hierdoor kan de bekkenbodem zowel verzwakt als verkrampt raken. Resultaat: u kunt last krijgen van onder andere urineverlies of obstipatie.

De zwangerschap en de weken na de geboorte zijn voor iedereen anders. Daarom is het verstandig een gespecialiseerde fysiotherapeut te vragen naar een gepersonaliseerde aanpak. 

Eine Frau sitzt auf dem bellicon®

De beste oefeningen om steviger bekkenbodemspieren te krijgen

Abbremsen auf dem bellicon®

656 spieren spannen zich aan (incl. de bekkenbodemspieren)

Abspringen vom bellicon®

En ontspannen zich in de tweede fase!

Wilt u oefeningen doen om uw bekkenbodem te verstevigen? Kies dan voor stabilisatie- en coördinatie-oefeningen. Belangrijk is om ontspannen te bewegen en de aandacht te richten op de bekkenbodem en de aan- en ontspanning van de spieren. 

De bellicon® trampoline is een uitstekend apparaat om vanuit die ontspanning uw bekkenbodemspieren te trainen. Bij het bewegen op de bellicon® traint u alle spieren, automatisch ook de bekkenbodemspieren. 

Wanneer u last heeft van incontinentie (of wanneer uw bekkenbodemspieren zeer instabiel zijn) is rustig op en neer veren al genoeg. U hoeft niet eens met de voeten los van de mat te komen. De inhoud van de blaas drukt dan niet te sterk op de sluitspier van de blaas, zodat u geen urine verliest. De sluitspier wordt aangespannen bij het inveren en ontspant zich bij het opveren. Hierdoor wordt de spier steeds sterker.

Als de bekkenbodem erg verzwakt is, is het raadzaam om liggende oefeningen te doen op de bellicon®. Zo kunt u de druk op blaas en plasbuis verder verminderen.

Bij regelmatige training op de bellicon® kunt u het in- en opveren steeds meer intensiveren. Of  kunt zelfs met uw voeten los van de mat komen. Kijk hier voor meer tips over het trainen met een verzwakte bekkenbodem.

bouncen vermindert incontinentie

Incontinentie voor urine wil zeggen dat u uw plas niet goed kunt ophouden. Bijvoorbeeld bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, tillen, traplopen, rennen of springen. Dit heet stressincontinentie of inspanningsincontinentie. Door een gerichte training van de bekkenbodemspieren kunt u incontinentie een heel stuk verbeteren. En dat vertaalt zich weer in meer plezier in uw leven.

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!