cardiotraining op de bellicon®

Bewegen voor een gezond hart

Een gezond hart en bloedvaten, wat is het recept hiervoor? Bewegen, bewegen en nog eens bewegen.Alle artsen, gezondheidsorganisaties en lifestyle-magazines zijn het wel over eens dat cardiotraining het beste is. 

  • Regelmatig bewegen draagt bij aan een gezond hart- en vaatstelsel
  • Dat kunt u al bereiken door middel van korte workouts op de bellicon® minitrampoline
  • Activeer al uw 656 spieren en al uw cellen tegelijkertijd
  • Het allerbelangrijkste: het is leuk om te doen, en wat leuk is doet u vaker

Een hoge bloeddruk is een echte sluipmoordenaar, omdat het zelden gepaard gaat met duidelijke symptomen. Toch overlijden in Nederland jaarlijks duizenden mensen aan een beroerte of hartaanval, door de gevolgen van een te hoge bloeddruk. Het aantal mensen dat er ongemerkt aan lijdt is daar een veelvoud van.

Dat zijn zorgwekkende cijfers, maar gelukkig kunt u er iets aan doen: door gezonder te eten, op uw gewicht te letten en vooral door voldoende te bewegen. Lichaamsbeweging verbetert de kracht en het herstelvermogen van uw hartspier, slagaders en bloedvaten, en is daarom essentieel voor een gezond hart- en vaatstelsel. Bent u nieuwsgierig naar onze tips voor een gezond hart- en vaatstelsel, lees dan onze speciale blog hierover.

bellicon Home videoplatform


Het video platform voor de bellicon® om meer uit uzelf en uw bellicon te halen

Ontvangt nu GRATIS een 3 maanden abonnement* exclusief wanneer u een bellicon® aanschaft (*beperkte periode), voor een geweldig online platform dat speciaal ontwikkeld is voor bellicon® gebruikers. Niet alleen vindt u er meer dan 200 nieuwe bellicon® workout video’s, het is ook een alles-in-één virtuele trainer die u sprong-voor-sprong begeleidt naar de beste vorm van uw leven. 

Meer informatie

Dit vinden experts

Andreas Sperber


Zeer effectieve cardiotraining

"Hoewel de training op de bellicon trampoline niet zeer vermoeiend lijkt, is ze toch een bijzonder werkzame training voor hart en bloedvaten. De belasting delen we in volgens de Borg-schaal van een tot tien. Na vijf minuten wordt de deelnemers gevraagd om hun belastingsintensiteit te beoordelen. Regelmatige controles voorkomen overbelasting. De totale trainingsduur bedraagt maximaal 30 minuten.r."

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Anneke.:

Geen hartkloppingen meer!

"Tot ik vorig jaar begin januari spontaan hartkloppingen kreeg en wel 1200 overslagen per uur, medicatie dus, ondanks de medicatie kwamen ze 's avonds toch om de hoek. Wij dachten wij schaffen een Bellicon aan, kan ik binnen sporten. Iedere dag doe ik de workout van 20 min en 1 keer in de week de 40 min van Rémy, ik heb de bellicon nu 6 weken en geen hartkloppingen meer. Vandaag weer hardgelopen supertijd en het is nu avond en GEEN HARTKLOPPINGEN. Toeval of niet de bellicon gaat nooit de deur meer uit."

Meer reviews lezen

afbeelding van drie sporters die op een verschillende manier trainen:cardiovasculair, bodybuilding

Hartstikke gezond

Maar vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben geen tijd, zijn bang dat het te zwaar is, hikken er tegenaan of vinden het zo saai dat we er binnen de kortste keren alweer genoeg hebben van cardiotraining. De minitrampoline van bellicon® veegt al die excuses resoluut van tafel.

De bellicon® maakt cardiotraining gemakkelijker dan ooit. Maar het is vooral ook veel leuker! Natuurlijk voelt u dat uw lichaam door het trampolinespringen efficiënter zuurstof opneemt. En ja, het is mooi meegenomen dat uw spieren en botten sterker worden en uw gewrichten soepeler worden. Net zoals het heel fijn is dat uw evenwichtsgevoel verbetert en uw lymfestelsel wordt gestimuleerd. Maar het allerbelangrijkste is dat u tijdens een work-out op de bellicon® zoveel plezier heeft, dat u niet kunt wachten tot de volgende cardiotraining. Waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om aan uw aanbevolen dagelijkse beweging te voldoen.

Kijk hier wat voor oefeningen u allemaal kunt doen op de bellicon®

cardiotraining maakt het verschil

Hoe is het mogelijk dat een minitrampoline ons lichaam op zoveel manieren sterker maakt? Dat is vooral te danken aan het unieke ontwerp van ons voedingssysteem.

Met elke sprong activeert u alle 656 spieren en stimuleert u ook nog eens uw hart, longen en botten. Er komen dus veel krachten vrij terwijl u ontspannen op-en-neer springt. Zo ervaart uw lichaam bij het neerkomen tot wel vier keer zoveel zwaartekracht als normaal en bent u in de lucht voor even volledig gewichtloos. Door deze schommeling worden uw cellen gezuiverd en gestimuleerd om voedingsstoffen op te nemen. Tegelijkertijd voert uw lymfestelsel meer afvalstoffen, bacteriën en afgestorven cellen af. Zo wordt u tot in het kleinste molecuul gereinigd. En alsof dat nog niet genoeg is, draagt trainen op de bellicon® ook nog eens bij aan een beter immuumsysteem en aan de versterking van uw cellen.

Al uw spieren, organen en cellen profiteren van de oefeningen op de bellicon®. Vandaar dat u zich na de training als herboren voelt.

een jonge blonde dame oefent op de bellicon©

een vrouw oefent op de bellicon©, achter haar staat er een horloge

Hoelang moet ik trainen?

Gezondheidsinstellingen adviseren dat u vijf keer per week een half uur aan aerobic of cardiotraining doet. 
Maar ook met een lagere trainingsintensiviteit voelt u zich al een stuk gezonder. Hoe lang u precies moet trainen, is natuurlijk afhankelijk van uw eigen gezondheid en fysieke toestand. Vraag u uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen, zeker als u hartproblemen heeft.

Door de gematigde intensiteit is trainen op een bellicon® geschikt voor iedereen. Ongeacht leeftijd, gewicht en conditieniveau. Zorg er wel voor dat u het trainingsschema goed opbouwt. Elke dag een cardiotraining van een paar minuten is genoeg om uw gezondheid, welzijn en levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

Wat adviseren onze experts?

Waag die sprong

Voor een gezond hart

U kunt het aanbevolen half uur overigens ook opdelen in sessies van tien minuten. En dat is ideaal voor trampolinespringen. Dergelijke korte work-outs geven u niet alleen meer energie, ze zorgen ook op de lange termijn voor een betere gezondheid en een efficiënter hart- en vaatstelsel. Bewaar uw minitrampoline dus altijd in het zicht, zodat u nooit vergeet om snel even wat oefeningen te doen.

Niets is zo goed voor uw hart als aerobictraining, zo vindt de Amerikaanse Heart Association. De Duke University School of Medicine onderschrijft die mening en maakte een top drie van de meest efficiënte trainingsvormen. En die zijn alle drie mogelijk op de bellicon®:

  • Aerobictrainingen voor een gezonder hart- en vaatstelsel 
  • Krachttraining
  • Flexibiliteit- en balanstraining
Een aanbevolen toestel om de bloeddruk te reguleren

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!