CARDIOTRAINING OP DE BELLICON® mini trampoline

Bewegen voor een gezond hart

Een gezond hart en bloedvaten, wat is het recept hiervoor? Bewegen, bewegen en nog eens bewegen.Alle artsen, gezondheidsorganisaties en lifestyle-magazines zijn het wel over eens dat cardiotraining het beste is. 

  • Regelmatig bewegen draagt bij aan een gezond hart- en vaatstelsel
  • Dat kunt u al bereiken door middel van korte workouts op de bellicon® minitrampoline
  • Activeer al uw 656 spieren en al uw cellen tegelijkertijd
  • Het allerbelangrijkste: het is leuk om te doen, en wat leuk is doet u vaker

Een hoge bloeddruk is een echte sluipmoordenaar, omdat het zelden gepaard gaat met duidelijke symptomen. Toch overlijden in Nederland jaarlijks duizenden mensen aan een beroerte of hartaanval, door de gevolgen van een te hoge bloeddruk. Het aantal mensen dat er ongemerkt aan lijdt is daar een veelvoud van.

Dat zijn zorgwekkende cijfers, maar gelukkig kunt u er iets aan doen: door gezonder te eten, op uw gewicht te letten en vooral door voldoende te bewegen. Lichaamsbeweging verbetert de kracht en het herstelvermogen van uw hartspier, slagaders en bloedvaten, en is daarom essentieel voor een gezond hart- en vaatstelsel. 

„In mijn ogen is de bellicon® mini trampoline het beste product voor een doeltreffende duurtraining, want hiermee kan men de negatieve effecten van de schokbelasting vermijden die bij het lopen en joggen altijd optreden."
Dr. Jean-Paul Pianta, Preventiedeskundige
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

bellicon Home videoplatform


Het video platform voor de bellicon® om meer uit uzelf en uw bellicon te halen

Ontvangt nu GRATIS een 2 maanden abonnement* exclusief wanneer u een bellicon® aanschaft (*beperkte periode), voor een geweldig online platform dat speciaal ontwikkeld is voor bellicon® gebruikers. Niet alleen vindt u er meer dan 200 nieuwe bellicon® workout video’s, het is ook een alles-in-één virtuele trainer die u sprong-voor-sprong begeleidt naar de beste vorm van uw leven. 

Meer informatie

Dit vinden experts

Andreas Sperber


Zeer effectieve cardiotraining

"Hoewel de training op de bellicon trampoline niet zeer vermoeiend lijkt, is ze toch een bijzonder werkzame training voor hart en bloedvaten. De belasting delen we in volgens de Borg-schaal van een tot tien. Na vijf minuten wordt de deelnemers gevraagd om hun belastingsintensiteit te beoordelen. Regelmatige controles voorkomen overbelasting. De totale trainingsduur bedraagt maximaal 30 minuten.r."

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Anneke.:

Geen hartkloppingen meer!

"Tot ik vorig jaar begin januari spontaan hartkloppingen kreeg en wel 1200 overslagen per uur, medicatie dus, ondanks de medicatie kwamen ze 's avonds toch om de hoek. Wij dachten wij schaffen een Bellicon aan, kan ik binnen sporten. Iedere dag doe ik de workout van 20 min en 1 keer in de week de 40 min van Rémy, ik heb de bellicon nu 6 weken en geen hartkloppingen meer. Vandaag weer hardgelopen supertijd en het is nu avond en GEEN HARTKLOPPINGEN. Toeval of niet de bellicon gaat nooit de deur meer uit."

Meer reviews lezen

Grafische Dartstellung von drei Sportlern, die unterschiedliches Trainieren: Herzkreislauftraining, Krafttraining, Training der Beweglichkeit und des Gleichgewichts

hartstikke gezond

Volgens de hartstichting "is lichaamsbeweging een van de beste manieren om uzelf effectief te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het grote voordeel van duurtraining: u kunt op elke leeftijd beginnen."

Aanbevolen wordt om oefeningen in de volgende 3 categorieën uit te voeren:

Oefeningen ter versterking van het cardiovasculaire systeem (aërobe training)

Oefeningen voor algemene versterking van het lichaam (krachtopbouw)

Oefeningen ter verbetering van de flexibiliteit en het evenwicht


En het mooie is: met de bellicon® kunt u dit allemaal doen op één apparaat.

het geheim van succes

Hoe is het mogelijk dat een minitrampoline ons lichaam op zoveel manieren sterker maakt? Dat is vooral te danken aan het unieke ontwerp van ons elastieksysteem.

Met elke sprong activeert u alle 656 spieren en stimuleert u ook nog eens uw hart, longen en botten. Er komen dus veel krachten vrij terwijl u ontspannen op-en-neer springt. Zo ervaart uw lichaam bij het neerkomen tot wel vier keer zoveel zwaartekracht als normaal en bent u in de lucht voor even volledig gewichtloos. Door deze schommeling worden uw cellen gezuiverd en gestimuleerd om voedingsstoffen op te nemen. Tegelijkertijd voert uw lymfestelsel meer afvalstoffen, bacteriën en afgestorven cellen af. Zo wordt u tot in het kleinste molecuul gereinigd. En alsof dat nog niet genoeg is, draagt trainen op de bellicon® ook nog eens bij aan een beter immuumsysteem en aan de versterking van uw cellen.

Al uw spieren, organen en cellen profiteren van de oefeningen op de bellicon®. Vandaar dat u zich na de training als herboren voelt.


Eine junge blonde Frau trainiert auf ihrem bellicon®
Eine Frau trainiert auf dem bellicon®, daneben wird eine Uhr angezeigt

HOE LANG en hoe vaak MOET IK TRAINEN?

Gezondheidsinstellingen adviseren dat u vijf keer per week een half uur aan aerobic of cardiotraining doet. 
Maar ook met een lagere trainingsintensiviteit voelt u zich al een stuk gezonder. Hoe lang u precies moet trainen, is natuurlijk afhankelijk van uw eigen gezondheid en fysieke toestand. Vraag u uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen, zeker als u hartproblemen heeft.

Door de gematigde intensiteit is trainen op een bellicon® geschikt voor iedereen. Ongeacht leeftijd, gewicht en conditieniveau. Zorg er wel voor dat u het trainingsschema goed opbouwt. Elke dag een cardiotraining van een paar minuten is genoeg om uw gezondheid, welzijn en levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!