Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 
CARDIOVASCULAIRE TRAINING MET DE TRAMPOLINEZO HELPT DE BELLICON JE HART- EN VAATSTELSEL OP GANG TE BRENGEN

 • Versterk je hart- en vaatstelsel - zelfs een korte training stimuleert de doorbloeding

 • Alomvattende training - uithoudingsvermogen, kracht- en coördinatietraining in één

 • Voorkom trombose - een regelmatige duurtraining stimuleert de doorbloeding en voorkomt afzettingen

 • Online trainingsbegeleider - cardiovasculaire oefeningen met bellicon Home zijn gemakkelijk, motiverend en doe je met veel plezier vanuit huis

 • Ook fit op oudere leeftijd - de cardiovasculaire training met de bellicon is geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus

Volhardendtraining met de trampoline
Lees meer over de bellicon modellen

WAAROM KAN DE BELLICON HELPEN BIJ CARDIOVASCULAIRE PROBLEMEN?

Voorkom trombose en versterk de bloedsomloop door een zachte training op de trampoline

We zitten vaak te veel, bewegen te weinig en soms is de motivatie gewoon niet genoeg om ons aan het sporten te krijgen. Een gebrek aan lichaamsbeweging is een van de grootste veroorzakers van cardiovasculaire problemen. Het is bijzonder moeilijk om actief te zijn als je geen plezier beleeft aan lichaamsbeweging. Trainen op onze bellicon® trampoline kan helpen, want ze bezorgen je gegarandeerd een gevoel van geluk! Het harmonieus bouncen stimuleert alle lichaamssystemen, maakt gelukshormonen vrij, traint uithoudingsvermogen en coördinatie en versterkt de diepe spieren. bellicon biedt je lichaamsbeweging met plezier, niet zoals eentonig fietsen of gewoon ter plaatse joggen.

bellicon: Cardiotraning van thuis uit

Je kan de trainingsintensiteit individueel kiezen en deze aan je eigen hartslag aanpassen. Trainen op de bellicon® is zacht voor de gewrichten en versterkt zo zachtjes je hartspier. Versterk je hart- en vaatstelsel effectief met de trampoline en profiteer van tromboseprofylaxe terwijl je plezier beleeft aan lichaamsbeweging. De bellicon® is je ideale trainingspartner waarmee je jouw hart- en vaatstelsel kunt trainen en de oefeningen in je eigen tempo kunt doen zonder je lichaam te overbelasten.

Als gevolg van een verhoogde hartslag tijdens lichamelijke activiteit, klopt het hart sneller en pompt het bloed met een hogere stroomsnelheid in de slagaders en aders. Bovendien ondersteunt het trampoline-effect de aanspanning en ontspanning van de dynamiek van de bloedvaten. Stel je een waterslang voor waarin je knijpt, zodat je een krachtigere waterstraal kunt gebruiken om je planten in de tuin water te geven. Bij ons werkt het op dezelfde manier: de wanden van de bloedvaten samengetrokken en vervolgens weer ontspannen. In combinatie met de spierpomp wordt zo de doorbloeding gestimuleerd.
Net als bij het lymfestelsel is het voor het hart- en vaatstelsel belangrijk dat de perifere spieren worden geactiveerd om de terugkeer van veneus bloed naar het hart te stimuleren.

Voorkom trombose met de bellicon®

OORZAKEN VAN CARDIOVASCULAIRE PROBLEMEN

Persoonlijke verantwoordelijkheid: trampolinetraining brengt je bloedsomloop op gang

Tegenwoordig worden cardiovasculaire problemen vaak gezien als een moderne volksziekte, aangezien veel mensen in de loop van hun leven klachten krijgen. Er bestaan talrijke redenen voor hart- en vaatziekten. Er zijn levenswijzen die het risico aanzienlijk verhogen, zoals roken, alcoholgebruik en ongezonde voeding. Tegelijkertijd spelen ook een gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht en stress een cruciale rol. Hoe meer risicofactoren je hebt, hoe groter de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. In de loop der jaren komt er steeds meer arteriosclerose (aderverkalking) voor, waarbij de bloedvaten door afzettingen geleidelijk aan sluiten en minder elastisch worden. Als gevolg hiervan verslechtert de doorbloeding, krijg je een hoge bloeddruk en neemt het risico op ernstige hartaandoeningen toe.

Jij hebt het in de hand

De verschillende oorzaken laten duidelijk zien dat er veel risicofactoren te vermijden zijn. Je moet daarom zo vroeg mogelijk beginnen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Dit kan je doen, door je bloedsomloop met regelmatige lichaamsbeweging actief te houden.

Bouw je training op in je dagelijkse leven en ontwikkel je eigen trainingsroutine.

Met de minitrampoline van bellicon® doe je dit heel gemakkelijk, tijdens je lunchpauze in het thuiskantoor of 's avonds voor de televisie: alles comfortabel van huis uit. Met eenvoudige oefeningen verbeter je je doorbloeding en kun je specifiek je bloedsomloop versterken.

 Voorkoming met de trampoline

DIT ZEGGEN ONZE KLANTEN EN EXPERTS

P.O.
klant

Ik kon bijna stoppen met het innemen van mijn bloeddrukpillen

„ [...] Ik heb oedemen en die zijn alleen door de training gehalveerd en ik kon bijna stoppen met het innemen van mijn bloeddrukpillen. Ik ben ook een paar kilo afgevallen dankzij de dagelijkse training op de bellicon®.”

Dr. Jean-Paul Pianta
 Chiropractiecentrum Hannover

“Naar mijn mening is de trampoline van bellicon® het beste product voor een effectieve training om je uithoudingsvermogen op te bouwen, aangezien je hiermee de negatieve effecten van de zwaartekracht die altijd gepaard gaan met hardlopen en joggen, kunt vermijden.”

TRAININGSTIPS VOOR EEN EFFECTIEVE CARDIOVASCULAIRE TRAINING MET DE BELLICON

training met de trampoline

Voor een actief en gezond hart- en vaatstelsel hoef je niet je hele leven op zijn kop te zetten. Want: kleine trampoline - groot effect!

 • Trampolinespringen is een training voor het hele lichaam: van kop tot teen wordt alles met veel plezier bewogen en getraind

 • Door het afwisselend vertragen en versnellen tijdens het springen, is een training op de bellicon een workout voor alle inwendige organen, spieren, je hart- en vaatstelsel en je gehele metabolisme

Trainingstips voor een efficiënte training

Verhoog langzaam de intensiteit

 • Begin je training met een goede houding en wen aan de beweeglijke springmat.

 • Houd altijd minstens één voet op de mat en vermijd hoge sprongen in het begin. Bounce met de mat mee

 • Na een trainingssessie is het belangrijk dat je de training langzaam beëindigt. Gun jezelf een cooldown en bounce zachtjes uit voordat je van de trampoline afstapt.

Hartslag onder controle

 • Om je hartslag onder controle te houden, raden wij je aan te trainen met een hartslagmeter. Zorg ervoor dat je traint met een hartslag die voor jou persoonlijk geschikt is. Bij hart- en vaatziekten is het belangrijk dat je jouw trainingsintensiteit vooraf met je arts bespreekt.

 • De armbewegingen tijdens een training op de bellicon® hebben een grote invloed op de polsslag. Zorg ervoor dat je in het begin je armen onder schouderhoogte beweegt, zodat je hart het bloed niet tegen de zwaartekracht in hoeft te pompen.

Ben ik zeeziek?

 • Als je de minitrampoline van bellicon® voor het eerst gebruikt, kan het een beetje 'raar' aanvoelen. Hoe komt dat?

  • Drink ongeveer 30 minuten voor de training 300 tot 500 ml water, zodat je tijdens de training goed gehydrateerd bent.

  • De mat van de minitrampoline van bellicon® kan in alle richtingen bewegen en doet alle lichaamssystemen tegelijk werken. Daarom is het mogelijk dat het samenspel van het visuele systeem en het evenwichtsorgaan overweldigd wordt, wat kan resulteren in een ongemakkelijk gevoel alsof je zeeziek bent.

Regelmatige training

 • Om de bloedsomloop duurzaam te versterken, zijn regelmatige trainingssessies belangrijk

 • Dagelijkse korte sessies van ongeveer tien minuten zijn een goede start en stimuleren de doorbloeding

 • Om je hart- en vaatstelsel blijvend te stabiliseren, raden we aan om drie keer per week gedurende ongeveer 20-30 minuten met de bellicon® te trainen

Doorbloeding snel voelbaar

 • Op de manier voel je de doorbloeding en wordt je bloedsomloop echt gestimuleerd: hef je armen gestrekt boven je hoofd in de richting van het plafond en begin ze langzaam te zwaaien. De pompwerking is nu heel duidelijk voelbaar in de polsen, wat aangeeft dat het bloed en de lymfevloeistof echt in beweging zijn.

Spanning in de kuiten

 • Te veel spanning in de kuitspieren kan het gevolg zijn van een slechte houding. Zorg ervoor dat je niet alleen je tenen maar je hele voet en hielen op de springmat zet.

 • Het bloed en de lymfevloeistof zinken in de benen en kuiten en hierdoor ontstaat er van binnenuit druk op spieren, peesbladen, etc.

 • Als deze spanning ondragelijk wordt, beëindig dan langzaam de training en stap van de bellicon® af. Wandel een paar meter op de vloer en ga dan langzaam verder met trainen.

JOUW TRAINING VOOR THUIS

Train je uithoudingsvermogen met de trampoline

Duurtrainingen op de bellicon® zijn erg leuk en effectief. Of het nu binnen of buiten is: dankzij ons online trainingsplatform bellicon Home heb je altijd je ideale trainingsbegeleider aan je zijde. Begin vandaag nog en breng je bloedsomloop echt op gang!

Tips voor een gezonde bloedsomloop:

 • Laat je voor langere trainingssessies door onze trainers inspireren, motiveren en aanmoedigen.

 • Ons opgeleide team van trainers biedt je een ruime keuze aan verschillende oefeningen en trainingssessies: helemaal op je eigen tempo en volgens jouw smaak.
  Tip: om meer zuurstof te tanken, neem je jouw bellicon® gewoon mee de tuin in en verhoog je de zuurstoftoevoer met een ontspannende training in de open lucht.

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON PREMIUM

Voorkom hart- en vaatziekten met de juiste bellicon®

Wil je iets goeds doen voor je lichaam? Dan raden wij je de bellicon® Premium aan met een diameter van 112 cm. Wil je trainen in de frisse lucht en zuurstof en vitaliteit tanken? Neem je bellicon® mee naar buiten en kies voor een model met handige vouwpoten. Zo ben je flexibel en kun je jouw minitrampoline op elk moment op de door jou gewenste trainingslocatie plaatsen. Mocht je tijdens je training in de regen terechtkomen, dan is dat geen probleem: de bellicon® Premium is gemaakt van roestvrij staal! Dus stap op de trampoline en begin heerlijk te bouncen!