Diabetes en symptonen bestrijden

Reguleer uw insulinelevel

Diabetes type 2 is een van de snelst groeiende chronische ziekten in ons land. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een te hoge bloedsuikerspiegel, maar de exacte oorzaak is nog onbekend. Wel is aangetoond dat genetische factoren, gewichtsproblemen en te weinig lichaamsbeweging aan de ziekte bijdragen.

  • Wist u dat bewegen juist zeer gezond is wanneer u diabetes type 2 heeft?
  • Het liefst maakt u gebruik van een type beweging dat zacht is voor de gewrichten zoals bouncen op de bellicon®
  • Bewegen draagt bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk en minder complicaties
  • bellicon® gebruikers met diabetes geven aan dat hun bloedsuikerspiegel daalt en bloeddruk stabiliseert

Een aerobictraining op de bellicon® draagt bij aan het voorkomen van diabetes en het bestrijden van de symptomen. Ook als u insuline spuit of tabletten slikt, ondersteunt het springen op een minitrampoline de verlaging van de bloedsuikerspiegel en het vermogen van de cellen om glucose op te nemen. Tot wel 24 uur na de training. Met dagelijks een leuke work-out op de bellicon® houdt u uw bloedspiegel dus op een natuurlijke manier onder controle.

ervaringen met de bellicon® bij diabetes

Ervaringen na een maand


Wat gebeurd er met diabetes klachten als u een maand lang elke dag op de bellicon® minitrampoline staat? Wij gingen op onderzoek uit!

Irene wilde de uitdaging wel aan gaan. Ze heeft onder andere last van fibromyalgie en diabetes. Wij stelden een oefenprogramma voor haar op en vroegen Irene om haar eet- en beweegpatroon niet te veranderen. Dit is haar verhaal!

Ervaringen na een halfjaar


Irene heeft last van o.a. diabetes, neurpathie en arthritis. Wij volgden Irene nog een aantal maanden om te kijken wat de bellicon® voor haar kan betekenen bij deze lichamelijke klachten. In deze video vertelt ze er zelf over haar ervaringen en de reactie van haar diabetes verpleegkundige na 6 maanden gebruik.

Dit vinden andere klanten

Ineke:

Ik heb betere diabetes waarden

Vooraf twijfelde ik of ik wel op de bellicon kon blijven staan. Mijn resultaten zijn erg positief! Ik heb meer evenwicht, minder pijnen en een betere diabetes waarde. Het jumpen maak je energieker en vrolijker. Daarom zou ik de bellicon aan iedereen aanraden.

Meer reviews lezen 

Diabetes: een groeiend gezondheidsprobleem

Volgens het Diabetes Fonds zijn er in Nederland zo'n miljoen mensen met diabetes. Dat is ongeveer 6% van de totale bevolking. De meeste patiënten hebben diabetes type 2, wat vroeger ook wel 'ouderdomssuiker' werd genoemd. Het alarmerende is dat het aantal Nederlanders met diabetes tussen 2000 en 2011 met ruim de helft is gestegen (bron: Diabetes Fonds).

Hoe wijdverbreid diabetes is, wordt extra duidelijk als u weet dat tienduizenden mensen nog niet weten dat ze diabetes hebben, of lijden aan pre-diabetes. In dat laatste geval is de bloedsuikerspiegel wel hoger dan normaal, maar is er nog geen sprake van diabetes type 2.

Gelukkig is diabetes wel te voorkomen en zijn de symptomen te bestrijden. Uit een onderzoek van de Mayo Clinic bleek dat het risico op diabetes met 60% kan worden verminderd door wat kilo's te verliezen (ongeveer 7% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht) en regelmatig te bewegen. Ook hieruit blijkt dat training en gezond eten wonderen kunnen doen voor uw welzijn, vitaliteit en levenskwaliteit.

Meer over afvallen, voeding en bewegen

Diabetes in Europa in percentage van de bevolking

Graphieke illustratie van de percentage mensen die diabetes hebben in Engeland

Source: NHS England, Quality and Outcomes Framework,  2012-13


Een mevrouw die op de bellicon mini-trampoline springt

Weinig inspanning, veel resultaat

Als diabeticus moet u alles met mate doen, ook bewegen. Want als u te veel traint, ziet uw lichaam dat als een signaal van stress en stijgt de bloedsuikerspiegel om de spieren van brandstof te voorzien. Dat moet u uiteraard vermijden. Een work-out op de bellicon® is mild en niet al te intensief, en daarmee de veiligste en beste cardiotraining voor diabetici.

Bovendien verhoogt een te intensieve training door diabetici het risico op een netvliesbeschadiging (retinopathie) of een zenuwbeschadiging aan de voeten (perifere neuropathie). Met een lichte training op de bellicon® blijft u dus fit en vrij van aandoeningen. 

Maar er zijn nog meer redenen waarom trampolinespringen zo gezond is voor diabetici. Zo verlaagt u de kans op een hartziekte of een beroerte en houdt u uw gewicht op peil door calorieën te verbranden. Ook bent u beter in balans, krijgt u meer energie en slaapt u beter. Daarnaast is de bellicon® ongekend effectief bij het tot stilstand brengen van osteoporose, een andere aandoening die verband houdt met diabetes. 


Als de dokter het zegt...

U kunt het beste eerst uw huisarts raadplegen voordat u begint met een nieuw trainingsprogramma. Dit is vooral van belang als u lijdt aan diabetes, omdat de behandeling en neveneffecten van diabetes per persoon verschillen. 

Gebruikt u de bellicon® als u diabetes heeft, vergeet dan niet om uw bloedsuikerspiegel voor, tijdens en na de training te controleren. 

Arts raadplegen

advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale workout om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van minimaal 112cm. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

Wilt u voor de zekerheid wat steun, mocht u balansproblemen hebben? Kies dan voor de bellicon Plus, met handige T-bar.

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce". Op deze manier heeft u de optimale elastieksterkte om uw diabetes klachten aan te pakken.

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Stel nu mijn bellicon® samen!
bellicon bestellen

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!