„Mijn suikers zijn stabieler, ik ben minder moe en ik heb meer energie gekregen. Ik gebruik minder paracetamol en heb minder pijn in mijn lijf.  Er is een HbA1c meting gedaan, deze was eerst 66ml en nu 54ml, een behoorlijke daling. “
Irene

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

DIABETES EN SYMPTONEN BESTRIJDEN

Reguleer uw insulinelevel

Diabetes type 2 is een van de snelst groeiende chronische ziekten in ons land. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een te hoge bloedsuikerspiegel, maar de exacte oorzaak is nog onbekend. Wel is aangetoond dat genetische factoren, gewichtsproblemen en te weinig lichaamsbeweging aan de ziekte bijdragen. 

  • Wist u dat bewegen juist zeer gezond is wanneer u diabetes type 2 heeft?
  • Het liefst maakt u gebruik van een type beweging dat zacht is voor de gewrichten zoals bouncen op de bellicon®
  • Bewegen draagt bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk en minder complicaties
  • bellicon® gebruikers met diabetes geven aan dat hun bloedsuikerspiegel daalt en bloeddruk stabiliseert

Het is voor de getroffenen vaak moeilijk om een regelmatige training in hun dagelijks leven te integreren. Bijvoorbeeld omdat overgewicht tijdens het joggen snel leidt tot pijn in de knieën. Het is daarom van belang een leuke beweging te vinden die de belasting op de gewrichten minimaliseert.

Een aerobictraining op de bellicon® draagt bij aan het voorkomen van diabetes en het bestrijden van de symptomen. Ook als u insuline spuit of tabletten slikt, ondersteunt het springen op een minitrampoline de verlaging van de bloedsuikerspiegel en het vermogen van de cellen om glucose op te nemen. Tot wel 24 uur na de training. Met dagelijks een leuke work-out op de bellicon® houdt u uw bloedspiegel dus op een natuurlijke manier onder controle.

ERVARINGEN MET DE BELLICON® BIJ DIABETES

Ervaringen na een maand


Wat gebeurd er met diabetes klachten als u een maand lang elke dag op de bellicon® minitrampoline staat? Wij gingen op onderzoek uit!

Irene wilde de uitdaging wel aan gaan. Ze heeft onder andere last van fibromyalgie en diabetes. Wij stelden een oefenprogramma voor haar op en vroegen Irene om haar eet- en beweegpatroon niet te veranderen. Dit is haar verhaal!

Ervaringen na een halfjaar


Irene heeft last van o.a. diabetes, neurpathie en arthritis. Wij volgden Irene nog een aantal maanden om te kijken wat de bellicon® voor haar kan betekenen bij deze lichamelijke klachten. In deze video vertelt ze er zelf over haar ervaringen en de reactie van haar diabetes verpleegkundige na 6 maanden gebruik.

Dit vinden andere klanten

Ineke:

Ik heb betere diabetes waarden

Vooraf twijfelde ik of ik wel op de bellicon kon blijven staan. Mijn resultaten zijn erg positief! Ik heb meer evenwicht, minder pijnen en een betere diabetes waarde. Het jumpen maak je energieker en vrolijker. Daarom zou ik de bellicon aan iedereen aanraden.

Meer reviews lezen 

Diabetes: een groeiend gezondheidsprobleem

Volgens het Diabetes Fonds zijn er in Nederland zo'n miljoen mensen met diabetes. Dat is ongeveer 6% van de totale bevolking. De meeste patiënten hebben diabetes type 2, wat vroeger ook wel 'ouderdomssuiker' werd genoemd. Het alarmerende is dat het aantal Nederlanders met diabetes tussen 2000 en 2011 met ruim de helft is gestegen (bron: Diabetes Fonds).

Hoe wijdverbreid diabetes is, wordt extra duidelijk als u weet dat tienduizenden mensen nog niet weten dat ze diabetes hebben, of lijden aan pre-diabetes. In dat laatste geval is de bloedsuikerspiegel wel hoger dan normaal, maar is er nog geen sprake van diabetes type 2.

Gelukkig is diabetes wel te voorkomen en zijn de symptomen te bestrijden. Uit een onderzoek van de Mayo Clinic bleek dat het risico op diabetes met 60% kan worden verminderd door wat kilo's te verliezen (ongeveer 7% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht) en regelmatig te bewegen. Ook hieruit blijkt dat training en gezond eten wonderen kunnen doen voor uw welzijn, vitaliteit en levenskwaliteit.

Diabetes in Europa in percentage van de bevolking

Graphieke illustratie van de percentage mensen die diabetes hebben in Engeland

Source: NHS England, Quality and Outcomes Framework,  2012-13


Een mevrouw die op de bellicon mini-trampoline springt

Weinig inspanning, veel resultaat

Als u lijdt aan diabetes moet u alles met mate doen, ook bewegen. Want als u te veel traint, ziet uw lichaam dat als een signaal van stress en stijgt de bloedsuikerspiegel om de spieren van brandstof te voorzien. Dat moet u uiteraard vermijden. Een work-out op de bellicon® is mild en niet al te intensief, en daarmee de veiligste en beste cardiotraining voor diabetici.

Bovendien verhoogt een te intensieve training door diabetici het risico op een netvliesbeschadiging (retinopathie) of een zenuwbeschadiging aan de voeten (perifere neuropathie). Met een lichte training op de bellicon® blijft u dus fit en vrij van aandoeningen. 

Maar er zijn nog meer redenen waarom trampolinespringen zo gezond is voor mensen met diabetes. Zo verlaagt u de kans op een hartziekte of een beroerte en houdt u uw gewicht op peil door calorieën te verbranden. Ook bent u beter in balans, krijgt u meer energie en slaapt u beter. Daarnaast is de bellicon® ongekend effectief bij het tot stilstand brengen van osteoporose, een andere aandoening die verband houdt met diabetes. 


belangrijk: raadpleeg uw arts

Indien gezondheidsproblemen van invloed zijn op de trainingscapaciteit, dient een trainingsprogramma afgestemd te worden met een arts. Dit geldt zeker voor mensen met diabetes omdat de ziekte zelf, de bijwerkingen en de behandelmogelijkheden per individu sterk kunnen verschillen.

Voor bellicon® fans met diabetes is het raadzaam om de bloedsuikerspiegel te controleren - voor, tijdens en na de training. Het is geweldig als u iets voor uw lichaam doet, maar het is ook belangrijk goed naar uw lichaam te luisteren. 

Grafisch dargestelltes Kreuz bestehend aus vielen einzelnen medizinischen Icons

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!