Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. SPORTEN MET DIABETES: TRAMPOLINETRAINING VOOR THUIS


REDENEN OM IN BEWEGING TE KOMEN MET DE MINITRAMPOLINE VAN BELLICON

 • Beleef plezier tijdens het bewegen - ervaar het gevoel van gemakkelijk trainen

 • Extra motiverend - is het moeilijk om voldoende te bewegen? Door de afwisselende oefeningen op en met de bellicon® wordt dat makkelijk!

 • Zonder klachten - train op een manier die weinig belastend is voor de gewrichten en pijnvrij dankzij het zachte bouncen op de bellicon®

 • Altijd en op je favoriete plek - train gewoon vanuit huis

 • Sensomotorische training – ontwikkel je balans en verbeter je motoriek

 • We nemen je bij de hand - dankzij ons trainingsplatform kun je gemakkelijk thuis deelnemen aan begeleide trainingen

Training op de bellicon
Lees meer over de modellen van bellicon

helpt de bellicon bij de preventie en behandeling van diabetes?

Voldoende bewegen voor een betere werking van insuline

Train veilig op de bellicon

Naast genetische factoren zijn overgewicht, obesitas en weinig lichaamsbeweging grote risicofactoren voor diabetes. Dan is het ook vaak moeilijk om een regelmatige lichaamstraining in het dagelijkse leven te integreren. De reden hiervoor is vaak een gebrek aan motivatie of reeds bestaande gewrichtspijn, die weer wordt veroorzaakt door het bestaande overgewicht.

Het is daarom belangrijk om een soort van lichaamsbeweging te vinden die leuk is en de belasting van de gewrichten minimaliseert. Hier biedt de minitrampoline van bellicon® diverse mogelijkheden, oefeningen die de gewrichten ontlasten en tegelijkertijd zeer effectief kunnen zijn voor diabetespreventie op lange termijn. Eenvoudige bewegingen hebben al effect, zoals het veren (bouncen) op de mini-trampoline. Met die beweging komen vele spiergroepen in werking, goed voor balans en spierkracht. Bovendien verbranden we daarmee meer calorieën, verbeteren we onze botsterkte en coördinatie.

Tien redenen waarom lichaamsbeweging helpt tegen diabetes en aanverwante aandoeningen:

Oefeningen voor diabetes
 1. De insulinegevoeligheid neemt toe - Actief bewegen vergroot de insulinegevoeligheid. Insuline werkt dan beter in op de lichaamscel waardoor de suiker- en vetstofwisseling verbetert.

 2. Minder secundaire ziekten – Betere insuline gevoeligheid verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en kanker.

 3. Beweging stimuleert het hart- en vaatstelsel - De bloedcirculatie wordt op gang gebracht en de stofwisseling komt in volle gang.

 4. Minder medicatie – Met meer lichaamsbeweging heb je vaak minder medicatie nodig.

 5. Afvallen - Actief bewegen verbrandt calorieën en geeft energie. Het tegengaan van overgewicht / obesitas verbetert het algemeen welbevinden en geeft minder kans op chronische ziekten.

 6. Stimulering van het brein – Meer beweging prikkelt het brein en verlaagt daarmee de kans op dementie, iets dat veel voorkomt bij mensen met diabetes.

 7. Verbetering van meerdere lichaamsfuncties– Meer beweging verbetert vaak de stoelgang, de blaasfunctie en de motorische reflexen zoals bij het vallen.

 8. Veilig in het dagelijkse leven - Meer spierkracht en betere coordinatie verlagen het valrisico in het dagelijks leven.

 9. Beter uithoudingsvermogen - Regelmatige lichaamsbeweging houdt je mentaal en lichamelijk fitter.

 10. Sporten verbindt – Sporten geeft sociale interactie met vele positieve neveneffecten.

Als je gezondheidsproblemen hebt die het trainen belemmeren, adviseren we je met je arts te overleggen voordat je met het trainingsprogramma start. 

Bestel jouw persoonlijke bellicon

JOUW TRAINING VOOR THUIS

Verbeter de suiker- en vetstofwisseling door begeleide training

Regelmatige training kan enerzijds het risico op het ontwikkelen van diabetes minimaliseren en anderzijds bij bestaande ziekte langdurige schade voorkomen. Met ons online trainingsplatform bellicon Home bieden we je afwisselende trainingen die je elke dag motiveren om je lichaam net dat beetje extra beweging te geven en dat met de nodige portie plezier!

Trainingstips:

 • Controleer je bloedsuikerspiegel - houd je lichaam goed in de gaten en meet je bloedsuikerwaarden voor en na de training. In het begin dien je erachter te komen welke intensiteit voor jou geschikt is.

 • Verhoog de intensiteit geleidelijk aan - verhoog de intensiteit stap voor stap zodat je je goed voelt en van de lichaamsbeweging kunt genieten.

 • Stap voorzichtig de trampoline op en af - in principe is het altijd belangrijk om correct op en af te stappen, maar bij gevorderde diabetes dien je nog voorzichtiger te zijn als je voeten last hebben van gevoelloosheid.

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON PLUS

Voorkom diabetes met een grote portie trampolineplezier

Ons bellicon® Plus-model uit de Classic Family is bij uitstek geschikt om typische symptomen van diabetes actief aan te pakken. Voor meer veiligheid tijdens de dagelijkse training heeft de bellicon Plus een handgreep die je eenvoudig en snel kunt monteren.

 • Meer veiligheid en balans: de in hoogte verstelbare handgreep geeft je meer zekerheid wanneer je net begint met trainen.

 • Wees je zwakkere zelf te slim af: een bellicon® met schroefpoten berg je minder snel op en herinnert je regelmatig aan je trainingssessie. Geef niet op en beleef plezier!