SPORTEN MET DIABETES: TRAMPOLINETRAINING VOOR THUIS


REDENEN OM IN BEWEGING TE KOMEN MET DE MINITRAMPOLINE VAN BELLICON

 • Beleef plezier tijdens het bewegen - ervaar het gevoel van gemakkelijk trainen

 • Extra motiverend - is het moeilijk om voldoende te bewegen? Door de afwisselende oefeningen op en met de bellicon® wordt dat makkelijk!

 • Zonder klachten - train op een manier die zacht is voor de gewrichten en pijnvrij  dankzij het zachte bouncen van de bellicon®

 • Altijd en op je favoriete plek - train gewoon vanuit huis

 • Sensomotorische training - train zonder vervelende of drukkende schoenen. Je voeten gaan zo blij zijn!

 • We nemen je bij de hand - dankzij ons trainingsplatform kun je gemakkelijk van thuis uit deelnemen aan begeleide trainingen

Training op de bellicon
Lees meer over de modellen van bellicon

WAAROM HELPT DE BELLICON BIJ DIABETES?

Voldoende bewegen tegen hoge bloedsuikerwaarden

Train veilig op de bellicon

Naast genetische factoren kan diabetes ook door overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging worden bevorderd. De getroffenen vinden het vaak moeilijk om regelmatige lichaamstraining in hun dagelijkse leven te integreren. De reden hiervoor is vaak een gebrek aan motivatie of reeds bestaande gewrichtspijn, die op zijn beurt vaak wordt veroorzaakt door het bestaande overgewicht. Het is daarom belangrijk om een soort van lichaamsbeweging te vinden die leuk is en de belasting van de gewrichten minimaliseert. Hier biedt de minitrampoline van bellicon®  diverse toepassingsmogelijkheden, oefeningen die de gewrichten ontlasten en tegelijkertijd zeer effectief zijn voor diabetespreventie op lange termijn: door tijdens het trainen de spieren aan te spannen en te ontspannen, bouwen de spieren op, worden er calorieën verbrand en wordt je coördinatievermogen getraind. Daarnaast is de bellicon® ideaal voor het voorkomen of beperken van osteoporose, een andere typische bijwerking van diabetes.

Tien redenen waarom lichaamsbeweging helpt tegen diabetes:

Oefeningen voor diabetes
 1. De insulinegevoeligheid wordt vergroot - de cellen reageren beter op de insuline.

 2. Sporten verlaagt de bloedsuikerspiegel - de bloedsuiker wordt gereguleerd vanwege de verhoogde insulinegevoeligheid.

 3. Minder secundaire ziekten - als de bloedsuikerspiegel normaal is, wordt de kans op secundaire klachten, zoals zenuwaandoeningen of netvliesproblemen, geminimaliseerd.

 4. Spieren worden opgebouwd - hoe meer spiermassa, hoe groter de opslag van glucose in het lichaam. Daardoor wordt ook de bloedsuikerspiegel in het bloed gereguleerd.

 5. Minder medicatie - door natuurlijke regulatie heb je vaak minder chemische medicatie nodig.

 6. Afvallen - door te sporten verbrand je calorieën en verlies je lichaamsgewicht. Je voelt je lichter en sporten kan een plezier worden.

 7. Het hart- en vaatstelsel wordt gestimuleerd - de bloedcirculatie wordt op gang gebracht en de stofwisseling komt in volle gang.

 8. Veilig in het dagelijkse leven - je eigen bewustzijn en coördinatie worden getraind, wat leidt tot veiliger gedrag in het dagelijkse leven (valpreventie).

 9. Het uithoudigsvermogen - regelmatige lichaamsbeweging houdt je fit en vitaal.

 10. Sport verbindt - sociale interactie is gezellig en brengt vreugde.

Als gezondheidsproblemen je bekwaamheid om te trainen beïnvloeden, dien je het trainingsprogramma van tevoren met je arts te bespreken. Dit geldt met name voor diabetici, omdat zowel de ziekte zelf als de daarmee gepaard gaande symptomen en behandelingsmogelijkheden van persoon tot persoon sterk kunnen verschillen.

Bestel jouw persoonlijke bellicon

DIABETES: WANNEER WE ALTIJD MEER SUIKER ETEN

Lichaamsbeweging kan de langetermijneffecten van diabetes helpen voorkomen

Diabetes is een van de belangrijkste volksziekten en de meeste mensen worden door diabetes type 2 getroffen. Bij deze vorm wordt de bloedsuikerspiegel verhoogd doordat de lichaamscellen niet meer voldoende reageren op het hormoon insuline. In Nederland, maar ook in veel buurlanden, blijft deze ziekte massaal toenemen. Elk jaar opnieuw wordt bij ongeveer een half miljoen mensen diabetes vastgesteld en zij moeten dagelijks leren omgaan met de symptomen en effecten. Hoewel de exacte oorzaak van de 'suikerziekte' nog niet is opgehelderd, is het duidelijk dat niet alleen genetische aanleg, maar ook ongezonde voeding, overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging samen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en de progressie van diabetes.

Plezier met de bellicon

Een verhoogde bloedsuikerspiegel kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, slechte concentratie, lusteloosheid of duizeligheid. Als de bloedsuikerspiegel permanent hoog blijft, bestaat zelfs het risico op een diabetisch coma, waarbij de getroffen persoon bewusteloos raakt. Deze toestand is levensbedreigend en is een medisch noodgeval.
Ook de langetermijneffecten van diabetes zijn niet te onderschatten. Veel zieke mensen lijden aan het syndroom van de diabetische voet, wat leidt tot abnormale gewaarwordingen en stoornissen in de bloedsomloop in het aangetaste lichaamsgebied. De wondgenezing is ook verstoord, daarom is therapie vaak moeilijk.
Het syndroom van de diabetische voet kan met verschillende maatregelen worden voorkomen. Als preventieve maatregel dien je bijvoorbeeld op het juiste schoeisel te letten om drukpunten te voorkomen. De voeten moeten dagelijks worden gecontroleerd en verzorgd, zodat huidveranderingen snel kunnen worden ontdekt en behandeld. Naast deze maatregelen wordt ook voetgymnastiek aanbevolen, bijvoorbeeld op de zachte springmat van de bellicon®, aangezien op die manier stofwisselingsprocessen gestimuleerd worden en de bloedcirculatie in de voeten verbetert.

JOUW TRAINING VOOR THUIS

Verlaag de bloedsuikerspiegel door begeleide training

Regelmatige training kan enerzijds het risico op het ontwikkelen van diabetes minimaliseren en anderzijds bij bestaande ziekte langdurige schade voorkomen. Met ons online trainingsplatform bellicon Home bieden we je afwisselende trainingen die je elke dag motiveren om je lichaam net dat beetje beweging te geven en dat met de nodige portie plezier!

Trainingstips:

 • Controleer je bloedsuikerspiegel - houd je lichaam goed in de gaten en meet je bloedsuikerwaarden voor, tijdens en na de training. In het begin dien je erachter te komen welke intensiteit voor jou geschikt is.

 • Verhoog de intensiteit geleidelijk aan - verhoog de intensiteit stap voor stap zodat je je goed voelt en van de lichaamsbeweging kunt genieten.

 • Stap voorzichtig op en af de trampoline - in principe is het altijd belangrijk om correct op en af te stappen, maar bij gevorderde diabetes dien je nog voorzichtiger te zijn als je voeten last hebben van gevoelloosheid.

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON PLUS

Voorkom diabetes met een grote portie trampolineplezier

De bellicon Plus

Ons bellicon® Plus-model uit de Classic Family is bij uitstek geschikt om typische symptomen van diabetes actief aan te pakken. Voor meer veiligheid tijdens de dagelijkse training heeft de bellicon Plus een handgreep die je eenvoudig en snel kunt monteren.

 • Meer veiligheid en balans: de T-bar geeft je meer zekerheid wanneer je net begint met trainen.

 • Wees je zwakkere zelf te slim af: een bellicon® met schroefpoten berg je minder snel op en herinnert je regelmatig aan je trainingssessie. Geef niet op en beleef plezier!