„Het pompeffect van de spieren tijdens het bouncen op de bellicon® trampoline versnelt de lymfecirculatie, die ook verantwoordelijk is voor de bescherming van het immuunsysteem."
Andreas Sperber, Chef Fysiotherapie

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

het immuunsysteem en afweer versterken

Een goed werkend immuunsysteem in een gezond lichaam, dat willen we allemaal. Kies daarom voor een aerobictraining op de bellicon®, want daarmee traint u ook uw afweersysteem. Bovendien is het veel minder belastend dan hardlopen.

Waarom trampolinespringen zo goed is voor uw immuunsysteem? Omdat het uw stofwisseling versnelt en de bloedsomloop in uw hart- en vaatstelsel en het lymfestelsel verbetert. Daardoor stromen de lymfocyten en antistoffen - uw eigen leger - sneller door het lichaam om het te ontdoen van onzuiverheden en ongewenste indringers.

Uw immuunsysteem lijdt onder stress. Natuurlijk is het onmogelijk om helemaal zonder zorgen te zijn, maar met een bellicon® springt u de stress grotendeels weg. De rustige op- en neerbeweging maakt stramme spieren en gewrichten weer soepel en masseert de beslommeringen van alledag uit uw lichaam. Daardoor slaapt u beter, wordt er meer zuurstof door het lichaam getransporteerd en komt de kalmerende stof endorfine vrij. Dit verbetert uw stemming en geeft u een voldaan gevoel.


Health Coach Remy Draaijer over de bellicon® en het immuunsysteem

Health Coach Remy Draaijer over de bellicon® en het immuunsysteem

het lymfesysteem

Screenshot aus dem Trainigsvideo, Video Play-Symbol

Dr. Donald Liebell over trampolinespringen en het immuunsysteem

Een zeer belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem is het lymfestelsel. Bacteriën, toxines en kankercellen worden uit de weefsels geabsorbeerd, via het lymfevocht getransporteerd en in de lymfeknopen afgevoerd. Bovendien produceert het lymfatische systeem met de witte bloedcellen het ultieme wapen van ons lichaam tegen infecties en ziekten. 

Aangezien het lymfesysteem in tegenstelling tot de bloedcirculatie geen actieve pomp heeft, is het afhankelijk van onze hulp - in de vorm van lichaamsbeweging - om de lymfe te transporteren. Alleen door spiersamentrekkingen wordt de vloeistof in de lymfkanalen stukje bij beetje verder geperst. Een bellicon® training is daarom een bijzonder goede methode om de lymfecirculatie te stimuleren en zo de efficiëntie van het immuunsysteem te optimaliseren.

Meer info over de werking van de bellicon® op het lymfesysteem.

In de media


bellicon Nederland bij RTL4: Life is Beautiful

Presentatrice Chimène van Oosterhout interviewt Remy Draaijer over de gezondheidseffecten van de bellicon®. Zo vertelt Remy op welke vlakken u de bellicon® thuis kunt inzetten, maar ook op de werkvloer.

Meer in de media

Dit vinden experts


Andreas Sperber, Chef Fysiotherapie

"Het pompeffect van de spieren versnelt de lymfecirculatie, die ook verantwoordelijk is voor de immuundefensie."

Verder lezen

Dit vinden klanten

Siep 

De bellicon® verminderd beduidend mijn klachten

„Door het trainen op de trampoline, zijn de klachten beduidend minder geworden. (Als ik een dag niet spring, voel ik de klachten gelijk weer toenemen.) Het springen in de ochtend geeft me een prettig helder en fris gevoel, alsof iedere cel in mijn lichaam wakker wordt, waardoor ik de dag beter aan kan en meer kan presteren. Het springen is daarom ook een psychische opkikker."

Meer reviews

RUSTIG BEWEGEN EN OEFENEN

Kleine input, grote output

Ein junge Frau trainiert auf dem bellicon®

Trainen op de trampoline betekent dat u met minimale inspanningen maximale resultaten behaalt. De gematigde intensiteit verhoogt uw ademhalings- en hartritme, zonder dat u helemaal buiten adem raakt. Het maakt sporten veel prettiger en het is volgens ons ook nog eens beter voor u.

Recent medisch onderzoek geeft ons gelijk. Zo toonde de Amerikaanse Duke University aan dat kortere trainingen met een lagere intensiteit veel geschikter zijn om de conditie te verbeteren, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagenvet te verbranden en de cholesterol onder controle te houden.

Ein junge Frau trainiert auf dem bellicon®

De bevindingen van Duke University komen overeen met de aanbevelingen van de Britse en Amerikaanse hartstichtingen. Zij adviseren een milde aerobictraining van 150 minuten per week, verdeeld in sessies van minimaal tien minuten. 

Op de bellicon® springt u zich op een aangename manier in vorm. Aan uw gezondheid werken hoeft dus helemaal niet saai te zijn. 

gezonder en gelukkiger

Springen op de bellicon® is gezond. En niet alleen omdat uw immuunsysteem er een boost van krijgt. Al uw spieren worden aan het werk gezet, uw botten worden sterker en het is goed voor uw hart- en vaatstelsel. Bovendien verbetert het uw evenwichtsgevoel en profiteren zelfs uw cognitieve vaardigheden ervan.

Elke dag een paar minuten op de bellicon® is genoeg voor een gezonder, fitter en sterker lichaam. U voelt zich daarna beter dan ooit.

Eine Frau schwingt auf dem bellicon®, ein Kreis um sie herum symbolisiert das ganzheitliche Training auf dem bellicon®

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!