‘Het pompeffect van spieren tijdens het bouncen op de bellicon® versnelt de lymfecirculatie. Daardoor beschermt je het immuunsysteem.’

Andreas Sperber, chef fysiotherapie

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Hoe versterkt u effectief het immuunsysteem en uw afweer?

In een gezond lichaam werkt het immuunsysteem optimaal. Kies daarom voor een aerobictraining op de bellicon®, want daarmee traint u ook uw afweersysteem. Bovendien is het veel minder belastend dan hardlopen.

Waarom trampolinespringen zo goed is voor uw immuunsysteem? Omdat het uw stofwisseling versnelt en de bloedsomloop in uw hart- en vaatstelsel en het lymfestelsel verbetert. Daardoor stromen de lymfocyten en antistoffen - uw eigen leger - sneller door het lichaam om het te ontdoen van ongewenste indringers.

Uw immuunsysteem lijdt onder stress. Natuurlijk is het onmogelijk om helemaal zonder zorgen te zijn, maar met een bellicon® springt u de stress grotendeels weg. De rustige op- en neerbeweging maakt stramme spieren en gewrichten weer soepel. Het is net alsof u de stress langzaam voelt wegvloeien uit uw lichaam. Daardoor slaapt u beter, wordt er meer zuurstof door het lichaam getransporteerd en komt endorfine vrij. Deze kalmerende stof verbetert uw stemming en geeft u een voldaan gevoel.

Health Coach Remy Draaijer over de bellicon® en het immuunsysteem

Health Coach Remy Draaijer over de bellicon® en het immuunsysteem

zo werkt ons lymfesysteem

Screenshot aus dem Trainigsvideo, Video Play-Symbol

Dr. Donald Liebell over trampolinespringen en het immuunsysteem

Een heel belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem is het lymfestelsel. Het systeem absorbeert bacteriën, toxines en kankercellen uit de weefsels, transporteert deze via het lymfevocht en voert alles af in de lymfeknopen. Bovendien produceert het systeem het ultieme wapen van ons lichaam tegen infecties en ziekten: witte bloedcellen!

Omdat het lymfesysteem - in tegenstelling tot de bloedcirculatie - geen actieve pomp heeft, is het afhankelijk van onze hulp, in de vorm van lichaamsbeweging. Alleen door spiersamentrekkingen wordt de vloeistof in de lymfkanalen stukje bij beetje verder geperst. Een bellicon® training is ideaal om de lymfecirculatie te stimuleren. Zo werkt het immuunsysteem optimaal.

Meer info over de werking van de bellicon® op het lymfesysteem.

In de media


bellicon Nederland bij RTL4: Life is Beautiful

Wat zijn de eigenlijk de gezondheidseffecten van de bellicon®? Nieuwsgierige vraag van presentatrice Chimène van Oosterhout. En helder antwoord van health coach Remy Draaijer die tips geeft over springen thuis en op de werkvloer.

Meer in de media

Dit vinden experts


Andreas Sperber, chef fysiotherapie

‘Het pompeffect van de spieren versnelt de lymfecirculatie, die ook verantwoordelijk is voor de immuunbescherming.’

Verder lezen

Dit vinden klanten

Siep 

‘Beduidend minder klachten door de bellicon®’

'Door het trainen op de trampoline, zijn de klachten beduidend minder geworden. (Als ik een dag niet spring, voel ik de klachten gelijk weer toenemen.) Het springen in de ochtend geeft me een prettig helder en fris gevoel, alsof iedere cel in mijn lichaam wakker wordt, waardoor ik de dag beter aan kan en meer kan presteren. Het springen is daarom ook een psychische opkikker.'

Meer reviews

RUSTIG BEWEGEN EN OEFENEN

Weinig inspanning, veel resultaat

Ein junge Frau trainiert auf dem bellicon®

Als u traint op de trampoline behaalt u met minimale inspanningen maximale resultaten. De matige intensiteit verhoogt uw ademhalings- en hartritme, zonder dat u helemaal buiten adem raakt. Op deze manier is sporten ineens veel leuker. En het is ook nog eens beter!

Recent medisch onderzoek bewijst het. Zo toonde de Amerikaanse Duke University aan dat kortere trainingen met een lagere intensiteit veel geschikter zijn om de conditie te verbeteren, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagenvet te verbranden en de cholesterol onder controle te houden.

Ein junge Frau trainiert auf dem bellicon®

De bevindingen van Duke University komen overeen met de aanbevelingen van de Britse en Amerikaanse hartstichtingen. Zij adviseren een lichte aerobictraining van 150 minuten per week, verdeeld in sessies van minimaal 10 minuten. 

Op de bellicon® springt u zich op een aangename manier in vorm. Aan uw gezondheid werken kan dus ook nog eens fun zijn!

Hoe komt het dat u zich beter voelt door de bellicon®?

Springen op de bellicon® is gezond. Niet alleen omdat uw immuunsysteem er een boost van krijgt. Al uw spieren worden aan het werk gezet, uw botten worden sterker en het is goed voor uw hart- en vaatstelsel. Bovendien verbetert het uw evenwichtsgevoel.

Elke dag een paar minuten op de bellicon® is genoeg voor een gezonder, fitter en sterker lichaam. U voelt zich daarna beter dan ooit.

Eine Frau schwingt auf dem bellicon®, ein Kreis um sie herum symbolisiert das ganzheitliche Training auf dem bellicon®

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!