Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. VERSTERK JE IMMUUNSYSTEEM MET OEFENINGEN OP DE TRAMPOLINE


ZO ZORGT DE MINITRAMPOLINE VAN BELLICON VOOR EEN STERK IMMUUNSYSTEEM

 • Matige training - duurtraining zonder het organisme te overbelasten

 • Het lymfestelsel wordt gestimuleerd - ontgiften door verhoogde lymfecirculatie

 • Cardiovasculaire activiteit - verhoog je metabolisme door regelmatige korte trainingssessies

 • Cellentraining - door het bellicon-effect wordt elke cel in het lichaam versterkt en voorzien van nieuwe voedingsstoffen

afweerkrachten versterken met de trampoline
Lees meer over de modellen van bellicon

VERSTERK JE AFWEERKRACHTEN MET DE BELLICON

De balans tussen beweging, voeding en de psyche

Om het immuunsysteem te versterken is het belangrijk dat er een balans is tussen voldoende beweging, gezonde voeding en mentale gezondheid. De minitrampoline van bellicon® is voorbestemd voor aërobe training, d.w.z. voor oefeningen die bijzonder effectief zijn bij het versterken van het immuunsysteem zonder het organisme te overbelasten. Een gedoseerde training op de bellicon® verhoogt de ademhaling en hartslag, maar je raakt niet buiten adem. Daarom is matige gewrichtsvriendelijke training meerdere keren per week de sleutel tot succes om het immuunsysteem te versterken door middel van gezonde lichaamsbeweging.

Matige duurtraining voor een sterk immuunsysteem

Matige duurtraining voor een sterk immuunsysteem

Regelmatig sporten op de minitrampoline van bellicon® stimuleert je hart- en vaatstelsel, je metabolisme, je lymfestelsel en de productie van belangrijke immuuncellen en neurotransmitters. Een actief lymfestelsel is belangrijk omdat het een essentieel onderdeel is van het immuunsysteem. Niet te onderschatten zijn geestelijke belasting en stress, want deze verzwakken het immuunsysteem in grote mate. Dankzij het harmonieus bouncen, dat zeer aangenaam voelbaar is, biedt de bellicon® de mogelijkheid om in korte trainingssessies de dagelijkse stress gemakkelijk kwijt te raken. Overtuig jezelf: als je iets wilt doen voor je gezondheid en de ontgiftings-, reinigings- en genezende krachten van je lichaam wilt versterken (en tegelijkertijd plezier hebben), dan is een matige training op de bellicon® precies wat je zoekt.

Configureer jouw persoonlijke bellicon

JOUW OEFENINGEN VOOR EEN ACTIEF METABOLISME THUIS

Matige duurtraining voor een sterk immuunsysteem

Om je al vanaf het begin van de training goed begeleidt te voelen, brengen wij je trainer tot bij je thuis. Via ons online trainingsplatform bellicon Home bieden we je verschillende trainingen aan, van matig tot zeer intensief. Begin vandaag nog met het opbouwen van je immuunsysteem met de bellicon®.

Bouncen op de trampoline van bellicon® moet leuk zijn en vooral goed voor het lichaam. Er ontstaat een trainingseffect op het immuunsysteem door een regelmatige training. Wij adviseren:

 • 15-20 minuten per dag

 • Houd voor een training met weinig impact altijd je voeten op de mat

 • Plan je training in je dagelijkse routine in, net als je elke dag je tanden poetst.

Zes tips voor een sterker immuunsysteem

balance op de trampoline

Evenwichtige voeding

 • Zorg voor een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. Voorzie in de behoefte van alle voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. Mineralen en vitamines kunnen in overvloed worden gegeten, omdat het belangrijke micronutriënten zijn die essentieel zijn voor het immuunsysteem.

 • We raden je aan om vóór een training op de bellicon® iets lichts en goed verteerbaars te eten.

Geniet van de zon

Geniet van de zon

 • Neem je bellicon® mee in de frisse lucht in en geniet van de zon. Dit tilt de geest op en zo laad je je batterijen weer op.
 • Door de zonnestralen te absorberen, maakt het lichaam vitamine D aan, wat belangrijk is voor het immuunsysteem.
Matige beweging

Matige beweging

 • Voor beginners: houd in het begin de belasting matig om je organisme niet te overbelasten.
  Tip: als je tijdens de training nog goed kunt praten en lichtjes zweet, dan doe je alles goed.

 • Voor gevorderden en fitte mensen: als je al aan fysieke training gewend bent, dan kun je tussendoor gas geven. Een HIIT-training brengt je in korte tijd effectief naar nieuwe topprestaties.

Verminder stress

Verminder stress

 • Om van alledaagse stress of mentale belasting af te komen, zijn ademhalingstechnieken, meditatie of yoga op je minitrampoline zeer goede opties.
 • Dankzij het harmonieus bouncen van de bellicon® ervaar je een nieuw soort ontspanning. Je kunt de stress letterlijk van je afschudden, blokkades en spanningen komen los en je kunt gewoon diep ademhalen.
Activeer de lymfe

Activeer de lymfe

 • Voor een gezond immuunsysteem is een actief lymfestelsel onmisbaar. De spieractiviteit stimuleert de lymfestroom, daarom is veel beweging belangrijk om de lymfe te stimuleren en de afvoer te versterken.

Drink veel water

Drink veel water

 • Het is belangrijk dat je lichaam voldoende vocht binnenkrijgt, want voldoende vocht stimuleert het afvoersysteem en het transportvermogen van de cellen.

 • Drink ongeveer 3-5dl water 30 minuten voor je bellicon workout en vergeet niet te drinken na de training!

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON PREMIUM

De stijlvolle bellicon voor jouw dagelijkse portie lichaamsbeweging

Om je afweerkrachten blijvend op te bouwen en om fit te worden raden we onze bellicon® Premium in maat 112 cm aan. De stijlvolle trampoline nodigt je elke dag uit om je bloedsomloop op gang te brengen. Kies indien mogelijk voor schroefpoten en geef je nieuwe bellicon® een vaste plek in huis. Op die manier kan je ook tussendoor heel gemakkelijk van de nodige portie beweging genieten. Door de verwerking van het roestvrij staal is het frame ook antiseptisch.

de bellicon premium

MEER INFO OVER HET IMMUUNSYSTEEM

Het lichaam en de immuunafweer

Ons lichaam wordt constant aangevallen door bacteriën, virussen en ziektekiemen uit de omgeving. Het immuunsysteem vormt het levensbelangrijke afweermechanisme dat het organisme beschermt tegen ziekmakende veranderingen.

Als een schadelijke stof de anatomische barrière binnendringt (huid, slijmvliezen, neushaar), wordt er een immuunreactie geactiveerd. Zogenaamde fagocyten worden via neurotransmitters naar de juiste plek in het lichaam gestuurd, waar ze de schadelijke stof insluiten en langzaam afbreken. Deze reactie wordt ook aspecifieke afweer genoemd, omdat er vooraf geen analyse van de schadelijke stof plaatsvindt.

Bovendien beschikt het menselijk lichaam over een specifieke immuunafweer, waarbij witte bloedcellen een belangrijke rol spelen. Deze bloedcellen herkennen de ziekteverwekker en vormen geschikte antilichamen, zodat de immuunreactie sneller en effectiever kan zijn. Dit proces is langzamer dan de niet-specifieke immuunreactie, omdat het eerst moet worden geleerd. Er wordt dus een immuungeheugen opgebouwd, zodat een snelle afweerreactie kan plaatsvinden bij een hernieuwde infectie met dezelfde ziekteverwekker.

Belangrijke componenten van het immuunsysteem zijn:

 • Huid en slijmvliezen - locatie van de eerste afweerreactie

 • Lymfestelsel - transport van de afweercellen

 • Milt - opslag van de afweercellen

 • Beenmerg - belangrijke functie bij de vorming van afweercellen

 • Thymus - rijping van de afweercellen

Het lichaam en de immuunafweer