Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 


DE LYMFESTROOM STIMULEREN MET DE TRAMPOLINE


daarom is de bellicon trampoline perfekt VOOR JOUW LYMFESTELSEL

  • Activering van de lymfecirculatie - met slechts 10 minuten lichtjes bouncen kun je de lymfestroom activeren en het transport van voedings- en afvalstoffen versnellen

  • Lymfedrainage door lichaamsbeweging - met de bellicon® kun je zelf actief lymfeproblemen behandelen. Stimuleer eenvoudig de natuurlijke lymfedrainage van je lichaam van thuis uit

  • Natuurlijke reiniging - door het lymfestelsel te activeren, help je je lichaam om op een volledig natuurlijke manier afvalstoffen en gifstoffen effectief te verwijderen

  • Individueel aanpasbaar - de bellicon® is de enige trampoline die vijf elastieksterktes heeft waaruit je kunt kiezen om voor jou het beste effect te bereiken

  • Gegarandeerd plezier - geen saaie oefeningen meer! Voel het gemak van het springen en ontdek een breed scala aan trainingsopties voor jou en het hele gezin

Dr. Donald K. Liebell over het lymfestelsel

Configureer jouw persoonlijke minitrampoline

LYMFESTELSEL: ZO BRENG JE JOUW LYMFESTROOM GOED OP GANG

De bloedcirculatie wordt gestimuleerd door het hart. Het lymfestelsel daarentegen wordt enkel via spierwerk in beweging gezet. In zittende of liggende rustpositie beweegt de lymfe nauwelijks.

De bellicon® biedt je een eenvoudige trainingsvorm die de lymfestroom optimaal stimuleert. Bij het bouncen of lopen op de minitrampoline van bellicon® worden alle spieren van het lichaam geactiveerd, waardoor de lymfevloeistof snel kan worden getransporteerd.

“Tijdens lichamelijke activiteiten begint er een actief pompproces in het lymfestelsel, waardoor de lymfecirculatie vaak 10 tot 30 keer verhoogd wordt. Omgekeerd vertraagt de lymfecirculatie in rustfasen en is de lymfecirculatie dan bijna nul.” (Textbook of Medical Physiology, Guyton and Hall)

lymfestroom en de trampoline

De verandering in zwaartekracht bij zacht bouncen activeert de spierpomp en stimuleert de lymfestroom

Stel je minitrampoline van bellicon samen

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM DE LYMFSTROOM TE STIMULEREN?

In ons dagelijkse leven bewegen we vaak onvoldoende en brengen we veel tijd zittend door. De spieren werken in deze statische positie nauwelijks, wat ertoe leidt dat ook het lymfestelsel inactief is. De inactiviteit kan bovendien een trombose bevorderen.

Figuurlijk gesproken: stilstaand water verandert snel in een poel en wordt dan vuil. Als het water weer stroomt, vindt de reiniging automatisch plaats. Hetzelfde gebeurt er met de zelfreiniging van ons lichaam: als alles blijft stromen, werkt alles soepel en zonder grote complicaties.

Door een gebrek aan spierarbeid kan er wateropslag of een opstapeling van lymfevocht ontstaan. Als de lymfevloeistof de intercellulaire ruimte (interstitium) binnendringt, leidt dit tot de ontwikkeling van een lymfoedeem en zwelt het aangetaste lichaamsgebied op. Daarnaast bevat de lymfe ook onze witte bloedcellen die van essentieel belang zijn voor een intact immuunsysteem, zodat we niet zo vaak ziek worden.

de lymfestroom stimulieren met de trampoline

BEWEGING IS DE SLEUTEL TOT SUCCES!

Zonder de lymfe zouden de afvalstoffen zich in onze cellen ophopen. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit onze cellen worden verwijderd. Een regelmatige afwisseling van het aanspannen en ontspannen van de spieren kan de lymfestroom activeren en zo een opstapeling van lymfevocht voorkomen of oplossen. Het actieve transport van de lymfevloeistof versnelt de filterprocessen van bacteriën, virussen en stofwisselingsproducten.

Door slechts een paar minuten te bouncen op de trampoline van bellicon® worden deze processen geactiveerd, wordt de bloedcirculatie in beweging gehouden en kan trombose worden voorkomen. We voelen ons fitter, blijven gezonder en zijn actiever. En het is ook nog eens leuk!

DIT ZEGGEN ONZE KLANTEN EN EXPERTS

Sabine H.
klant


“Ik gebruik mijn bellicon® nu al twee en een halve maand, twee tot drie keer per dag gedurende 5 minuten. De trainingen hadden direct effect: mijn benen, die helemaal opgezwollen waren door een opstapeling van lymfevocht, werden vanaf de eerste dagen bouncen op de trampoline weer slank. […]"

Prof. dr. Nele Devoogdt
 Fysiotherapeute in het Lymfoveneus Centrum UZ Leuven

“Tijdens het 'lopen' op de bellicon® zijn aanzienlijk minder stappen nodig om de lymfevloeistof door de lymfevaten te laten stromen. Bij deze test ging het op de bellicon® ongeveer twee keer zo snel als bij gewoon lopen. […]"

JOUW LYMFETRAINING VOOR THUIS

Ben je op zoek naar de perfecte training om de lymfestroom te stimuleren?

Dan is onze bellicon® training echt iets voor jou! Voor een optimaal trainingssucces selecteer je best een aantal oefeningen en verhoog je langzaam de intensiteit van de oefeningen. Afhankelijk van de oorzaak van het lymfoedeem is het zinvol om eerst met een arts of therapeut te praten zodat je optimaal kunt profiteren van de oefeningen op de bellicon®. Vraag ook of je tijdens de training compressiekleding moet dragen. Met ons online trainingsplatform bellicon Home begeleiden we je heel eenvoudig van thuis huit

  • Begin met matige trainingen en verhoog de intensiteit stapsgewijs wanneer jij er klaar voor bent

  • Diverse oefeningen helpen je om je lymfestroom te stimuleren terwijl je met plezier aan lichaamsbeweging doet

  • Een opgeleid team van trainers motiveert je elke dag met een constant groeiend aanbod van verschillende moeilijkheidsgraden en trainingsniveaus

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON CLASSIC

Breng je bloedsomloop op gang met de ideale bellicon®

We raden je de bellicon® Classic aan met een diameter van 112 cm en schroefpoten. Kies uit verschillende kleuren en elastieksterktes en stel je persoonlijke bellicon® samen in onze configurator.

Een zacht springoppervlak voor een verhoogde lymfestroom?

Kies voor de zachtst mogelijke elastieksterkte op basis van je lichaamsgewicht. Dit is zachter voor de gewrichten en stimuleert de lymfestroom meer dan een te harde elastieksterkte. Je kunt later altijd nog van elastieksterkte wisselen door nieuwe elastiekringen aan te schaffen.

Handgrepen voor meer zekerheid

De bijzonder solide handgrepen ondersteunen je bij elke beweging tijdens je training op de bellicon®. De halfronde handgreep biedt je optimale ondersteuning voor een veilige op-en afstap.

Configureer nu