‘Tijdens het bouncen op de bellicon® trampoline stroomt het lymfevocht ongeveer twee keer zo snel als bij gewoon lopen’. 

Prof. Dr. Nele Devoogdt, oedeemtherapeut

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

De bellicon® trampoline als unieke pomp voor uw lymfestelsel

Heeft u een traag of aangetast lymfesysteem? Dan bent u vatbaar voor allerlei ziekten en gezondheidsproblemen, van een verminderde immuunrespons en infecties tot kanker. Een andere veel voorkomende klacht is lymfoedeem. Dan zwellen de armen of benen op, omdat het lymfevocht niet kan worden afgevoerd. 

  • Een goed intern transport van lymfevocht is belangrij
  • Omdat het lymfestelsel geen eigen pomp heeft, is bewegen noodzakelijk
  • Alleen al zacht bouncen op de bellicon® brengt het lymfestelsel in beweging
  • Bouncen is twee tot drie keer effectiever dan wandelen

In de video hiernaast vertelt health coach Remy Draaijer hoe u het lymfesysteem activeert met de bellicon®.

Het lymfevaatstelsel is een netwerk van vaten en organen, dat alle biologische systemen in ons lichaam schoon houdt. Lymfe is een weefselvocht dat bacteriën, virussen en afval verzamelt en meeneemt naar de lymfeklieren. Hier maken witte bloedcellen - de lymfocyten - korte metten met die schadelijke organismen.

Trainen op de bellicon® geeft uw lymfestelsel de kracht om giftige stoffen, bacteriën en andere afvalstoffen uit uw lichaam te spoelen. Zo wordt u van binnen helemaal gereinigd en voelt u zich vitaler dan ooit. 

In de media

bellicon artikel Lymfologica

 

Lymfologica, nr. 04/2016: 'Ik voel me fitter'

‘Ik startte elke dag met 20 minuten bellicon® training. In het weekend deed ik een workout van 40 minuten. Gewoon eerder opstaan en geen excuses bedenken. Ik voel me fitter en sterker. Inmiddels kan ik weer trimmen en mee met het niveau van mijn vriendinnen. Ik heb geen beenkrampen meer en de hele dag een licht gevoel in mijn benen.’

Meer in de media

Dit vinden experts

Dr. Nele Devoogd KU Leuven


De lymfestroom komt twee keer zo snel op gang

‘Tijdens het trainen op de bellicon® is veel minder beweging nodig om de lymfevloeistof door het lichaam te laten stromen. Een test heeft aangetoond dat het bij het gebruik op de bellicon® ongeveer twee keer zo snel gaat als bij gewoon lopen.’

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Ria V.:

'Mijn benen voelen minder zwaar'

"Ik spring nu een kleine week ongeveer 10 minuten, één keer per dag. Ik wil dit gaan opvoeren naar 2x 10 minuten per dag. Ik heb lymfoedeem aan mijn benen, dat betekent elastische kousen aan en toch voelen mijn benen nog vaak zwaar aan. Sinds ik een week op de trampoline spring, merk ik nu al dat mijn benen minder zwaar wegen. Ook heb ik fybromyalgie en merk ik ook aan mijn lichaam dat ik nu al iets soepeler wordt. Ik voel me nu al iets fitter en ben heel blij dat ik de bellicon gekocht heb, ik ga ervoor! Het doet zoveel met je lichaam, daarom raad ik het iedereen aan, met of zonder beperking."

Meer reviews lezen

'Lymfen zijn 30 keer zo actief als we bewegen'

Dr. Liebell over bewegen op de bellicon en de effecten op het lymfesysteem

Dr. Liebell over bewegen op de bellicon® en de effecten op het lymfesysteem

In tegenstelling tot ons bloed wordt lymfevocht niet automatisch door uw lichaam gepompt. Het lymfestelsel moet het hebben van lichaamsbeweging, zwaartekracht en samentrekkende spieren. Duizenden jaren geleden ging dat vanzelf. Toen jaagden onze voorouders de hele dag op dieren of liepen ze grote afstanden om voedsel te zoeken. Tegenwoordig zitten we in de auto, achter de computer en voor de televisie. Zo komt ons lymfevocht nooit in beweging.

Als het lichaam in rust is, is de lymfecirculatie ongeveer nul. Gaan we bewegen, dan gaat het wel tot 30 keer sneller! Om ziektes en andere ongemakken te voorkomen, is beweging dus belangrijk. Een paar minuten per dag springen op de bellicon® is genoeg om u (en uw lymfestelsel) aan de gang te houden.


Natuurlijk ontslakken met de bellicon®

U heeft helemaal geen dure ontslakkingskuur nodig om van uw afvalstoffen af te komen. Dat kan uw lichaam zelf maar al te goed. Het enige wat u hoeft te doen is een handje helpen: door bewust te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen. Meer is niet nodig voor het verbeteren van uw gezondheid, uw welzijn en uw immuunsysteem.

De ideale beweging is rustig springen op de bellicon® minitrampoline. Het is niet alleen goed voor uw hart en bloedvaten, spieren en beendergestel, maar ook voor uw lymfestelsel en immuunsysteem. Uw lichaam is dan gezond genoeg om zelf af te rekenen met de schadelijke afvalstoffen.

Het is een wijdverbreid fabeltje dat je de schadelijke stoffen er gewoon uit kunt zweten. In werkelijkheid verlaat slechts 1% van deze afvalstoffen uw lichaam via transpiratie. Sterker nog: veel zweten kan nadelige gevolgen hebben voor het reinigingsproces, omdat uw lichaam te veel vocht verliest.

Waarom veel geld steken in pillen en drankjes om te ontslakken? Met alle bijwerkingen van dien? Ontslak gewoon op een natuurlijke manier: door te trainen op de bellicon®. Het is nog leuk ook!

A woman sits meditating cross legged on a bellicon® mini trampoline

geef lymfoedeem geen kans met de bellicon®

Zeichnung eines normalen und eines angeschwollenen Beines

Voorkom dat u vocht vasthoudt

Zonder water kunt u niet leven, maar water kan ook problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld in het geval van lymfoedeem. Bij deze aandoening wordt vocht vastgehouden, waardoor de armen en benen opzwellen. Lymfoedeem is erfelijk, maar kan ook het gevolg zijn van een chirurgische ingreep, blokkades in de lymfeklieren of een niet goed functionerend lymfestelsel. 

Wanneer u lijdt aan een lymfoedeem, is rustig springen op een bellicon® een uitstekende remedie. Op die manier komt het vocht vrij, stroomt het weer naar het lymfestelsel en nemen de zwellingen af. Bovendien werkt u meteen aan uw conditie en gewicht. Ook dat helpt weer om de symptomen van lymfoedeem onder controle te houden. Sterker nog: door te trainen op de mini trampoline is de aandoening mogelijk helemaal te voorkomen.

Zeichnung eines Mannes auf einem bellicon®

Doe rustig aan

U hoeft echt niet tot het uiterste te gaan als u gaat sporten. Matig intensief sporten is genoeg om gezond en fit te blijven, zolang u het maar regelmatig doet. Zeker als u lijdt aan lymfoedeem moet u uw grenzen kennen. Begin daarom met rustige bounce-oefeningen op de bellicon®. De zwaartekracht en onze heel rekbare elastiekringen doen al het werk voor u. Bouw uw trainingen geleidelijk op. Krijgt u pijn, of nemen de zwellingen toe? Stop dan onmiddellijk. Misschien helpt het om tijdens de workout braces of medische bandages te dragen. 


Zeichnung einer Ärztin im weißen Kittel

Vraag eerst uw huisarts wat goed voor u is

Als u lijdt aan lymfoedeem, vraag dan uw huisarts wat voor u een goed trainingsprogramma is. De oorzaken, ernst en behandeling van lymfoedeem verschillen per persoon. Daarom is ook de training voor iedereen weer anders. 

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!