botten werken het best onder druk

De bellicon® mini trampoline helpt bij osteoporose en osteopenie

De New York Times schreef in 2009 in het artikel "The Best Exercises for Healthy Bones" het volgende: “Hoe vreemd het ook klinkt, volgens de wetenschap is op en neer springen de beste lichaamsbeweging om de botten te versterken.”

Screenshot aus dem Trainigsvideo, Video Play-Symbol

Health Coach Remy Draaijer over de positieve effecten van de bellicon® op osteoporose

De Duitse arts Joachim Schulz onderzocht in een onderzoek de effecten van trainen op de bellicon® bij osteoporose patiënten en kwam tot de volgende resultaten:

  • De botafbouw stopte door het bouncen
  • De waarden voor de botdichtheid bleven stabiel als gevolg van de bouncen op de bellicon® trampoline.
  • Botbreuken kunnen worden voorkomen, wat een veiliger gevoel geeft 
Lees hier meer resultaten uit het onderzoek
"In een onderzoek met osteoporose patiënten konden we aantonen dat botafbouw werd gestopt door te bouncen op de bellicon® mini trampoline."
Dr. Joachim Schulz, Osteoporose-Specialist

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Uw botten versterken

Bij het trainen op de bellicon® werkt de zwaartekracht tot vier keer op het hele lichaam. De botten hebben precies deze kracht nodig om te vernieuwen en te versterken. De NASA heeft haar astronauten al een trampolinetraining voorgeschreven om de negatieve effecten van gewichtloosheid te compenseren.

In tegenstelling tot hardlopen of joggen geeft trampolinespringen op de bellicon® geen schokbelasting op het lichaam door de zachte elastiekringen. Hierdoor wordt de demping geabsorbeerd, waardoor er geen druk op de rug- of nekspieren komt.

Foto von gesundem Knochen

Gezonde botten

Foto von osteoporösem Knochen

Osteoporose

Onderzoek

Dr. Schultz Osteoporose onderzoek


In dit onderzoek naar gezondheidspreventie wordt aangetoond, dat regelmatig bewegen op de bellicon® door mensen met een gevoeligheid voor osteoporose, invloed heeft op de botdichtheid en de gevolgen van osteoporose.

Bouncen op de bellicon® minitrampoline blijkt een geschikte vorm om de vermindering van botdichtheid en eventuele gevolgen hiervan te voorkomen. Tevens verbeterd, door het trainen op de bellicon, het evenwicht, waardoor de neiging om te vallen minder wordt. 
Meer lezen

Expert Dr. Klatte aan het woord


Arts M. Klatte over de effecten van de bellicon®

"Eén van de dingen waarmee je osteoporose kan voorkomen is het belasten van de botten. Het moet echter geen overbelasting worden. De souplesse van de bellicon®, voorkomt dit. Bij patiënten die de bellicon® gebruiken heb ik kunnen constateren dat de botafbouw stopt en bij sommigen zelfs weer toeneemt."
Video op Youtube bekijken

Dit vinden klanten

A. Kouer:

Osteoporose gestopt met o.a. bellicon®-Training

"Na 8.5 maand lichte training op de bellicon trampoline is de BMD (bot minerale dichtheid), behalve stabiel gebleven waar ik al blij mee zou zijn, zelfs toegenomen. Zowel in de wervelkolom als de heup. Ik ben begonnen met 1x 10 min., daarna 15 en 20 min. Uiteraard naast mijn andere activiteiten.  De stofwisseling gaat er ook erg op voor uit. Het is een heel goed hulpmiddel voor mensen met discipline en doorzettingsvermogen. Ik ga de ingeslagen weg voortzetten en heb dit aan al mijn behandelaars laten weten. Overigens was ook mijn fysiotherapeut om, dit had hij niet verwacht, dus van alle kanten lof. De osteoporose is nu terug naar osteopenie."
Meer reviews lezen

bewegen bij OSTEOPOROSE en OSTEOPENIE 

Om de botdichtheid te verbeteren en in stand te houden, hebben de botten druk van bovenaf nodig. Dit ontstaat door tegen de zwaartekracht in te gaan. Precies daarom is veren op de bellicon® de natuurlijke manier om botten te versterken.  De bellicon® mini trampoline veert bijzonder aangenaam en zacht. Dankzij de gepatenteerde elastiekringen ondervindt u druk op de botten, maar worden negatieve effecten vermeden en worden uw gewrichten niet belast.

Als deze oefeningen correct worden uitgevoerd, ontstaat er precies genoeg druk op de botten om het aanmaken van nieuwe cellen te stimuleren. Deze vervangen de oude cellen en nemen kalk op, waardoor ze harder worden. Daarom is trainen op de bellicon® zo goed voor uw botten en gewrichten.

De juiste elastieksterkte

Bij het kiezen van de juiste elastieksterkte is het belangrijk te letten op uw behoeften en intensiteit van de training. Bij osteoporose en osteopenie heeft u stevigere elastieken nodig voor intensievere druk op de botten. Kies daarom elastiekringen van de categorie "Intensieve training".

Wij helpen u graag vooruit

Bij elke bellicon® mini trampoline ontvangt u gratis een trainingsposter en twee trainings-DVD's. Op de poster worden alle basisoefeningen geïllustreerd en uitgelegd. Met deze instructies kunt u een 15-minuten durende, holistische training uitvoeren. Meer gevarieerde oefeningen en trainingen vindt u op de twee trainings-DVD's en op ons YouTube-kanaal

met kleine stapjes uw doel bereiken

Älterer Mann bewegt sich auf einem bellicon® Trampolin

Bij het trainen geldt: liever vaak en kort, dan lang en zelden

Raadpleeg uw arts of therapeut voordat u begint met de bellicon Training. Alleen dan wordt u gewezen op de eventuele individuele risico's.

Wij adviseren om korte trainingsmomenten in uw dagelijks leven in te passen. . Probeer de bellicon® elke dag te gebruiken. Korte trainingen zijn namelijk ook effectief. Ontwikkel een routine waar u zich op lange termijn zeker aan kunt houden.

Integreer 30 minuten bellicon® training zo gemakkelijk in uw dagelijks leven

's Ochtends: Gebruik de eerste 10 minuten van de dag om de dag met uw eerste sprongen te beginnen. Hier maakt u niet alleen uw botten blij mee, maar uw hele lichaam.


In het dagelijks leven: Als u thuiskomt, na het winkelen of na het werk, is de eerste stap om 10 minuten op de bellicon® te bouncen. Versterk uw botten en laat de stress van alledag achter u. 

In de avond: Stop! Spendeer de eerste 10-15 minuten van uw avondroutine aan uw botten. Daarna kunt u met een gerust geweten op de bank neerploffen.

Trek in de bellicon® en geef uw leven en lichaam een nieuwe richting. Waag de sprong en bounce op de bellicon®. Geef uw leven en lichaam een nieuwe richting. Hoe eerder, hoe gezonder.

de BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!