Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 

OSTEOPOROSE: BOTTEN VERSTERKEN MET DE TRAMPOLINE

5 REDENEN: ZO HELPT DE bellicon TRAMPOLINE BIJ OSTEOPOROSE

 • Sterke botten - maximaal trainingssucces en sterke botten dankzij het trampoline-effect

 • Makkelijk te gebruiken - gemakkelijk trainingsbegin voor elke leeftijdsgroep met snel merkbare resultaten

 • Veilige training  optionele handgrepen  aan de zijkanten zorgen voor meer controle en veiligheid tijdens het trainen

 • Zelfvertrouwen opbouwen – valpreventie, coördinatie- en evenwichtstraining geven je meer zelfvertrouwen in het dagelijkse leven

 • Enorme funfactor - met slechts tien minuten per dag kun je al je eerste successen behalen en opnieuw plezier aan sport beleven

Osteoporose: botten versterken met de trampoline

HOE HELPT BELLICON BIJ OSTEOPOROSE?

Voorkom botverlies met de trampoline van bellicon®

Rust roest: botten werken het beste onder druk. Sporten zoals joggen of krachttraining zijn goede vormen van lichaamsbeweging om botverlies tegen te gaan, maar kunnen vaak niet meer worden uitgeoefend vanwege pijn in de rug, knieën of heupen tijdens het hardlopen.

Ook al is het botstelsel de meest rigide structuur in het menselijk lichaam, reageert het gevoelig op schokken en trauma's. Door het gewrichtsvriendelijk bouncen van de minitrampolines van bellicon® krijgt het lichaam een zachte impuls die de het botmetabolisme stimuleert en de botten versterkt - preventie van osteoporose door trampolinetraining.

Osteoporose: preventie met de trampoline

Een efficiënte training om osteoporose tegen te gaan is nu in je eigen huis uitvoerbaar. Regelmatige lichaamsbeweging op de bellicon® is een perfecte training voor valpreventie, aangezien het evenwichtsgevoel en de coördinatie worden getraind. Zo voorkom je vallen en blessures. Bij trainingen geldt het volgende: beter vaak en kort dan zelden en lang. Beleef met de bellicon® weer plezier aan beweging.

Integreer trainingssessies in je dagelijkse routine voor snelle resultaten: activeer je metabolisme in de ochtend en bounce de dagelijkse ballast weg in de avond. Wil je meer zekerheid en stabiliteit wanneer je pas begint met trainen? bellicon® biedt optionele handgrepen die je bij de oefeningen kunnen ondersteunen.

Configureer jouw persoonlijke minitrampoline

HOE ONTSTAAT OSTEOPOROSE EN WAT GEBEURT ER IN HET LICHAAM?

De sleutel tot succes: gezonde lichaamsbeweging bij osteoporose

Osteoporose is een stofwisselingsziekte van de botten waarbij de botdichtheid afneemt. Dikwijls worden vrouwen na de menopauze door osteoporose getroffen, aangezien de hormonale balans van het lichaam dan verandert. Een laag oestrogeengehalte betekent dat er meer botweefsel wordt afgebroken en dat de botten niet meer kunnen regenereren. De botten worden instabieler en breuken treden veel sneller op. De diagnose van osteoporose wordt gesteld met behulp van een meting van de botdichtheid.

Osteoporose: Gesond bot

Gesond bot

Osteoporotisch bot

Osteoporotisch bot

Door degeneratieve veranderingen in de wervelkolom ontstaan er wigvormige wervels en verslechtert de lichaamshouding.

Naarmate de ziekte vordert ontwikkelen veel osteoporosepatiënten een grote angst voor vallen,omdat het risico op botbreuken hoger is vanwege de lagere botdichtheid. Hierdoor kunnen deze patiënten zich steeds onzekerder voelen in het dagelijkse leven en verandert de dagelijkse routine contraproductief in de richting van inactiviteit en angstige voorzichtigheid.

Wat het lichaam bij osteoporose nodig heeft, is regelmatige, gezonde lichaamsbeweging ter versterking van de botten, houdingstraining en valpreventie. Dit vergroot het zelfvertrouwen en het gevoel van veiligheid in het dagelijkse leven.

Osteoporose: houdingsverandering
Verschillende stadia van osteoporose

DIT ZEGGEN ONZE KLANTEN EN EXPERTS

Isabelle Stadel
klant

“Ik train nu ongeveer een jaar met mijn bellicon en het heeft me enorm geholpen om weer botmassa op te bouwen. Dit is bewezen door verschillende metingen. Ik kan het alleen maar aan iedereen aanbevelen en ik hoop dat iedereen er net zoveel plezier aan beleeft als ik. […]“  

 

Dr. Maarten Klatte
 Arts in de voedingsgeneeskunde

“Het effect van de bellicon® op osteoporose is buitengewoon positief. Een manier om osteoporose te voorkomen, is door je botten meer te belasten. Voor een goede botstructuur en de activering van de botcellen - de osteocyten en osteoclasten -  moeten de botten worden belast. Maar wat voor soort belasting moet dat zijn? Je mag je botten zeker niet overbelasten. Door de elasticiteit van deze trampoline voorkomt men dergelijke overbelasting. […]“

WAT ZEGGEN EXPERTS OVER TRAINEN MET DE BELLICON?

Osteoporose voorkommen met de trampoline

Hoe ziet een optimale training voor sterke botten er uit?

Sterke botten zijn geen product van het toeval, want ze kunnen worden verbeterd door gerichte training. Met oefeningen op de zeer elastische bellicon® kan er tot vier keer meer zwaartekracht op het hele lichaam werken. Dergelijke krachteffecten bevorderen de vernieuwings- en versterkingsprocessen van de botten. Uit de NASA-studie bleek, dat zij astronauten trampolinetraining voorschreven om de negatieve effecten van langdurige gewichtloosheid in de ruimte te compenseren.

Hoe kan trampolinespringen voorkomen dat je valt?

28 tot 35 % van de 65-plussers valt minstens één keer per jaar en heeft daarna medische verzorging nodig. Trampolinespringen kan de angst om te vallen verminderen en ook de mobiliteit en tred van de getroffenen verbeteren. Dit was het resultaat van een 12 weken durend onderzoek bij osteoporosepatiënten. Met een mix van balans-, kracht- en springoefeningen trainden de proefpersonen 12 weken samen met een opgeleid team van trainers. De resultaten waren verbluffend.

WAARUIT BESTAAT EEN EFFECTIEVE OSTEOPOROSETRAINING OP DE BELLICON?

Veiligheid

 • Bij bellicon zijn er geen oefeningen met direct contact met medespelers. Je traint alleen of in teamverband in je eigen tempo en absoluut veilig.

 • De in hoogte verstelbare T-bar de handgrepen aan de zijkant bij de bellicon® ondersteunen je bij je oefeningen en geven je een gevoel van veiligheid en controle.

 • Voor een goed en veilig trainingsgevoel ondersteunen we je met de nodige instructies om met de trampolinetrainingen te beginnen. Dit omvat een trainingsposter en onze diverse trainingsvideo's op ons online trainingsplatform bellicon Home met verschillende moeilijkheidsgraden: van beginners tot bellicon gevorderden.

 • Bouw de training stap voor stap op. Houd in het begin altijd beide voeten op  de springmat en verhoog vervolgens langzaam de duur, intensiteit en moeilijkheidsgraad van de oefening om vallen te voorkomen.

Alomvattende training

 • Een effectieve osteoporosetraining zou altijd het hele lichaamssysteem tegelijkertijd moeten aanspreken.

 • De zachte elastiekringenvering van de bellicon® geeft je niet alleen de mogelijkheid om je spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, maar ook om je evenwichtsgevoel en coördinatie te verbeteren: een uiterst belangrijk onderdeel van valpreventietraining.

 • Zet je botten meerdere keren per dag onder druk. Zelfs korte trainingssessies brengen het botmetabolisme weer op gang.

 • De houding is het allerbelangrijkste voor een gezondheidbevorderende training, zodat je gewrichten en botten optimaal worden belast.

 • Tip: kijk tijdens de training eens in de spiegel om je uitgangspositie en houding te controleren!

Druk- en trekbelastingen

 • Het skelet moet, om osteoporose te voorkomen, regelmatig worden onderworpen aan druk- en trekbelastingen om stabiel te blijven.

 • Door het gelijkmatig bouncen op de bellicon® ervaar je een hoge druk op je botten, worden tegelijkertijd negatieve effecten vermeden en je gewrichten worden slechts minimaal belast.

Plezier en motivatie

 • Door een training op de bellicon® komen er gelukshormonen vrij! Ervaar het gevoel van lichtheid en plezier tijdens lichaamsbeweging.

 • Al in de eerste weken kun je de eerste trainingsresultaten vaststellen.

 • Je zult je al snel weer veiliger voelen tijdens je dagelijkse activiteiten.

JOUW TRAINING VOOR THUIS

Met deze oefeningen versterk je jouw botten - onze aanbeveling

Dagelijks trainen in kortere sessies is al erg effectief. Voorkom osteopenie en osteoporose dankzij lichaamsbeweging. Met ons online trainingsplatform bellicon Home nemen we je graag bij de hand, zodat je van onze workouts kunt profiteren.

 • Train op je eigen tempo en met precies die oefeningen die leuk en goed voor je zijn.

 • Een opgeleid team van trainers motiveert je elke dag met een constant groeiend aanbod van verschillende moeilijkheidsgraden en trainingsniveaus.

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON MET HANDGREPEN

Versterk botten met jouw ideale bellicon

Geef je bellicon® een vaste plek in huis, want zo zul je sneller en gemakkelijker de dagelijkse training in je dagelijkse activiteiten integreren. Over het algemeen raden we een bellicon® aan met een diameter van 100 cm en schroefpoten voor een optimale start van de trainingen. Wil je meer veiligheid? Bij osteoporose of osteopenie raden we het volgende aan:

 • Handgrepen aan de zijkanten ondersteunen je tijdens het trainen en zorgen voor een optimale valpreventie. Hoe kleiner de diameter van je bellicon®, hoe dichter de handgrepen zich bij je lichaam bevinden.

 • Kies sterkere elastiekringen, want:

  • hoe strakker de elastiekringen, hoe stabieler de springmat en hoe veiliger de training (minder 'wiebelig').

  • hoe strakker de elastiekringen, hoe hoger de effectieve druk op de botten.