‘Het onderzoek onder osteoporose-patiënten heeft aangetoond dat bouncen op de bellicon® minitrampoline de botafbouw stopt.’

Dr. Joachim Schulz, osteoporose-specialist

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Versterk uw botten op de juiste manier: met de bellicon® trampoline

Of we willen of niet, botten gaan na het 35ste jaar langzaam achteruit. Gelukkig merken we daar niets van. Totdat we een keer ongelukkig vallen en een bot ‘krak’ zegt. Osteoporose heet het proces van botafbraak. En de bellicon® heet het middel om er iets tegen te doen!

Het klinkt gek, vinden ook wetenschappers; je botten versterken door op en neer te springen. Toch wijzen studies keer op keer uit dat trampolinespringen groot effect heeft. Niet alleen bij osteoporose, de afbraak van botten, maar ook bij osteopenie: als iemand te weinig botmassa heeft.

Screenshot aus dem Trainigsvideo, Video Play-Symbol

In deze video vertelt health coach Remy Draaijer hoe u botafbraak kunt tegengaan met de bellicon® trampoline.

Dit zijn de opzienbarende effecten van een onderzoek
Joachim Schulz is een Duitse arts die onderzoek heeft gedaan naar het effect van trainen op een trampoline. Zijn onderzoek richtte zich met name op mensen met osteoporose. De resultaten waren heel opvallend:

  • Door het springen op een trampoline stopte de botafbouw
  • Ook de botdichtheid bleef stabiel bij het gebruik van de bellicon® trampoline
  • En dat voorkomt weer het risico van een botbreuk, waardoor mensen weer het vertrouwen hebben om naar buiten te gaan
Lees hier meer over de resultaten van het onderzoek

Doe als een astronaut: versterk uw botten op de trampoline

Astronauten hebben in de ruimte last van gewichtsloosheid. Daardoor gaat de botafbraak sneller. Niet voor niets adviseert de NASA astronauten daarom om te trainen op de trampoline om sterkere botten te kweken! Onze botten hebben namelijk kracht nodig om sterk te blijven. Springen op de bellicon® betekent dat de zwaartekracht wel tot vier keer op uw hele lichaam drukt. Precies de kracht die nodig is om de botten gezond te houden.

Die zwaartekracht heeft u óók bij hardlopen en joggen. Met één belangrijk nadeel: de schokbelasting op spieren, pezen en gewrichten. Niet bij de bellicon®. De zachte elastiekringen dempen de schok effectief. Gewrichten hebben niets te lijden. En u voorkomt ook onnodige druk op uw rug- en nekspieren.

Foto von gesundem Knochen

Gezonde botten

Foto von osteoporösem Knochen

Osteoporose

Verhelderend onderzoek

Dr. Schultz Osteoporose onderzoek


Een huisartsencentrum in Duitsland deed onderzoek naar preventieve maatregelen om gezond te blijven. En wat bleek? Bij mensen die gevoelig zijn voor osteoporose kan springen op de bellicon® trampoline positief uitwerken. Er is duidelijk invloed zichtbaar op de botdichtheid. En daarmee op de gevolgen van osteoporose.

Er was nóg een opvallend resultaat: wie regelmatig aan het bouncen is, verbetert ook het evenwichtsgevoel. In combinatie met steviger botten is dát het recept om minder snel te vallen.

Meer lezen

Expert aan het woord: Dr. Klatte


Arts M. Klatte over de effecten van de bellicon®

‘Een van de maatregelen om osteoporose te voorkomen is het belasten van de botten. Maar het moet geen overbelasting zijn. De souplesse van de bellicon® voorkomt dit. Bij patiënten die de trampoline gebruiken is de botafbouw gestopt. Bij sommigen neemt de hoeveelheid bot zelfs weer toe!’

Video op Youtube bekijken

Dit vinden klanten

A. Kouer:

'Dit had mijn fysiotherapeut niet verwacht!'

"Na 8.5 maand lichte training op de bellicon trampoline is de BMD (bot minerale dichtheid), behalve stabiel gebleven waar ik al blij mee zou zijn, zelfs toegenomen. Zowel in de wervelkolom als de heup. Ik ben begonnen met 1x 10 min., daarna 15 en 20 min. Uiteraard naast mijn andere activiteiten.  De stofwisseling gaat er ook erg op voor uit. Het is een heel goed hulpmiddel voor mensen met discipline en doorzettingsvermogen. Ik ga de ingeslagen weg voortzetten en heb dit aan al mijn behandelaars laten weten. Overigens was ook mijn fysiotherapeut om, dit had hij niet verwacht, dus van alle kanten lof. De osteoporose is nu terug naar osteopenie."

Meer reviews lezen

Uw botten versterken door te bewegen, hoe werkt dat?

Botten hebben druk nodig om stevig te blijven. Zo blijft de botdichtheid intact of kan deze zelfs nog verbeteren. Springen op de bellicon® trampoline is een natuurlijke manier om uw botten te versterken. U merkt dat de mat met de gepatenteerde elastiekringen heel aangenaam en zacht veert. Daardoor heeft u wél de benodigde druk op de botten, zonder dat u uw gewrichten overbelast.

Als u de oefeningen op de bellicon® goed uitvoert, is er precies druk genoeg om de aanmaak van nieuwe botcellen te stimuleren. Nieuwe cellen die de oude vervangen nemen kalk op. Gevolg: uw botten worden harder. Daarom is springen op de bellicon® goed voor uw botten én gewrichten.

Kies de juiste elastieksterkte

Bij de bellicon® trampoline kiest u uit verschillende sterkten van het elastiek. Welke sterkte? Dat is afhankelijk van uw gewicht en uw trainingsintensiteit. Bij osteoporose en osteopenie heeft u steviger elastiek nodig voor intensieve druk op de botten. Kies daarom voor een elastriekring in de categorie ‘Intensieve training’.

Gratis trainingsposter en DVD's

De oefeningen hoeft u niet zelf te verzinnen. Bij aankoop van uw bellicon® mini trampoline ontvangt u gratis een poster met duidelijke oefeningen en twee dvd’s met voorbeelden van training. Heldere illustraties op de poster laten u zien hoe u goed beweegt. Zo kunt u zelf uw eigen training van 15 minuten samenstellen. Meer oefeningen vindt u op de dvd’s. En ook op ons YouTube-kanaal vindt u de nodige inspiratie. 

MET KLEINE STAPJES UW DOEL BEREIKEN

Älterer Mann bewegt sich auf einem bellicon® Trampolin

Trainen: liever vaak en kort dan lang en zelden

Trainen heeft het meeste effect als u het vaak én kort doet. Dat is beter dan één lange training die u maar zelden doet. Wel is het belangrijk eerst uw arts of therapeut te raadplegen voor u gaat springen. Die kan u precies vertellen waar u op moet letten.

Tips:

  • Probeer de trainingsmomenten een vast onderdeel van uw dagritme te maken
  • Houd per dag 30 minuten aan, verdeel over meerdere momenten
  • En kies tijden waar u zich voor een langere periode aan kunt houden

Een voorbeeld van een dagschema:

’s Ochtends: gebruik de eerste 10 minuten van de dag voor uw eerste sprongen. Niet alleen goed voor uw botten maar ook voor de stofwisseling!

Overdag: thuis, na het winkelen of na het werk gaat u weer 10 minuten aan de slag. Ook fijn als ontspanning!

’s Avonds: begin de avond met een korte training van weer 10 minuten. U zult merken dat u dan weer fit bent voor de rest van de avond.

de BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!