Vanwege de zeer effectieve en tegelijkertijd zachte training ontstaan positieve effecten op de rugspieren, de wervelkolom en de tussenwervelschijven. Hierdoor draagt de bellicon® mini trampoline het zegel van goedkeuring van de Actie Voor Gezonde Rug (AGR).
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

RUGKLACHTEN VERMINDEREN MET DE BELLICON®

Er zijn tal van oorzaken voor rugpijn en men weet dat stilzitten niet de oplossing is. Sterker nog, u moet uw rug in beweging houden, de spieren prikkelen, de tussenwervelschijven smeren en stress bestrijden. Gelukkig is er een leuke en eenvoudige oplossing: bouncen op de bellicon® zorgt dat je dit allemaal op één apparaat kunt doen. 

  • Bouncen op de bellicon® versterkt de rompspieren

  • Dankzij de druk- en trekbewegingen vindt er voor een betere levering van vloeistof en nutriënten naar de tussenwervelschijven plaats
  • De elastieken zorgen ervoor dat er geen zware belasting is
  • De instabiele mat zorgt ervoor dat u continu met uw evenwicht en uw balans bezig bent wat tot een betere houding leidt

Health Coach Remy Draaijer legt in de video hiernaast uit hoe de bellicon® effectief kan helpen bij rugklachten en welke oefeningen daarbij aansluiten.

doorbreek de pijn

Versterk uw rug met de bellicon® mini trampoline

Grafische voorstelling van de drie aanbevelingen in de tekst

De sleutel tot succes heeft u zelf in de hand. Regelmatig oefeningen uitvoeren helpt om de spieren weer op te bouwen, flexibiliteit te herwinnen en verkeerde houdingen te corrigeren.

Het trainen van de volgende onderdelen zijn met name van belang:

  1. Versterk uw rompspieren die uw rug ondersteunen.
  2. Lichte aerobic oefeningen voor gezonde gewrichten
  3. Stretchen voor flexibiliteit en de juiste houding.

Het bouncen op de bijzonder elastische bellicon® is een van de weinige methoden waarbij u alle drie de onderdelen tegelijkertijd en zonder grote inspanning kunt trainen..

Een milde work-out op de bellicon® versterkt de spieren in buik, bekken en heupen, die zo belangrijk zijn voor een goede ondersteuning van de rug. Daarnaast maakt het overbelaste spieren sterker en soepeler.

Actie voor een gezonde rug

Logo van het keurmerk AGR (Actie voor een gezonde rug) met een meneer die gezond op de bellicon zijn rug aan het trainen is

AGR beveelt bellicon® aan voor de rug

Onafhankelijke deskundigen van verschillende specialisaties hebben het AGR keurmerk aan de bellicon® gegeven als gevolg van de efficiënte en zachte training op de bellicon® dat veel positieve effecten op de rug heeft.

Meer informatie

Dit vinden experts

De bellicon® heeft een heel gunstig effect bij rugklachten 

"Elke beweging die u maakt op de bellicon® wordt gebufferd, dat komt door de enorme elasticiteit. In tegenstelling tot bewegingen op de vloer, vermijd je met de bellicon® dat de tussenwervelschijven een schok krijgen. Het is inzetbaar op elk niveau, ook bij pijn, omdat de beweging zo zacht is."

Bekijk de video

Dit vinden klanten

Laura

De bellicon gebruik ik graag en met veel plezier!

"De bellicon gebruik ik graag en met veel plezier! Ik heb gemerkt dat je het in het begin rustig moet opbouwen. Nu heb ik minder vaak last van mijn rug en is mijn conditie verbeterd. Daarom raad ik de bellicon aan voor mensen met rugklachten of lymfeklachten. Met de bellicon kun je op een leuke manier meer bewegen. Ik gebruik de bellicon bijna dagelijks!

Meer reviews lezen

bewegen op de bellicon® bij rugklachten

Oudere man zit op de bellicon mini trampoline voor een rugtraining

Train met regelmaat en op uw eigen tempo

Tijdens de training geldt het volgende: liever kort en met gematigde intensiteit dan een lange intensieve workout. Probeer er dus een dagelijkse routine van te maken om elke dag minstens 10-15 op de bellicon te staan. Ontwikkel een routine waar u zich op lange termijn makkelijk aan kunt houden. Als u lijdt aan chronische of acute rugpijn, vraag dan uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen.

We helpen u met uw training

Bij elke bellicon mini trampoline komt een gratis training poster, twee trainingsdvd's en toegang voor twee maanden aan onze online bellicon Home platform. Dankzij deze verschillende middelen kunt u gemakkelijk inspiratie vinden voor uw trainingen. 

De juiste elastieksterkte kiezen

De bellicon® mini trampoline kan helemaal samengesteld worden naar uw persoonlijke behoeften. Waar u vooral op moet letten is de elastieksterkte. Hiervoor zijn de twee belangrijke factoren het gewicht en het intensiteit van de training voor de gebruikers. Bij rugklachten raden we aan om een elastieksterkte te kiezen die overeenkomt met het rubriek "healthy bounce", dus de wat zachtere elastieken. 

Advies bij het samenstellen van uw bellicon® bij rugklachten

Voor een optimale workout om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van 112cm. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" om van de zachtheid van de elastieken te kunnen genieten. Deze zijn minder belastend. De mat zal dan ook instabieler zijn wat een extra goede training voor uw rompspieren biedt. 

Een leuke toevoeging aan uw training is de Xbase training tube. Deze helpt u bijvoorbeeld om uw romp te stabiliseren op de bellicon. Bij rugklachten is het doel niet om van de mat af te gaan maar vooral juist om contact met de mat te behouden. 

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Rugoefeningen op de bellicon®

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

4 minuten - houding en 4 speciale rug-oefeningen op de bellicon

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

4 Minuten Oefenvoorbeelden voor rugtraining op de bellicon®

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

Eenvoudige rug oefeningen met Fysiotherapeut Andreas Sperber

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!