Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 
RUGTRAINING MET DE TRAMPOLINE VAN THUIS UIT

5 REDENEN: ZO VERSTERK JE JOUW RUG MET DE BELLICON

 • Versterk diepe spieren - bouw spieren op en versterk ze met efficiënte training

 • Swingende 'spiermassage' - voor een gezonde toevoer van weefselvocht in de tussenwervelschijven en tegen spanningen

 • Training van het volledige lichaam - oefeningen die zacht zijn voor de rug en het hele lichaam aan het werk zetten

 • Pijnverlichting - zachte lichaamsbeweging verlicht je klachten en verbetert tegelijkertijd je algehele houding

 • Fit van thuis uit - een eenvoudige en tijdbesparende rugtraining comfortabel van thuis uit,, als aangename afwisseling van langdurig zitten

Rugtraining met de trampoline
Meer informatie over de minitrampoline van bellicon

WAAROM IS DE BELLICON GOED BIJ RUGPIJN?

Versterk je rug gericht met de minitrampoline van bellicon®

Fysieke pijn kan ons verlammen en onze mobiliteit beperken. We gedragen ons dan vaak passief uit angst om onze gezondheidstoestand te verslechteren en om onze rug te beschermen. Toch kan net dat de pijn steeds erger maken. Regelmatige lichaamsbeweging gecombineerd met een uitgebalanceerde spiertraining zorgt voor een toevoer van weefselvocht in de tussenwervelschijven, versterkt de rug langdurig en gaat stress positief tegen.

rug versterken met de trampoline

Voor een zachte opbouwtraining  is de minitrampoline van bellicon® je ideale traininsgbegeleider. Een training hierop versterkt de spieren, kan pijn verminderen en brengt jou en je rug voorzichtig weer op gang. Het samenspel van aan-  en ontspannen tijdens het bouncen activeert en traint alle spieren. Bovendien worden de tussenwervelschijven voorzien van vocht en voedingsstoffen en kunnen gespannen spiergroepen worden losgemaakt.

Weinig inspanning, groot effect! Trainen op een bellicon® is zacht voor rug en gewrichten door het harmonisch bouncen en zelfs korte trainingssessies zijn zeer effectief. Aangezien je jouw hele lichaam traint met de bellicon®, bereik je het volgende door middel van regelmatige trainingssessies:

 • Je spieren worden opgebouwd

 • De tussenwervelschijven worden gevoed

 • Peesbladen komen los

 • Spanningen worden voorkomen

VEEL VOORKOMENDE OORZAKEN VAN RUGPIJN

Maak tijd vrij voor regelmatige rugoefeningen

rugtraining van thuis uit

De oorzaken voor rugpijn kunnen heel divers zijn. Vaak wordt de pijn veroorzaakt door een gebrek aan lichaamsbeweging of een ongezonde houding, zoals langdurig zitten aan een bureau. Dagelijkse bewegingspatronen kunnen leiden tot spieronevenwichtigheden die zich uiten in spanningen in de spieren of pijn. Naast een slechte houding en een gebrek aan lichaamsbeweging zijn ook psychologische spanning en stress veel voorkomende oorzaken van rugpijn.

Eigen initiatief is hier de sleutel tot succes. Enkel door regelmatige trainingssessies kan een verbetering worden bereikt. Een alomvattend trainingsprogramma vergroot je kansen om blijvend van je rugpijn af te geraken. Versterk je rompspieren, mobiliseer je peesbladen en rek je verkorte spieren efficiënt zonder er te veel tijd aan te moeten besteden. Plan eenvoudige oefeningen in je dagelijkse leven in en gun jezelf korte maar gerichte bewegingspauzes. Het hoeft ook niet altijd een intensieve  training te zijn, want ook lossere ontspanningsoefeningen helpen verharde spieren los te maken en pijn te verlichten.

DIT ZEGGEN ONZE KLANTEN EN EXPERTS

W.H.
klant

Mijn rugproblemen zijn verdwenen

“Na een lumbago meer dan 5 jaar geleden zijn we op advies van mijn huisarts begonnen met trampolinespringen. Hij legde me uit hoe je de trampoline kunt gebruiken om de kleinste spieren direct aan de wervelkolom te trainen.

Na een goedkope trampoline en de Trimilin hebben we de bellicon® uitgeprobeerd en WAUW, wat een effect: een training met de bellicon versterkt het hele lichaam, maar bovenal zijn mijn rugklachten verdwenen. En bovendien houden we met de trampoline ons gewicht erg laag.

Lees verder

WAT ZEGGEN EXPERTS OVER TRAINEN MET DE BELLICON?

Hoe helpt de minitrampoline de rugspieren?

Door te bouncen en te springen op de trampoline je rug ontzien en tegelijkertijd trainen: dat gaat prima. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent. Het onderzoek kijkt naar de effecten van springen op de spieractiviteit bij de testpersonen. De resultaten laten zien dat zelfs een zachte bouncesessie de wervelkolom ontlast en tegelijkertijd de (lagere) diepe rugspieren enorm versterkt. Daarnaast is een training op de minitrampoline duidelijk  minder gevaarlijk in gebruik dan andere vormen van beweging en training.

RUGTRAINING OP DE TRAMPOLINE In home office

Meer plezier in het dagelijkse leven met bellicon

rugtraining met de bellicon®

Statische zittende houdingen maken vaak deel uit van het dagelijkse werk. Lang zitten heeft een negatief effect op de gezondheid van je rug en verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Vooral in home office  is het belangrijk om actieve bewegingspauzes in je dag in te plannen, aangezien de werkplek thuis vaak niet ergonomisch geoptimaliseerd is.

Wanneer we lang zitten  nemen we onbewust een ongezonde houding aan, waarbij het bekken gekanteld is, een ronde rug ontstaat en de schouders naar voren vallen. Deze zithouding zorgt ervoor dat bepaalde spieren zoals de heupbuiger (Iliopsoas-spier) of de borstspieren verkorten. Experts raden daarom aan elke 20 minuten van zitpositie te veranderen of kort door de kamer te wandelen, om de stofwisseling te stimuleren en de tussenwervelschijven te ontlasten.

Staand werken (bijvoorbeeld aan een sta-bureau) is helaas niet voldoende om het probleem van een statische houding volledig te vermijden. Dynamisch staan is zinvoller en efficiënter: een actieve bewegingspauze met een lichte bouncesessie op de bellicon® activeert de spieren en de tussenwervelschijven worden door de druk- en trekbelasting van nieuwe voedingsstoffen voorzien. Zelfs de kleinste bewegingspauzes van minder dan een minuut hebben merkbare effecten: gewoon op en neer bouncen op de minitrampoline is al genoeg om de statische houding te doorbreken, de rug te ontlasten en om alle lichaamscellen op gang te krijgen. Dus kom van je stoel af en stap op de mat!

TRAINING MET DE BELLICON BIJ RUGPIJN

Bounce je rug fit met weinig inspanning en comfortabel van thuis uit huis. Zelfs met eenvoudige oefeningen versterk je jouw rug, voorkom je een slechte houding en verlicht je spanningen. Het motiverende team van trainers op ons online videoplatform bellicon Home helpt je daar graag bij.

Trainingstips voor een sterke rug:

 • Zorg voor een optimale houding voor het best mogelijke effect

 • Activeer je rompspieren tijdens de hele training. Belangrijk: vermijd krampen, alleen lichte activering!

 • Stap altijd achterwaarts van de bellicon® af, zo kom je terug op de harde vloer zonder je rug te belasten

 • Enkel regelmatige training houdt je rug langdurig fit. Plan elke dag meerdere korte bewegungspauzes in

TRAMPOLINE VAN BELLICON: GEPREZEN DOOR EXPERTS

Een training die zacht voor de rug is, getest door AGR

AGR: Een training die zacht voor de rug

De Aktion Gesunder Rücken e.V. is een Duitse vereniging die in het bijzonder aan rugvriendelijke producten een keurmerk toekent, gebaseerd op strikte testcriteria. De bellicon® wist de medische en therapeutische experts te overtuigen door de unieke elastiekringenvering en heeft de onderscheiding uitstekende minitrampoline ontvangen. Rugtraining op de bellicon® is bewezen, effectief en tegelijkertijd zacht voor de rugspieren, tussenwervelschijven en wervelkolom te zijn.

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON CLASSIC

Verlicht rugpijn met de juiste bellicon®

Bij rugpijn adviseren wij zo zacht mogelijke, bij je lichaamsgewicht passende elastiekringen. Het elastisch bouncen van onze gepatenteerde elastiekringtechnologie maakt een rug- en gewrichtsvriendelijke trampolinetraining mogelijk.

Ook met oefeningen terwijl je ligt, kunnen de rompspieren zeer effectief worden opgebouwd op de bellicon®. Ligoefeningen op de zachte springmat zorgen voor een extra trainingsprikkel en stimuleren je coördinatievermogen. Om zoveel mogelijk plaats te hebben, raden we je een bellicon® Classic met een diameter van 125 cm en een comfort springmat aan. De gewatteerde rand van de comfort mat geeft je extra comfort en vergroot het trainingsoppervlak.