Trainen op de bellicon® is effectief en zacht tegelijk. De rugspieren, de wervelkolom en de tussenwervelschijven merken het voordeel. Niet voor niets is de bellicon® goedgekeurd door de Actie voor Gezonde Rug (AGR).
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

RUGKLACHTEN VERMINDEREN MET DE BELLICON®

Er zijn tal van oorzaken voor rugpijn. Stilzitten is zeker niet de oplossing. Sterker nog, u moet uw rug in beweging houden, de spieren prikkelen, de tussenwervelschijven smeren en stress bestrijden. Gelukkig is er een leuke en eenvoudige oplossing: bouncen op de bellicon®. Zo kunt u dat allemaal met één apparaat doen!

Bouncen op de bellicon® versterkt zó de rompspieren

:

  • Dankzij de druk- en trekbewegingen vinden vloeistof en nutriënten makkelijker hun weg naar de tussenwervelschijven
  • De elastieken voorkomen een te zware belasting
  • Door de instabiele mat bent u continu met uw evenwicht en uw balans bezig – en daardoor met een betere houding!

Health coach Remy Draaijer legt in de video hiernaast uit hoe de bellicon® effectief helpt bij rugklachten en welke oefeningen daarbij aansluiten. 

Pijn in uw rug? Daarom is bewegen zo belangrijk!

Versterk uw rug met de bellicon® mini trampoline

Grafische voorstelling van de drie aanbevelingen in de tekst

Rugklachten? Regelmatig oefenen helpt om de rugspieren weer op te bouwen, uw flexibiliteit terug te krijgen en verkeerde houdingen te corrigeren.

Wat kunt u het beste trainen?

  1. Versterk uw rompspieren die uw rug ondersteunen
  2. Doe lichte aerobicoefeningen voor gezonde gewrichten
  3. Stretch voor flexibiliteit en de juiste houding


Bouncen op de bijzonder elastische bellicon® is een van de weinige methoden om alle drie de onderdelen tegelijkertijd te trainen. En zonder grote inspanning! Een lichte workout op de bellicon® versterkt de spieren in buik, bekken en heupen. Precies de spieren die zo belangrijk zijn voor een goede ondersteuning van de rug. Daarnaast maakt u overbelaste spieren sterker en soepeler.

Actie voor een gezonde rug

Logo van het keurmerk AGR (Actie voor een gezonde rug) met een meneer die gezond op de bellicon zijn rug aan het trainen is

AGR beveelt bellicon® aan voor de rug

Onafhankelijke deskundigen hebben het AGR-keurmerk aan de bellicon® gegeven. De reden: de efficiënte en zachte training op de bellicon® die veel positieve effecten op de rug heeft.

Meer informatie

Dit vinden experts

De bellicon® heeft een heel gunstig effect bij rugklachten 

‘Elke beweging op de bellicon® wordt gedempt door de enorme elasticiteit. In tegenstelling tot bewegingen op de vloer vermijdt de bellicon® dat de tussenwervelschijven een schok krijgen. Het is inzetbaar op elk niveau, ook bij pijn, omdat de beweging zo zacht is.’

Bekijk de video

Dit vinden klanten

Laura

'De bellicon gebruik ik met veel plezier!'

'De bellicon gebruik ik graag en met veel plezier! Ik heb gemerkt dat je het in het begin rustig moet opbouwen. Nu heb ik minder vaak last van mijn rug en is mijn conditie verbeterd. Daarom raad ik de bellicon aan voor mensen met rugklachten of lymfeklachten. Met de bellicon kun je op een leuke manier meer bewegen. Ik gebruik de bellicon bijna dagelijks!'

Meer reviews lezen

Verantwoord bewegen op de bellicon® met rugklachten

Oudere man zit op de bellicon mini trampoline voor een rugtraining

Train met regelmaat en op uw eigen tempo

Als u gaat trainen, doe het dan liever kort en met matig intensief in plaats van een lange intensieve workout. Probeer er een routine van te maken om elke dag minstens 10-15 minuten op de bellicon® te staan. Als u lijdt aan chronische of acute rugpijn, vraag dan uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen.Gratis poster en DVD's met oefeningen

Bij elke bellicon® mini trampoline krijgt u gratis een poster, twee dvd’s en maand abonnement op het online bellicon® Home platform. Handig, want zo kunt u zelf een ideaal trainingsprogramma uitstippelen met oefeningen die u aanspreken.

Kies de juiste elastieksterkte

De bellicon® mini trampoline kunt u op maat samenstellen. Waar u vooral op moet letten is de elastieksterkte. Die wordt bepaald door uw gewicht en de intensiteit van de training. Bij rugklachten raden we aan om een elastieksterkte te kiezen die overeenkomt uit de categorie ‘Healthy bounce’, met de wat zachtere elastieken.  Zo stelt u de optimale bellicon® samen als u last van uw rug heeft.

Zó stelt u de bellicon® samen als u rugklachten heeft

Ideaal voor mensen met rugklachten is de bellicon® Classic met een diameter van 112 cm. U heeft dan voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Wilt u de mini trampoline na gebruik snel en makkelijk opbergen? Kies dan voor de versie met vouwpoten. Kan de bellicon® na afloop op zijn plek blijven staan? Dan is de versie met schroefpoten het handigst. En u kunt dan ook nog de elastieken uitkiezen in een kleur die bij uw interieur past.

Welke elastieksterkte voor mijn bellicon®?
De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. Via de elastieksterkte configurator kunt u eenvoudig de juiste sterkte berekenen. Bij rugklachten adviseren wij wat zachtere elastieken. Maak in dat geval een keuze voor de ‘health bounce’. Deze elastieksterkte is iets minder belastend. Extra voordeel: de mat is ook wat instabieler, waardoor u automatische uw rompspieren traint.

Xbase training tube
Nog wat meer variëren naast de vele mogelijkheden die uw mini trampoline al biedt? Er is ook een Xbase training tube als optie beschikbaar. Daarmee kunt u onder meer uw romp stabiliseren. Bij rugklachten is het doel niet om van de mat af te gaan, maar juist het contact ermee te behouden.

Zo werkt u vanzelf aan een gezonder, vitaler en energieker leven!

Rugoefeningen op de bellicon®

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

4 minuten oefeningen voor uw houding en 4 speciale rugoefeningen

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

4 minuten oefenvoorbeelden voor rugtraining op de bellicon®

Screenshot aus dem Video, Video Play-Symbol

Eenvoudige oefeningen met fysiotherapeut Andreas Sperber

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe Helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!