Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 
MINDFULNESS-OEFENINGEN MET DE TRAMPOLINE TEGEN STRESS

REDENEN OM TE ONTSPANNEN MET DE MINITRAMPOLINE

  • Harmonisch bouncen - op de minitrampoline is het erg gemakkelijk om te ontspannen en je gedachten uit te schakelen

  • Gelukshormonen - lichaamsbeweging ondersteunt de afgifte van endorfine en de afbraak van stresshormonen

  • Mindfulness-oefeningen - train op je eigen trainingseiland speciaal voor jou in jouw thuis

  • Energieleverancier - het bouncen op de bellicon® activeert de doorbloeding en bevordert de energiebalans

  • Met een portie plezier – vergeet de dagelijkse stress en doe met plezier een paar ontspannende en versterkende oefeningen op de bellicon®. Dit zal je weer op gang brengen en je energie geven voor de dag.

stress verminderen met de trampoline
Lees meer over de modellen van bellicon

HOE WERKT DE BELLICON TEGEN STRESS?

Bewegen om te ontspannen. Toegegeven: het klinkt tegenstrijdig, vooral als je de hele dag op de been bent geweest. Toch: het werkt. Slechts een paar minuten op de bellicon® zullen je helpen om de stress van de dag achter je te laten en stress te verminderen. Weinig gebruikte spieren krijgen weer meer bloed en te veel gebruikte spieren worden losgemaakt. Bovendien wordt de afgifte van endorfines gestimuleerd, die niet alleen pijn verlichten, maar ook stress verminderen. Kortom: door op jezelf te focussen en daarnaast sportief actief te zijn, wordt je hoofd leeggemaakt en wordt er innerlijke spanning losgelaten. En dat veel sneller dan je je kunt voorstellen!

Mindfulness-oefeningen met de trampoline

De swingende op- en neerbeweging zorgt voor een actief herstel van het lichaam: het automatisch aan-  en ontspannen van de spieren bevordert de doorbloeding en zuurstoftoevoer en verhoogt het algemeen welzijn. De spieren worden losgemaakt, de gewrichten worden gesmeerd, stress wordt de stress wordt op zachte wijze en zonder verdere ingrepen verlicht.

Regelmatig bouncen helpt ook bij slaap- of spijsverteringsstoornissen en stimuleert het lymfestelsel zodat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Bij het bouncen op de bellicon® kan er één effect niet worden vermeden: je lichaam en geest ontspannen spontaan en onvrijwillig. Hoe gezonder het lichaam, hoe minder stress. Door te bouncen wijk je op een prettige manier af van de normale bewegingspatronen in het dagelijkse leven, heb je plezier en kun je je hoofd leegmaken. Je wordt kalm en ontspannen en bent weer klaar voor de uitdagingen van het dagelijkse leven.

MET MINDFULNESS TEGEN DAGELIJKSE STRESS

Mindfulness-oefeningen met de trampoline van bellicon

Mindfulness betekent elk moment in het leven aanwezig zijn en onze volledige aandacht schenken aan deze persoon, deze situatie of deze taak. De diepgang en effectiviteit van mindfulness vormt de waardevrije wetenschap. Onze bereidheid om elke gedachte, elk gevoel, elke persoon en elke situatie precies te accepteren zoals deze is, zonder deze te willen veranderen of weerstand te bieden is een waardevrije houding die ons de vrijheid schenkt om te zien wat echt is en ons minder stressvol door het leven laat gaan.

trampolinetraining tegen stress

Laten we eerst eens kijken naar de vorm van onze bellicon®: de trampoline is rond, zonder begin of einde

Een beperkte ruimte die ons eiland is gedurende de tijd van onze training, waar niemand anders ongevraagd instapt. We stappen er bewust op en positioneren ons in het midden van de bellicon®. Het lichte bouncen verbonden met de naar binnen gerichte mindfulness stelt ons in staat om heel dichtbij onszelf te komen. Gedachten en gevoelens komen tot rust, zware dingen vallen weg en lichtheid en vreugde komen binnen.

HOE BEÏNVLOEDT STRESS ONS LICHAAM?

training met de trampoline

Stress is niet alleen een belastende, maar een reële bedreiging met soms ernstige gevolgen. De gevolgen variëren van hoofdpijn, slapeloosheid of gewichtstoename tot ernstige mentale en fysieke problemen zoals beroerte, hartaanval en andere hartaandoeningen. Hoe voller onze agenda, hoe minder tijd (en energie) er is om actief stress te verminderen. Gelukkig zijn er geschikte oefeningen tegen stress. En natuurlijk jouw bellicon®.

Hersenen

Als we onder stress staan, reageren onze hersenen op externe invloeden en situaties door cortisol af te geven. Als men langdurig aan een grote stressvolle belasting wordt blootgesteld, kan dit leiden tot problematische/bedreigende/negatieve veranderingen in de werking van de hersenen.

bellicon®: trainen met de minitrampoline ondersteunt de zuurstoftoevoer in de hersenen. Op deze manier kun je afstand nemen en de gedachtenmolen even uitschakelen door het harmonisch bouncen en kun je weer ontspannen.

Longen

Als we gestrest zijn, wordt onze ademhaling sneller. Ons lichaam wil dan meer zuurstof transporteren en brengt ons dus in een gealarmeerde vecht- of vluchtmodus en komt niet meer tot rust.

bellicon®: een mindfulness-training in combinatie met een diepe ademhaling laat ons weer doorademen en ontspannen, zodat we weer tot rust kunnen komen.

Het endocriene stelsel

Onder stress geeft ons lichaam het signaal om de twee stresshormonen cortisol en adrenaline te produceren. De lever reageert dan door de glucoseproductie te verhogen. Langdurige stress verhoogt daarom de kans op het ontwikkelen van diabetes.

bellicon®: door het ritmisch bouncen bij een training op de bellicon® ervaren we steeds weer momenten van lichtheid. Momenten waarin ons zenuwstelsel zich ontspant en er rust kan terugkeren zodat we ons centrum weer kunnen voelen.

Buik

“Een tintelend gevoel in mijn maag” of “dat ligt zwaar op mijn maag” zijn duidelijke uitspraken die erop wijzen dat je wordt blootgesteld aan permanente stressvolle situaties. Bovendien kunnen er spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur, diarree of obstipatie optreden.

bellicon®: bij het trainen op de bellicon® wordt onze buikstreek 'gemasseerd'. De zachte bouncebewegingen zorgen ervoor dat stress en spanning in de buikstreek harmoniseren en losgelaten worden.

Spieren

Als je gestrest bent, verkrampen je spieren. Een natuurlijke reflex die ons moet voorbereiden op een (innerlijke) 'strijd'. Langdurige stress houdt de spieren verkrampt en er kunnen spanningen en pijnlijke spieren ontstaan. Dit komt vaak voor in de nek en rug of komt ook naar voren als spanningshoofdpijn.

bellicon®: door bewust los te laten terwijl we aan de bellicon® bouncen, kunnen onze spieren ademen en ontspannen. . Stress en spanning worden losgelaten en we komen terug naar ons centrum door het samenspel van zachte bewegingen en mindfulness.

Hart- en bloedvaten

Soms lijkt je hart plotseling uit je borst te springen. Dat is een teken dat je je zeker in een stressvolle situatie bevindt. Onze hersenen geven het hart de opdracht om meer bloed door het lichaam te pompen. Het vrijkomen van stresshormonen en de stijging van de bloeddruk belasten het hart. Lange periodes van deze stress verhogen het risico op hart- en vaatziekten.

bellicon®: ons cardiovasculaire systeem wordt op de bellicon® getraind. Het bouncen geeft plezier en verlicht verrekkingen en spanningen. De zuurstoftoevoer wordt verbeterd, het hart wordt getraind en stress wordt verminderd. Er ontstaat een natuurlijk genot van het moment, vergelijkbaar met een kind dat helemaal in iets opgaat en gelukkig is in zijn of haar element.

JOUW TRAINING VOOR THUIS

Ontspan, laat los, regenereer - met bellicon

Ontspanning gemakkelijk gemaakt: trakteer jezelf elke dag op een paar minuten op de bellicon® en krijg weer nieuwe energie voor je leven. Het loont de moeite om thuis  een vaste plek te reserveren voor de minitrampoline. Bij het zien van de bellicon  kun je wanneer je maar wilt van de gelegenheid gebruik maken voor een snelle regeneratie tussendoor.

Het maakt niet uit als je een beetje uit vorm bent: het bestrijden van symptomen van stress en burn-out vereist geen intensieve krachttraining. Zacht bouncen, we noemen dit 'Health Bouncing', is de beste manier om lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

De passende  oefeningen vind je op ons videoplatform bellicon Home:

  • Neem de tijd om te trainen, want vooral als het stressniveau hoog is, moet je voor evenwicht zorgen

  • Let op hoe je je voelde vóór de oefeningen en vergelijk dit met hoe je je voelt na het trainen . Je zult merken dat je lichamelijk en geestelijk meer in balans bent

  • Concentreer je op je ademhaling, want met de juiste techniek kan stress gericht worden verminderd

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON PREMIUM

Begin de dag stressvrij met de juiste minitrampoline

Ben je op zoek naar het perfecte trainingsapparaat voor je dagelijkse workout? Wij raden de bellicon® Premium met een diameter van 125 cm met schroefpoten aan. Het heldere roestvrijstalen frame heeft een hoogwaardige uitstralingen past perfect in de woonkamer. Dankzij de grote diameter heb je op de trampoline genoeg ruimte voor een alomvattende training tegen stress. Optioneel biedt de comfort mat extra ruimte voor liggende ontspanningsoefeningen en is de overgang naar de elastiekringen comfortabel bekleed.