„Beweging is de basis van al het leven. De bellicon® trampoline ondersteunt en geeft vorm aan de interactie van cognitieve en praktische vaardigheden door regelmatige beweging met betrekking tot spanning en ontspanning.“
Oliver Härting, Gezondheidscoach

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

SPRING UW STRESS WEG

Ontspannen door uw balans te bewaren

Screenshot aus dem Interview mit Dr. Ben Baak zum Thema Stress und Burnout; mit Playbutton.

Health Coach Remy Draaijer over ontspannen met de bellicon®

Bij stress of ontspanning denken de meeste mensen niet aan trainen. Zeker niet als ze de hele dag al in touw zijn geweest. Maar neemt u van ons aan: het is de beste manier om van uw stress af te komen.

  • Bouncen op de bellicon® activeert uw bloedsomloop en geeft een energieboost
  • Bewegen op de zachte mini trampoline maakt endorfine aan en vermindert stresshormonen
  • Ontspan snel en gemakkelijk en breng uw geest tot rust

Stap na een lange werkdag nog een paar minuten op de bellicon® en u bent een ander mens. De bellicon® stimuleert de bloedtoevoer naar minder gebruikte spieren, brengt intensief gebruikte spieren weer in relaxte toestand en activeert het vrijkomen van de kalmerende stof endorfine in de hersenen. Alleen al door uw aandacht te verleggen naar een fysieke activiteit, verdwijnt de spanning als sneeuw voor de zon.

Na elke work-out op de bellicon® mag u uzelf feliciteren, want u heeft uw gezondheid weer een goede dienst bewezen. Het kost maar een paar minuutjes per dag en u kunt er weer vol energie tegenaan.

STRESS VERMINDEREN DOOR REGELMATIGE AEROBICTRAININGEN 

Met stress gaat het vaak van kwaad tot erger. Hoe gejaagder uw levensstijl en hoe voller uw agenda, des te meer druk voelt u om er iets aan te doen. Maar vaak ontbreekt de tijd om te ontspannen, wat tot nog meer frustraties leidt. Vroeg of laat eist deze vicieuze cirkel zijn tol. De symptomen variëren van hoofdpijn, slapeloosheid en overgewicht tot zelfs een hartziekte of een beroerte. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke psychische problemen.

Gelukkig kan stress op een eenvoudige en gezonde manier worden bestreden: door te trainen op een bellicon®. Dat zegt ook de Harvard Medical School: “Een regelmatige aerobictraining is goed voor het lichaam, de stofwisseling, het hart en de geest. Het zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, stimuleert ons en brengt ons tot rust, en kan zelfs depressies en stress tegengaan.”

Grafiek: de stress verhoogt het risico op hartziekten (40%), hartaanval (25%), cerebrovasculair accident (50%)

In de media


bellicon Nederland bij RTL4: Life is Beautiful

In de studio vertelt Remy Draaijer over de gezondheidseffecten van de bellicon®. Zo vertelt Remy op welke vlakken u de bellicon® thuis kunt inzetten, maar ook op de werkvloer.

Meer in de media

Dit vinden experts


Alleen maar blije gezichten

"Als je op de bellicon trampoline tegen de zwaartekracht in beweegt, en je veert daarna op, komen er neuropeptiden vrij. Hier wordt je heel blij van. Er is veel onderzoek dat laat zien dat heel veel vormen van beweging goed zijn tegen depressie, maar met name deze vorm omdat het eigenlijk direct de blijheid van mensen stimuleert."

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Joke H:

Ontspannen en stressvrij leven

"Ik heb een zware baan in de zorg en veel stress op het werk,
Het bouncen op de bellicon geeft me ontspanning en maakt me lichamelijk sterk.
Na mijn werkdag, 
ben ik blij dat ik weer een kwartiertje springen mag.
De Bellicon staat in mijn huiskamer op een centrale plek.
En ik spring dagelijks, al kijken de voorbijgangers soms gek.
Ik wil de bellicon nooit meer kwijt, 
spring nu al drie maanden en heb geen spijt."

Meer reviews lezen

Eine Frau schwingt auf dem bellicon®

RUST VOOR LICHAAM EN GEEST 

Om meerdere redenen is springen op een bellicon® bijzonder rustgevend. Zo is het kalme tempo een welkome afwisseling met de hectiek van alledag. Misschien doet het ons ook onbewust denken aan de langzame schommelingen in de baarmoeder of de wieg. Hoe dan ook: trainen op onze minitrampoline brengt de geest tot rust.

Maar ook uw lichaam vaart er wel bij. De automatische samentrekking en ontspanning van de spieren stimuleert de bloedsomloop, waardoor het zuurstofgehalte in uw lichaam toeneemt. Tegelijkertijd worden stijve spieren en gewrichten weer lekker los en soepel. Kortom: op de bellicon® springt u zowel de lichamelijke als de geestelijke spanning moeiteloos van u af.

Door u te concentreren op een fysieke activiteit, ontspant u ook de geest. Voor een belangrijk deel komt dit doordat er tijdens de training op de bellicon® endorfine vrijkomt in de hersenen. Deze natuurlijke kalmerende stof neemt gevoelens van stress en zorg weg. Daardoor voelt u zich kalmer en evenwichtiger.

Hoewel het algemeen bekend is dat stress vooral een mentaal probleem is, mogen we bij de bestrijding ervan het fysieke niet uit het oog verliezen. Een gezonde geest kan nu eenmaal niet zonder een gezond lichaam. 

KORTE WORK-OUT NEEMT STRESS WEG

Door overwerk, veranderingen in uw omgeving en fysieke of emotionele trauma’s kunt u last krijgen van depressies, slaapgebrek, eetstoornissen en ongezonde gewichtstoename of -afname. Daardoor heeft u waarschijnlijk nauwelijks tijd of energie om te trainen, maar juist dan is het belangrijk om in actie te komen.

Kom dus direct in beweging als het u allemaal te veel dreigt te worden. Slechts een paar minuten per dag op de bellicon® maken al een wereld van verschil. Bewaar uw minitrampoline in het zicht, zodat u nooit vergeet om even snel wat supergezonde en revitaliserende oefeningen te doen.

Ook de Mayo Clinic zegt het: zelfs als u volledig uit vorm bent, kunt u met een beetje training een hoop stress wegnemen. Bouncen op de bellicon® is hiervoor bij uitstek geschikt. Iedereen kan het, ongeacht de fysieke gesteldheid, en het werkt altijd. Terwijl een loodzware work-out vaak averechts uitpakt als uw lichaam daar niet op ingesteld is.

Trainen op de bellicon® zorgt niet alleen voor een gezonder lichaam, maar u wordt ook mentaal een stuk scherper. 

Volgens de Amerikaanse Heart Association verbetert lichaamsbeweging ook het geheugen en de cognitieve functies. Bovendien kan een regelmatige fitnesstraining stress, zorgen, depressies en frustraties wegnemen. Niet alleen direct na de training, maar ook op de lange termijn.

Eine junge Frau schwingt auf ihrem bellicon® in ihrem Büro
Een stralende vrouw zit op de bellicon©

advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale ontspanning en stress of zelfs een burnout te voorkomen adviseren wij u om zo zacht mogelijk te trainen. Op deze manier moet uw lichaam zich extra inspannen om haar balans te bwaren en kunt u even met niets anders bezig zijn dan proberen stil te blijven staan. bellicon® Plus met een diameter 112cm en T-bar is een goede keuze, de T-bar is hierbij een extra 'steuntje' mocht u uw balans verliezen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" om fijne, zachte elastieken te laten monteren op uw bellicon®.

Stel mijn eigen bellicon® samen!

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!