‘Beweging is de basis van het leven. Met de bellicon® heb je spanning en ontspanning tegelijk.’
Oliver Härting, gezondheidscoach

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

SPRING UW STRESS WEG

Ontspannen door uw balans te bewaren

Screenshot aus dem Interview mit Dr. Ben Baak zum Thema Stress und Burnout; mit Playbutton.

Health Coach Remy Draaijer over ontspannen met de bellicon®

Bij stress of ontspanning denken de meeste mensen niet aan trainen. Zeker niet als ze de hele dag al in touw zijn geweest. En toch is bewegen de beste manier om van uw stress af te komen.


  • Bouncen op de bellicon® activeert uw bloedsomloop en geeft een energieboost
  • Bewegen op de zachte mini trampoline maakt endorfine aan en vermindert stresshormonen
  • Ontspan snel en gemakkelijk en breng uw geest tot rust


Stap na een lange werkdag nog een paar minuten op de bellicon® en u voelt zich een ander mens. De bellicon® stimuleert de bloedtoevoer naar minder gebruikte spieren, kalmeert intensief gebruikte spieren en laat de kalmerende stof endorfine in de hersenen vrij komen. Alleen al door even lekker fysiek bezig te zijn, merkt u dat alle stress uit uw lichaam verdwijnt.

Met elke workout op de bellicon® bewijst u uw gezondheid weer een goede dienst. Het kost maar een paar minuutjes per dag en u kunt er weer vol energie tegenaan.

Regelmatige aerobictrainingen helpen u uw stress te verminderen

Met stress gaat het vaak van kwaad tot erger. Hoe voller de agenda, hoe meer druk je ervaart. Tijd om te ontspannen is er amper nog. En dat leidt tot nog meer frustratie en stress. Totdat de vicieuze cirkel een keer zijn tol eist. De symptomen variëren van hoofdpijn, slapeloosheid en overgewicht tot zelfs een hartziekte of een beroerte. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke psychische problemen.

Gelukkig kunt u stress op een eenvoudige, gezonde en leuke manier te lijf gaan: door te trainen op een bellicon®. Dat zegt ook de Harvard Medical School: ‘Een regelmatige aerobictraining is goed voor het lichaam, de stofwisseling, het hart en de geest. Het zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, stimuleert ons en brengt ons tot rust, en kan zelfs depressies en stress tegengaan.’

Grafiek: de stress verhoogt het risico op hartziekten (40%), hartaanval (25%), cerebrovasculair accident (50%)

In de media


bellicon Nederland bij RTL4: Life is Beautiful

In de studio vertelt Remy Draaijer over de gezondheidseffecten van de bellicon®. Zo vertelt Remy op welke vlakken u de bellicon® thuis kunt inzetten, maar ook op de werkvloer.

Meer in de media

Dit vinden experts


'Trampolinespringen maakt mensen blij'

‘Als je op de bellicon® trampoline tegen de zwaartekracht in beweegt, en je veert daarna op, komen er neuropeptiden vrij. Hier word je heel blij van. Er is veel onderzoek dat laat zien dat heel veel vormen van beweging goed zijn tegen depressie. Maar met name trampolinespringen helpt, omdat het ook mensen vrolijk maakt.’

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Joke H:

‘Ik heb weer een ontspannen en stressvrij leven’

"Ik heb een zware baan in de zorg en veel stress op het werk,
Het bouncen op de bellicon geeft me ontspanning en maakt me lichamelijk sterk.
Na mijn werkdag, 
ben ik blij dat ik weer een kwartiertje springen mag.
De Bellicon staat in mijn huiskamer op een centrale plek.
En ik spring dagelijks, al kijken de voorbijgangers soms gek.
Ik wil de bellicon nooit meer kwijt, 
spring nu al drie maanden en heb geen spijt."

Meer reviews lezen

Eine Frau schwingt auf dem bellicon®

Bewaar de rust voor lichaam en geest

Springen op een bellicon® is heel rustgevend. Neem alleen al het kalme, regelmatige tempo: een welkome afwisseling met de hectiek van alledag. Dat ritme brengt onze geest tot rust.  En ook uw lichaam vaart er wel bij. De automatische samentrekking en ontspanning van de spieren stimuleert de bloedsomloop, waardoor het zuurstofgehalte in uw lichaam toeneemt. Tegelijkertijd worden stijve spieren en gewrichten weer lekker los en soepel. Kortom: op de bellicon® springt u zowel de lichamelijke als de geestelijke spanning moeiteloos van u af.

Door u te concentreren op een fysieke activiteit ontspant u de geest. Dat komt vooral doordat er tijdens de training op de bellicon® endorfine vrijkomt in de hersenen. Deze natuurlijke kalmerende stof neemt gevoelens van stress en zorg weg. Daardoor voelt u zich kalmer en evenwichtiger.

Bekend is dat stress vooral een mentaal probleem is. Toch is ook het fysieke aspect van belang: een gezonde geest in een gezond lichaam, weet u nog? Een korte workout is genoeg om de stress weg te nemen.

Bounce uw stress weg met een paar minuten per dag!

Depressies, slaapgebrek, eetstoornissen of een plotselinge verandering van uw gewicht? Het zijn verschillende symptomen die vaak één oorzaak gemeen hebben: stress. Die stress kan tegenwoordig al gauw op de loer liggen. Bijvoorbeeld door drukte op uw werk, veranderingen in uw omgeving of fysieke of emotionele problemen.

Hét medicijn tegen stress, zorgen, depressies en frustraties is bewegen op de bellicon®. U hoeft niet ineens een heel fanatieke sporter te worden - iets wat mensen met stress niet gauw zal aanspreken. Trouwens, een loodzware workout kan nog weleens verkeerd uitpakken. Daarentegen maken een paar minuten bouncen per dag al een wereld van verschil. Een tip: zet uw mini trampoline op een zichtbare plek in huis. Dat herinnert u aan uw essentiële lichaamsbeweging.

Wat zeggen de deskundigen?
Deskundigen zijn het erover eens dat een klein beetje bewegen al stress wegneemt. Op de infomatieve (Engelse) gezondheidsssite Mayo Clinic kunt u daar meer over lezen. Bouncen op de bellicon® is hiervoor bij uitstek geschikt. Iedereen kan het: jong of oud, ongeacht uw fysieke gesteldheid. Het resultaat is niet alleen een gezonder lichaam, ook wordt u mentaal een stuk scherper.

De Amerikaanse Heart Association heeft er onderzoek naar gedaan: ook uw geheugen en de cognitieve functies gaan erop vooruit!

Eine junge Frau schwingt auf ihrem bellicon® in ihrem Büro
Een stralende vrouw zit op de bellicon©

advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale ontspanning en stress of zelfs een burnout te voorkomen adviseren wij u om zo zacht mogelijk te trainen. Op deze manier moet uw lichaam zich extra inspannen om haar balans te bwaren en kunt u even met niets anders bezig zijn dan proberen stil te blijven staan. bellicon® Plus met een diameter 112cm en T-bar is een goede keuze, de T-bar is hierbij een extra 'steuntje' mocht u uw balans verliezen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" om fijne, zachte elastieken te laten monteren op uw bellicon®.

Stel mijn eigen bellicon® samen!

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!