Onderzoeken en studies naar de effecten van de bellicon®

Studie toont an: Trampolinespringen helpt tegen rugpijn
Universiteit Gent, Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie 01.02.2018
Een studie van de Universiteit Gent onderzocht de activiteit van de rompspieren tijdens trampolinespringen. De studie baseert op eerdere studies die reeds met succes hebben aangetoond dat het gebruik van een onstabiele ondergrond de activering van de spieren van de wervelkolom verhoogt, hetgeen ook gunstig is voor andere stabiliserende (autochtone) spiergroepen. De studie wou aantonen dat trampolinetraining een goede stabiliserende oefening is voor mensen met rugklachten.
Onderzoek bevestigt: Rebounding levert voordelen op lange termijn
Deutsche Zeitschrift für Sportmedizin 01.02.2018
Een studie gepubliceerd in het “Deutsche Zeitschrift für Sportmedizin”  bevestigt eens te meer de effectiviteit van rebounding-oefeningen om de conditie aanzienlijk te verbeteren. Volgens de studie treedt dit effect zelfs op, bij een relatief licht trainingsplan.
Sportwetenschappelijk onderzoek over verschillende trampoliine-oefeningen
Universiteit van Basel 15.03.2018
Aan de Universiteit van Basel werden 25 sportieve en 25 mensen met overgewicht onderzocht tijdens trampolinetrainingen. In beide groepen deelnemers kon tijdens de oefeningen een intensieve trainingsprikkel worden gemeten op basis van de hartslag en de maximale zuurstofopname. De minitrampoline biedt de mogelijkheid om de intensiteit van de training zelf te regelen. Het maakt een effectieve en veilige training mogelijk voor verschillende gebruikers met verschillende fitnessniveaus en voldoet daarmee aan de huidige sportwetenschappelijke richtlijnen.
Effectiviteit van training met de minitrampoline bij osteoporose
Dovepress Journal 01.04.2019
De Dove Press Journal Clinical Interventions in Aging publiceerde een studie waarin de positieve effecten van gerichte training op de minitrampoline bij osteoporosepatiënten werden onderzocht. Gedurende 12 weken werden de parameters evenwicht, kracht, mobiliteit, kadans, angst om te vallen onderzocht en geëvalueerd bij patiënten met osteoporose. Ze trainden daarbij met een minitrampoline.
Vergelijking vetverbranding tussen mini trampoline en hardlopen
International Journal of Sports Science
Een nieuwe studie, gepubliceerd in de International Journal of Sports Science, heeft geconcludeerd dat trampolinespringen twee keer zo effectief is om de conditie te verbeteren en 50% efficiënter is in vet verbranden dan hardlopen. Het toonde ook aan dat het oefenen op een mini trampoline het vermogen om verticaal hoog te springen verbeterd. The study was conducted over a period of 8 weeks with participants exercising three days a week and otherwise maintaining “their usual diet and lifestyle habits during the study period.”
Valpreventie. Meer stabiliteit door de bellicon® mini trampoline.
Word je ouder, dan verlies je spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maarliefst 30% tot 40% van je spiermassa. Op een oudere leeftijd heeft dit als gevolg dat je minder zeker op je benen staat. Naar schatting krijgt slechts een op de zes mensen van 65 jaar en ouder voldoende lichaamsbeweging. En dat terwijl regelmatig trainen juist voor ouderen zo belangrijk is.
Word je ouder, dan verlies je spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maarliefst 30% tot 40% van je spiermassa. Op een oudere leeftijd heeft dit als gevolg dat je minder zeker op je benen staat. Naar schatting krijgt slechts een op de zes mensen van 65 jaar en ouder voldoende lichaamsbeweging. En dat terwijl regelmatig trainen juist voor ouderen zo belangrijk is.
Preventie osteoporose klachten op de bellicon
In dit onderzoek naar gezondheidspreventie wordt aangetoond, dat regelmatig bewegen op de bellicon (hoog elastische trampoline), door mensen met een gevoeligheid voor osteoperose (botontkalking), invloed heeft op de botdichtheid en de gevolgen van osteoperose, namelijk het risico op fracturen. Daarnaast werd ook de invloed op hart longprestaties onderzocht. Aan het onderzoek deden mannen en vrouwen mee, in de leeftijd van 55 tot 75 jaar, met een verminderde botdichtheid.
NASA studie naar de effecten van trampolinespringen
Biomechanical Research Division, NASA-Ames Research Center 01.11.1980
Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van NASA, is de omvang van de biomechanische stimulans in het lichaam groter bij het springen op een trampoline dan bij hardlopen, bij een vergelijkbare hartslag en mate van zuurstofverbruik. Deze bevinding kan helpen bij het identificeren van acceleratie- ofwel versnellingparameters die nodig zijn voor het ontwikkelen van herstelprocessen ter voorkoming van deconditionering bij personen die worden blootgesteld aan gewichtloosheid zoals astronauten. De resultaten uit het onderzoek wijzen uit dat bewegen op een trampoline een uitstekende vorm van beweging is voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperking en mensen die moeten revalideren na een ongeluk of letsel. Kortom: het is goed voor iedereen die kampt met een lichamelijke aandoening. In Bezug auf Pulsfrequenz, Sauerstoffaufnahme und Muskelstimulation, muss bei anderen Sportarten wie Joggen deutlich länger und intensiver trainiert werden. So wundert es nicht, dass Astronauten auch heute noch regelmäßig auf dem Trampolin trainieren.
Onderzoek toont aan dat lipoedeem klachten verlichten door beweging op de bellicon®
21.04.2017
De bellicon® mini trampoline wordt ingezet om klachten van lipoedeem patiënten te verminderen. De resultaten zijn opvallend! Het merendeel van de deelnemers ervaren minder klachten bij gebruik van de bellicon® bij lipoedeem. Lisanne van Heijst heeft onderzoek gedaan naar de inzet van de bellicon® bij oedeem. De resultaten van dit onderzoek lees je terug in deze blog.
Bekkenbodemspieren trainen
Pijnklachten in uw bekken? Incontinentie? Instabiele bekkenbodemspieren? Allerlei klachten die uw leven flink negatief kunnen domineren. Én klachten die allemaal te maken hebben met bekkenbodem instabiliteit. Wil je bekkenbodemspieren trainen? En bekkenbodem instabiliteit oplossen? Lees dan deze blog!