Onderzoeken en studies naar de effecten van de bellicon®

Vergelijking vetverbranding tussen mini trampoline en hardlopen
International Journal of Sports Science
Een nieuwe studie, gepubliceerd in de International Journal of Sports Science, heeft geconcludeerd dat trampolinespringen twee keer zo effectief is om de conditie te verbeteren en 50% efficiënter is in vet verbranden dan hardlopen. Het toonde ook aan dat het oefenen op een mini trampoline het vermogen om verticaal hoog te springen verbeterd. The study was conducted over a period of 8 weeks with participants exercising three days a week and otherwise maintaining “their usual diet and lifestyle habits during the study period.”
Valpreventie. Meer stabiliteit door de bellicon® mini trampoline.
Word je ouder, dan verlies je spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maarliefst 30% tot 40% van je spiermassa. Op een oudere leeftijd heeft dit als gevolg dat je minder zeker op je benen staat. Naar schatting krijgt slechts een op de zes mensen van 65 jaar en ouder voldoende lichaamsbeweging. En dat terwijl regelmatig trainen juist voor ouderen zo belangrijk is.
Word je ouder, dan verlies je spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maarliefst 30% tot 40% van je spiermassa. Op een oudere leeftijd heeft dit als gevolg dat je minder zeker op je benen staat. Naar schatting krijgt slechts een op de zes mensen van 65 jaar en ouder voldoende lichaamsbeweging. En dat terwijl regelmatig trainen juist voor ouderen zo belangrijk is.
Preventie osteoporose klachten op de bellicon
In dit onderzoek naar gezondheidspreventie wordt aangetoond, dat regelmatig bewegen op de bellicon (hoog elastische trampoline), door mensen met een gevoeligheid voor osteoperose (botontkalking), invloed heeft op de botdichtheid en de gevolgen van osteoperose, namelijk het risico op fracturen. Daarnaast werd ook de invloed op hart longprestaties onderzocht. Aan het onderzoek deden mannen en vrouwen mee, in de leeftijd van 55 tot 75 jaar, met een verminderde botdichtheid.
NASA studie naar de effecten van trampolinespringen
Biomechanical Research Division, NASA-Ames Research Center 01.11.1980
Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van NASA, is de omvang van de biomechanische stimulans in het lichaam groter bij het springen op een trampoline dan bij hardlopen, bij een vergelijkbare hartslag en mate van zuurstofverbruik. Deze bevinding kan helpen bij het identificeren van acceleratie- ofwel versnellingparameters die nodig zijn voor het ontwikkelen van herstelprocessen ter voorkoming van deconditionering bij personen die worden blootgesteld aan gewichtloosheid zoals astronauten. De resultaten uit het onderzoek wijzen uit dat bewegen op een trampoline een uitstekende vorm van beweging is voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperking en mensen die moeten revalideren na een ongeluk of letsel. Kortom: het is goed voor iedereen die kampt met een lichamelijke aandoening. In Bezug auf Pulsfrequenz, Sauerstoffaufnahme und Muskelstimulation, muss bei anderen Sportarten wie Joggen deutlich länger und intensiver trainiert werden. So wundert es nicht, dass Astronauten auch heute noch regelmäßig auf dem Trampolin trainieren.
Onderzoek toont aan dat lipoedeem klachten verlichten door beweging op de bellicon®
21.04.2017
De bellicon® mini trampoline wordt ingezet om klachten van lipoedeem patiënten te verminderen. De resultaten zijn opvallend! Het merendeel van de deelnemers ervaren minder klachten bij gebruik van de bellicon® bij lipoedeem. Lisanne van Heijst heeft onderzoek gedaan naar de inzet van de bellicon® bij oedeem. De resultaten van dit onderzoek lees je terug in deze blog.
Bekkenbodemspieren trainen
Pijnklachten in uw bekken? Incontinentie? Instabiele bekkenbodemspieren? Allerlei klachten die uw leven flink negatief kunnen domineren. Én klachten die allemaal te maken hebben met bekkenbodem instabiliteit. Wil je bekkenbodemspieren trainen? En bekkenbodem instabiliteit oplossen? Lees dan deze blog!
Trampolinespringen volgens studie Universiteit van Gent goed voor uw rug!
In een studie uitgevoerd door Dejaeghere Severine en Matthys Heleen van de Universiteit Gent wordt de rompspieractiviteit tijdens trampolinespringen geëvalueerd. Uit eerder onderzoek van andere wetenschappers is gebleken dat het gebruik van een onstabiel oppervlak tot een verhoogde activatie van de spinale spieren, wat tevens voordelig blijkt voor de stabiliserende spieren. Uit het huidige onderzoek komt voort dat trampolinespringen een goede stabilisatieoefening is voor mensen die te kampen hebben met (lage) rugproblemen.