u kunt (bijna) niets fout doen

U kunt de bellicon® op ontzettend veel manieren inzetten. We vinden het belangrijk dat u zich zeker voelt op de bellicon®.  Het kan voor u van nut zijn om onder begeleiding van een specialist te bewegen, maar het kan heel eenvoudig zijn. Kinderen laten herhaaldelijk zien hoe simpel de eerste sprongetjes kunnen zijn! Stap simpelweg op de bellicon® en begin te bouncen. Bounce zachtjes, waarbij uw voeten in contact met de mat blijven, ontspan uw armen en schouders en geniet!

Eine Mutter und ihre Tochter springen jeweils auf einem bellicon®
Eine junge Frau trainiert auf ihrem bellicon®, das neben ihrem Schreibtisch steht

u kunt niet om de bellicon® heen

Uw bellicon® roept u. Daarom is het altijd aan te raden om hem in zicht te zetten. Het is helemaal ideaal als u hem ergens plaatst waar u er niet omheen kunt. Gebruik hem regelmatig voor een paar minuten. Bounce een paar minuten om uzelf nieuwe energie te geven en voel u weer als herboren.

Zijsteunen bieden extra veiligheid

Wanneer u denkt dat u niet zo stabiel zal staan als u zou willen, kan het van nut zijn om ervoor te kiezen extra zijsteunen aan te schaffen voor extra stabiliteit. Vooral wanneer u net begint met bewegen op de bellicon®. U kunt ook uw bellicon® simpelweg naast een muur plaatsen, zodat u met één hand uzelf kunt ondersteunen tegen de muur. Of u schaft een enkele of een set steunen aan die u gemakkelijk op uw bellicon® kunt bevestigen, waarbij u zich zekerder zult voelen tijdens uw oefeningen.

Eine ältere Frau trainiert auf einem bellicon® mit Haltegriffen
Icon mit einem Schuh

Schoenen uit

Trainen zonder schoenen is verreweg het meest effectief. De vele spieren in uw voet worden gestimuleerd bij een training op blote voeten, als u schoenen aanheeft zullen deze spieren minder goed mee 'bewegen'. Toegegeven, het is misschien even wennen, maar het is het zeker waard. Mocht u er toch behoefte aan hebben op schoenen te trainen, dan kan dat. Beter op schoenen trainen, dan helemaal niet op de bellicon® trainen!

Icon mit einer Schallplatte

Muziek is het leukste gezelschap

Bouncen op de bellicon® is een ontzettend leuk tijdverdrijf. Het wordt nog leuker op uw favoriete muziek! Zet een groovy nummer op, of een ritmisch stuk klassieke muziek. Het doet wonderen en de tijd vliegt. Uw humeur zal er zeker profijt van hebben. Sommige mensen kijken liever naar iets tijdens het bouncen, u kunt ook kijken naar uw favoriete sport of televisieserie terwijl u traint op de bellicon®

Icon mit einem Oberkörper

Ontspan uw schouders

Veel mensen spannen uit gewoonte hun schouders en trekken deze omhoog. Deze houding is niet bevorderlijk voor uw lichaam omdat u hiermee de doorstroming van uw bloed blokkeert wat kan leiden tot nek- en hoofdpijn. Houd uw schouders losjes op de bellicon® en u merkt wat een verschil dit is. 

Icon mit einem Fuß und einem bellicon®

Gebruik uw hielen

Wanneer u beweegt op de bellicon® probeert u dan uw hielen in de mat te duwen. Dit strekt zachtjes uw achillespees en verbetert in het algemeen uw gevoel van balans.  Dit is een geweldige oefening voor vrouwen die vaak hoge hakken dragen. 


Icon mit einer Filmklappe

Bekijk de video, lees de brochure

Bij elke bellicon® leveren wij een introductie DVD, oefenposter met oefeningen en een brochure. Wanneer u gewend bent aan het bouncen op de bellicon®, kunt u meer variatie aanbrengen in uw oefeningen en de workout video's proberen op onze 'Video's' pagina, of de DVD's in onze webshop, geheel op uw eigen snelheid en mate van intensiteit. Dit is een leuke manier om uw bellicon® beter te leren kennen en de eindeloze mogelijkheden te ontdekken.

Eine Frau trainiert auf dem bellicon®, daneben wird eine Uhr angezeigt

overdrijf niet

Bouncen op uw bellicon® lijkt op het eerste gezicht moeiteloos. Maar laat u niet misleiden door dit gevoel. Door de constante wisseling van de zwaartekracht worden alle spieren in uw lichaam aangesproken, zelfs degenen die u doorgaans weinig gebruikt. We hebben reviews van klanten ontvangen die aangaven spierpijn te ervaren op de meest ongebruikelijke plekken. Daarom raden wij u aan om rustig uw training op te bouwen. Afhankelijk van uw lichamelijke gezondheid en conditie, adviseren wij u om met 5 tot 10 minuten oefensessies te beginnen om uw lichaam de kans te geven om te wennen aan deze nieuwe en unieke vorm van bewegen. Wanneer u zich duizelig voelt, wees u er zich dan van bewust dat dit tijdelijk is, dat dit zich meestal snel oplost en na een paar sessies al niet meer voorkomt. 

stap er af, spring er niet af!

De bellicon® heeft een gepatenteerd, zacht elastiekringsysteem waar uw lichaam meteen gewend en gehecht aan raakt. Het is dus belangrijk dat u nooit van de bellicon® af springt op een harde ondergrond. Hiermee kunt u al het goede van uw zachte training voor uw lichaam teniet doen met een pijnlijke landing. Dat zou zonde zijn. 

Eine Frau sitzt auf dem bellicon® Minitrampolin

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!