BELLICON® en gewrichtspijn: eindelijk een zachte bewegingsvorm

Bewegen zonder schokbelasting

Het lijkt misschien tegenstrijdig dat lichaamsbeweging een van de beste therapieën is voor het behandelen van bewegingspijn. Maar het is waar: sportieve activiteiten versterken de spieren rond de aangetaste gewrichten en zorgen zo voor extra ondersteuning en ontlasting van het beschadigde kraakbeen.

  • De 72-Jarige Bea traint sinds een jaar met de bellicon®
  • Ze lijdt aan Artritis en Artrose
  • Nadat ze haar angst had overwonnen ervaart ze meer levenskwaliteit door bewegen op de bellicon® 
  • Het bouncen geeft haar nieuwe kracht, stabiliteit en lichtheid. Daarnaast heeft ze betere houding en meer zelfvertrouwen
„Trainen op de bellicon® trampoline is zo goed omdat de zachte vering de druk op de gewrichten tot een minimum beperkt, terwijl de spierspanning zorgt voor een goede gewrichtsstabiliteit.“
Andreas Sperber, Leitender Physiotherapeut

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Expert Dr. J. P. Pianta aan het woord

Foto von Dr. Jean-Paul Pianta, Chiropractic Center Hannover


Dr. J. P. Pianta, Chiropractic Center Hannover

„Op oudere leeftijd, wanneer spieren, pezen, tussenwervelschijven en kraakbeen langzaam aan elasticiteit verliezen, treden er dankzij de bellicon training geen negatieve microtrauma's aan de gewrichten op, omdat de zachte vering het lichaamsgewicht zeer progressief opvangt.

Verder lezen

Dit vinden klanten

Nicole

Ik heb geen pijn meer 

„Naast lipoedeem heb ik ook artrose in mijn linker voet (met orthopedishe zolen en schoenen als gevolg). Hierdoor is het lastig een sport te vinden die ik zonder pijn kan doen.

De bellicon helpt mijn spieren in mijn voet te verstevigen en tijdens het bouncen en zelfs springen heb ik geen pijn aan mijn voet, zonder schoenen op de bellicon :). En voor de rest van je lijf en conditie ook niet verkeerd natuurlijk. "
Meer reviews lezen

Health Coach Remy


Health Coach Remy over gewrichtspijn bestrijden

„De bellicon® is uitermate geschikt bij pijnlijke gewrichten omdat er geen schokbelasting plaatsvind door de zachte elastieken. Tegelijkertijd zullen de spieren rondom de gewrichten zich samenspannen. Hierdoor worden de spieren wel verstevigd.“
Bekijk de video

A woman bounding on a bellicon® mini trampoline

training voor uw gewrichten

De bellicon® is ideaal voor mensen met gewrichtsaandoeningen. Regelmatig op en neer bouncen op onze min itrampoline is als een kleine algemene opknapbeurt van het lichaam: het mobiliseert het cardiovasculaire systeem, versterkt de spieren en bevordert de lymfecirculatie. Tegelijkertijd verbetert u uw coördinatie en versterkt u uw botten. De belangrijkste reden hiervoor zijn onze unieke elastiekringen, die door de enorme elasticiteit de belasting op gewrichten en kraakbeen zeer laag houdt. Metaalveren trampolines kunnen hier gewoonweg niet tegenop.

Artritis, reumatoïde artritis, jicht, lupus of fibromyalgie: gewrichtsaandoeningen komen in verschillende vormen voor en het aantal getroffen mensen is alarmerend hoog. Natuurlijk is de geneeskunde intensief op zoek naar remedies. Ondanks onderzoek op dit gebied zijn sport en lichaamsbeweging echter nog steeds de beste manier om de symptomen te voorkomen of te verlichten.

haastige spoed...

Voor artritispatiënten is het belangrijk dat ze een nieuw trainingsprogramma langzaam opbouwen. Bouncen op een bellicon® is licht en aangenaam, maar toch kunt u de eerste weken wat pijntjes voelen. Als deze pijn twee uur na de training nog niet weg is, heeft u misschien wat te veel hooi op uw vork genomen. Verminder dan de intensiteit of de duur van uw training tot dergelijke klachten verdwijnen. Het is ook raadzaam om voor en na uw sportsessie even te rekken en strekken. Daardoor zijn de gewrichten beter voorbereid op de verhoogde activiteit.

Reumatoloog dr. Ronenn Roubenoff benadrukte in Arthritis Today dat de resultaten van een fitnessprogramma voor artritispatiënten pas zichtbaar worden als ze zo'n zes weken lang twee of drie keer per week hebben getraind.

Bouncen is voor artritispatiënten de ideale manier om te wennen aan trainen op de bellicon®. Uw voeten blijven op de mat en u beweegt gewoon rustig op en neer. Zo profiteert u optimaal van de uitzonderlijke elasticiteit van de bellicon®. Deze lichte training is al voldoende om uw hart, longen, spieren en lymfestelsel van energie te voorzien, terwijl uw gewrichten worden ontzien. Binnen een paar weken zit u helemaal in het ritme en voelt u zich fitter en gezonder. En het belangrijkste: de symptomen van artritis verminderen. 

An older man stands behind an upright bellicon® mini trampoline

ADVIES BIJ HET SAMENSTELLEN VAN UW BELLICON® BIJ gewrichtspijn

Voor een optimale training om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van 100cm of als u de ruimte heeft, 112cm. Met de 112cm heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce" om van de zachtheid van de elastieken te kunnen genieten. Deze zijn minder belastend. De mat zal dan ook instabieler zijn wat een extra zacht effect op uw gewrichten zal hebben,

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Stel nu mijn bellicon® samen

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!