‘Waarom trainen op de bellicon® zo goed is? Omdat de druk op de gewrichten minimaal is door de zachte vering. En je verbetert er ook de spierspanning mee, en daarmee de stabiliteit van de gewrichten.’

Andreas Sperber, vooraanstaand fysiotherapeut

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Eindelijk verantwoord bewegen zonder last van uw gewrichten

Bewegen zonder schokbelasting

Ervaart u pijn tijdens het bewegen? Daar is iets aan te doen. En hoe gek het ook klinkt, juist lichaamsbeweging is dan de manier om die pijn te verminderen. Want door te bewegen en sportief bezig te zijn, versterkt u de spieren rond uw aangetaste gewrichten. En zo kunt u ook beschadigd kraakbeen ontlasten.

Wat vindt Bea (72) van de trampolinespringen op de bellicon®?

  • Bea traint sinds een jaar met de mini trampolin
  • Ze lijdt aan artritis en artrose
  • Ze heeft meer plezier in haar leven nu ze beweegt op de bellicon
  • Springen verbetert haar kracht, stabiliteit en gewicht
  • Ook is haar houding verbeterd en heeft ze meer zelfvertrouwen

Expert aan het woord: Dr. Pianta

Foto von Dr. Jean-Paul Pianta, Chiropractic Center Hannover


Dr. J. P. Pianta, Chiropractic Center Hannover

Dr. J.P. Pianta is verbonden aan het Chiropractic Center in Hannover. Zijn ervaringen: ‘Op latere leeftijd verliezen spieren, pezen, tussenwervelschijven en kraakbeen langzaam hun elasticiteit. Door trainen op de bellicon® treedt veel minder schade aan de gewrichten op. De zachte vering vangt het lichaamsgewicht heel geleidelijk op.’

Verder lezen

Dit vinden klanten

Nicole

‘Voor de rest van je lijf is de bellicon® ook niet verkeerd’

„Naast lipoedeem heb ik ook artrose in mijn linker voet (met orthopedishe zolen en schoenen als gevolg). Hierdoor is het lastig een sport te vinden die ik zonder pijn kan doen.

De bellicon helpt mijn spieren in mijn voet te verstevigen en tijdens het bouncen en zelfs springen heb ik geen pijn aan mijn voet, zonder schoenen op de bellicon :). En voor de rest van je lijf en conditie ook niet verkeerd natuurlijk. "

Meer reviews lezen

Health Coach Remy


Geen schokbelasting door elastieken

‘De bellicon® is heel geschikt voor mensen met pijnlijke gewrichten. Door de zachte elastieken is er geen schokbelasting. De spieren rondom de gewrichten zullen samenspannen, waardoor je je spieren verstevigt.’

Bekijk de video

A woman bounding on a bellicon® mini trampoline

Je gewrichten gaan met sprongen vooruit!

Heeft u last van een gewrichtsaandoening? Regelmatig op en neer bouncen helpt. Het is de ideale manier om uw lichaam een boost te geven. Niet alleen om uw botten te versterken, maar ook om uw hart en bloedvaten een boost te geven. De circulatie in uw lymfen gaat er daarnaast op vooruit. En vergeet ook de voordelen niet voor uw coördinatie!

Botafbouw tegengaan
Trainen met de bellicon® minitrampoline is effectief, omdat de botafbouw wordt tegengegaan. En anders als bij hardlopen hoeft u niet bang te zijn voor een te hoge belasting van gewrichten en kraakbeen. Daar zorgen de unieke elastiekringen wel voor. Die ringen zijn niet te vergelijken met de metalen veren van trampolines die speelgoedwinkels verkopen.

Bij welke aandoeningen?
Trampolinespringen is perfect voor mensen met artritis, reumatoïde artritis, jicht, lupus of fibromyalgie. Stuk voor stuk gewrichtsaandoeningen die veel voorkomen en die het plezier in het leven fors kunnen inperken. Niet altijd zijn medicijnen een oplossing. Lichaamsbeweging is dat wel. Met de bellicon® trampoline heeft u een goed medicijn om de symptomen van pijnlijke gewrichten te voorkomen en te verlichten.

Trainen met gewrichtsaandoeningen: bouw het rustig op

Heeft u artritis of een andere aandoening aan uw gewrichten en wilt u toch gaan bewegen? Verstandig. Maar bouw die lichaamsbeweging dan wel rustig op. Bouncen op de bellicon® is licht en leuk, maar toch kunt u in het begin nog wat lichte pijntjes voelen. De stelregel is: voelt u twee uur na de training nog steeds uw spieren, dan bent u iets te enthousiast geweest. Doe het in dat geval de volgende keer wat rustiger aan. Of train wat minder lang.

Ook is het verstandig om voor en na het sporten nog even uw spieren te rekken. Rek- en strekoefeningen zorgen ervoor dat uw spieren de training beter aankunnen. En na afloop herstellen ze sneller.

Wanneer merkt u effect?
Artritispatiënten die aan fitness gaan doen, merken al snel resultaat. Al na zo’n zes weken trainen zijn de eerste effecten aantoonbaar, ontdekte reumatoloog dr. Ronenn Roubenoff. Daarvoor volstaan twee of drie trainingen per week.

Hoe moet u bouncen?
Om te wennen aan de training op de bellicon®, is het slim om te beginnen met bouncen: sta met uw voeten op de mat en beweeg rustig op en neer. Alleen al deze lichte training is genoeg om uw hart, longen, spieren, en lymfestelsel nieuwe energie te geven. En u merkt dat het voor uw gewrichten geen enkele belasting is. Binnen een paar weken voelt u zich fitter en gezonder. En het belangrijkste: op termijn verminderen ook de gevolgen van uw artritis!

An older man stands behind an upright bellicon® mini trampoline

ADVIES BIJ HET SAMENSTELLEN VAN UW BELLICON® BIJ gewrichtspijn

Voor een optimale training adviseren we de bellicon® Classic , met een diameter van 100 cm. Heeft u de ruimte? Kies dan voor de versie van 112 cm. Dan kunt u nog makkelijker de oefeningen doen. 

Moet de bellicon® op één plek blijven staan? Kies van voor schroefpoten. Wilt u de trampoline makkelijk kunnen opbergen? Dan is er ook een versie met vouwpoten.

Kies zelf de kleur van de elastieken die u mooi vindt of die in uw interieur past.

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. Via onze configurator bepaalt u eenvoudig wat voor u de juiste sterkte is. Kies in de tabel voor ‘health bounce’ als u graag het zachtste elastiek wilt. Dit is het minst belastend voor uw gewrichten. Ook is de mat dan wat instabieler, wat ook een extra zacht effect op de gewrichten heeft.

Zo geniet u maximaal van een gezonder en pijnvrij leven met de bellicon®!

De BELLICON® MINI TRAMPOLINe helpt

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt niet alleen effectief het cardiovasculaire systeem en alle spieren, maar activeert ook het metabolisme van elke cel. De gematigde beweging op de bellicon® bevordert ook de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!