Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 

Lipoedeem - Lymfevocht afvoeren met de trampoline


5 REDENEN waarom TRAMPOLINETRAINING HELPT BIJ LIPOEDEEM 

 • Verminder & voorkom klachten – Door te oefenen op de bellicon® kan je jouw klachten verminderen en kan de verdere ontwikkeling van lipoedeem worden vertraagd of zelfs gestopt.

 • Pijnvrije oefeningen – Lichte oefeningen op de bellicon® minitrampoline zijn pijnloos, zelfs voor de gevoelige huid bij lipoedeem. 

 • Stimulatie van de lymfestroom – opgehoopt vocht en afvalstoffen worden al na 10 minuten bouncen effectief afgevoerd.

 • Gemakkelijk thuis trainen – Met de bellicon® kan je makkelijk lichaamsbeweging in je dagelijkse leven integreren. Je traint thuis wanneer het jou uitkomt.

 • Plezier gegarandeerd – Geen saaie oefeningen, trainen op de bellicon® is leuk! Voel de lichtheid tijdens het springen voor een gezonde levensstijl met dagelijkse beweging.

HOE HELPT DE BELLICON BIJ LIPOEDEEM? 

Lipoedeem is een chronische ziekte met een progressief verloop, die vooral vrouwen treft in fasen van hormonale verandering (puberteit, zwangerschap, menopauze). Een vetverdelingsstoornis leidt tot een plaatselijke toename van het onderhuidse vetweefsel, waardoor vaak een wanverhouding ontstaat tussen de extremiteiten en de romp.

Snel en eenvoudig: zet de trampoline neer en begin te bouncen! De bellicon® minitrampoline zorgt voor een merkbare verbetering van je algemeen welzijn, zelfs bij korte en eenvoudige bewegingseenheden.  Met de minitrampoline kan je met weinig tijd een regelmatige workout in je dagelijkse leven integreren. Zelfs zachtjes bouncen is effectief, maakt het bindweefsel strakker en stimuleert de natuurlijke beweging van de lymfevaten.

Alle cellen in het lichaam worden geactiveerd door de gelijkmatige op- en neerwaartse beweging. Het resulterende drukeffect op de cellen zorgt voor een meetbare versterking van bot-, spier- en bindweefselcellen. Het effect van deze harmonieuze vibratie activeert het metabolisme, stimuleert de vetverbranding en traint zelfs het gehele spierstelsel.

De lymfestroom stimulieren

De verandering van de zwaartekracht tijdens het bouncen activeert de spierpomp en stimuleert de lymfestroom. 

De spieractiviteit die gemobiliseerd wordt bij het bewegen op de bellicon® activeert de spierpomp en verhoogt de lymfestroom. Naast de lymfestroom wordt ook de afvoer van lymfevocht uit de perifere vaten bevorderd. Een goede lymfestroom is bijzonder belangrijk bij lipoedeem, zodat lymfestuwing door het vasthouden van vocht tussen de vetcellen en het onderhuidse weefsel zoveel mogelijk kan worden vermeden. Dit vasthouden van vocht kan op het omliggende weefsel drukken en pijn veroorzaken.

>50% van de betroffene lijden aan een gemengde vorm van lipoedeem en overgewicht. Daarom is het belangrijk om te benadrukken dat werkelijk iedereen de bellicon® kan gebruiken (met of zonder verstelbare stang) en dat zelfs mensen tot 200 kg zonder problemen op een bellicon® minitrampoline kunnen springen.

Als je in je dagelijkse leven compressiekousen gebruikt, draag ze dan tijdens het sporten. Compressie helpt de spieren, de aderen en het lymfestelsel om bloed en lymfevocht te transporteren.

Gebruik de training op de bellicon® als ondersteuning en niet als vervanging voor de behandeling van lipoedeem. Vraag je arts om advies bij het sporten.

Trainen met de bellicon® is een echte booster voor je humeur! De gelijkmatige ritmische bouncebeweging tijdens de training geven een licht en vrij gevoel. Dit positieve gevoel wordt versterkt door het vrijkomen van geluks-hormonen en zorgt voor een beter humeur. Regelmatig trainen op de trampoline is niet alleen erg leuk, maar vergroot ook op lange termijn je zelfvertrouwen en heeft een positief effect op je psyche. Probeer het!

Stel uw persoonlijke bellicon samen 

Jouw LIPOEDEEM TRAINING VOOR THUIS  

Ben je op zoek naar de perfecte workout om je lymfestroom te stimuleren? 

Dan vind je hier precies wat je nodig hebt! Een dagelijkse dosis lichaamsbeweging activeert je lymfesysteem. Zelfs korte trainingen zijn erg effectief. Op ons online trainingsplatform bellicon Home vind je een ruime keuze aan verschillende trainingsvideo's - van beginners tot bellicon professionals.

 1. Begin met eenvoudige oefeningen en pas de trainingsintensiteit langzaam en geleidelijk aan
   
 2. Bouncen in plaats van springen - houd je voeten in contact met de mat. Het traagheidsmoment kan ertoe leiden dat het weefsel tijdens hoge sprongen oncomfortabel tegen het lichaam verschuift.
   
 3. Herhaal in het begin meermaals de oefeningen voordat je met de volgende oefening begint.
   
 4. Alle dynamische oefeningen met zachte bounce-bewegingen zijn ideaal voor jou.
Meer over bellicon Home

WAT ONZE KLANTEN EN EXPERTS ZEGGEN 

Kristine B. 
klant 

„Sinds mijn puberteit, heb ik last van zware armen en benen. Dit gaat samen met hevige pijn, gevoeligheid voor druk, blauwe plekken. [...] Nu zijn er negen weken voorbij en ik ben een heel ander mens. Ik ben bijna 16 kilo afgevallen. ..."   

Prof. Dr. Nele Devoogdt 
Kinesitherapeut en coördinator van het Lymfoedeemcentrum UZ Leuven 

„Tijdens het "lopen" op de bellicon® zijn er aanzienlijk minder stappen nodig om het lymfevocht door de lymfecollectoren te laten stromen. In deze test was dit ongeveer twee keer zo snel op de bellicon® als op de grond. ..." 

ONZE AANBEVELING: DE BELLICON MET HANDGREPEN... 

Lymfevocht afvoeren met de minitrampoline

Zachte bespanning voor een betere lymfestroom?

Zorg ervoor dat u de zachtst mogelijke elastieksterkte afhankelijk van je lichaamsgewicht. Dit is beter voor de gewrichten en stimuleert het lymfesteem meer dan te harde elastieken.

Handgrepen voor meer veiligheid 

De bijzonder stevige handgrepen ondersteunen je bij elke beweging tijdens je training op de bellicon®. De halfronde leuningen bieden altijd de optimale ondersteuning om veilig en rechtop op- en af te stappen.

Bestel nu

MEER INFORMATIE OVER LIPOEDEEM 

Lipoedeem gaat vaak gepaard met het vasthouden van vocht, dat vooral in de benen voorkomt. In combinatie met de toename van het onderhuidse vetweefsel ontstaan gevoelens van zwaarte en spanning die ook pijn kunnen veroorzaken.

Mogelijke oorzaken van lipoedeem zijn erg divers en ook in de wetenschap omstreden. Vaak wordt een erfelijke genetische predispositie vermoed. Er wordt aangenomen, dat 1 op 10 vrouwen lipoedeem heeft. Het aantal niet-gemelde gevallen is echter hoog omdat lipoedeem vaak wordt verward met zwaarlijvigheid.

De ziekte ontwikkelt zich meestal progressief, daarom zijn er 3 stadiums bekend. De ernst van een stadium, wordt bepaald op basis van de zichtbare huidoppervlakken en de “knijptest”. Er is geen correlatie tussen het stadium en de sterkte van de klachten, het is ook mogelijk dat extreme pijn al in het 1e stadium optreedt.

 • Stadium 1: Huidoppervlak overwegend glad, onderhuids vet verdikt en zacht, zonder knobbels 

 • Stadium 2: Huidoppervlak kan bultjes vertonen, onderhuids weefsel is verdikt, met kleine knobbeltjes 

 • Stadium 3: Het huidoppervlak is heel oneffen, het onderhuids weefsel is verdikt en hard met vetophopingen onder de huid. Er zijn beperkingen in de functies, bijv. bij het lopen

Fases van lipedeem